Καρχαρίες ψάχνουν καύσιμο…

Κανένα σχόλιο

Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί γύρω από τους υδρογονάνθρακες στον ελλαδικό χώρο. Κατά πληροφορίες, η γαλλική πολυεθνική TOTAL φέρεται να αγόρασε από τη νορβηγική «Petroleum Geo Services» (PGS) σχεδόν ολόκληρο το πακέτο των σεισμικών δεδομένων (79 σεισμικές «γραμμές» συνολικού μήκους 12.500 χιλιομέτρων) από Ιόνιο και Κρήτη, που «τράβηξαν» οι Νορβηγοί με το πλοίο «Nordic Explorer» (τέσσερις μήνες διήρκεσε το ταξίδι του από Ιόνιο έως νότια Κρήτη, Νοέμβρη 2012 – Φλεβάρη 2013), χωρίς βέβαια αυτό να είναι δεσμευτικό για τη συμμετοχή των Γάλλων στους διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν από το ΥΠΕΚΑ.Λέγεται ότι οι Νορβηγοί ολοκλήρωσαν την επεξεργασία του 80%-85% των σεισμικών δεδομένων και ότι ως το τέλος του έτους θα έχει εξεταστεί το 100%. Εκτιμάται πως εφόσον η ελληνική κυβέρνηση έχει ως το Μάρτη 2014 τα συμπεράσματα για τους υδρογονάνθρακες, θα είναι σε θέση από Απρίλη και μετά να ξεκινήσει τις διαδικασίες «χωρισμού» των περιοχών Ιονίου και Κρήτης σε οικόπεδα, και το Σεπτέμβρη του 2014 να προκηρύξει τον πρώτο γύρο παραχωρήσεων.

Την ίδια ώρα εκπρόσωποι πετρελαιοβιομηχανιών, κάθε είδους ερευνητές και άλλοι παράγοντες πάνε κι έρχονται σε κάθε είδους τέτοια συνέδρια και πάνελ σχετικά με το ζήτημα αναμοχλεύοντάς το. Το 13ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας πραγματοποιήθηκε ήδη αρχές Σεπτέμβρη στα Χανιά…

http://www2.rizospastis.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live