24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Κασσελάκης από Ηράκλειο: “Η Κρήτη του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Ανδρέα Παπανδρέου βάφτηκε μπλε. Πρέπει να το διορθώσουμε” – Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία

Ημερομηνία:

Να «διορθώσουν την ψήφο» τους κάλεσε τους πολίτες της Κρήτης ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την προεκλογική ομιλία του στο Ηράκλειο, όπου εξαπέλυσε επιθέσεις κατά της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε αρχικώς πως στις εθνικές εκλογές η Κρήτη βάφτηκε μπλε. «Η Κρήτη των μεγάλων αγώνων, της δημοκρατικής παράταξης, του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Ανδρέα Παπανδρέου βάφτηκε μπλε» είπε καλώντας «πρέπει να διορθώσουμε τώρα όλοι μαζί αυτό το λάθος» διότι «δεν είναι λάθος χρώμα» αλλά «λάθος ζωή».

Η ψήφος στη ΝΔ, τόνισε, είναι ζωή «που περιμένει προεκλογικά ψίχουλα για να ζήσει», που «χάνεται περιμένοντας σε μια καρότσα για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο» ή μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα που δεν υπάρχει ασφάλεια, «είναι ζωή που βλέπει τον μισθό του μήνα να φτάνει για μισό μήνα», είναι  «μισή ζωή που ο Πρωθυπουργός τη μετράει στο μισό κιλό φέτα, στο μισό κιλό ψωμί, στο μισό λίτρο βενζίνη, μπας και εξαπατήσει κανέναν ότι το ακριβό είναι φτηνό».

«Είναι ζήτημα τιμής για τον δημοκρατικό λαό της Κρήτης να επιστρέψει το νησί μας στα δημοκρατικά του χρώματα» κατέληξε.

Ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του κάνοντας μια επίκληση αρχικώς στον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο είπε ότι το νησί συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς, και συνδέοντάς τον με την υπόθεση των υποκλοπών.

«Ξέρω», είπε, «τους ισχυρούς δεσμούς που έχει το νησί μας με την παρακαταθήκη και την ιστορική μορφή του Ανδρέα Παπανδρέου.  Κι ίσως σε αρκετούς από τους φίλους σας, τους γνωστούς σας, να φτάνει η παρουσία του ήλιου του ΠΑΣΟΚ σε ένα ψηφοδέλτιο για να τους ξυπνήσει μνήμες και συναισθήματα.

Όμως για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε σήμερα;

Πιστεύετε ότι αν έβλεπε από μια μεριά ο Ανδρέας Παπανδρέου τον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, παρακολουθούμενο από την ΕΥΠ, να σιωπά και να ζαρώνει μπροστά στον Μητσοτάκη, θα ήταν ευχαριστημένος;

Ο Ανδρέας όχι μόνο θα είχε κάνει τη μήνυση που ο Ανδρουλάκης φοβάται να κάνει, αλλά με όχημα την παρακολούθησή του θα είχε γκρεμίσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Ή μήπως ο Ανδρέας Παπανδρέου θα ήταν περήφανος για το ιστορικό κίνημα που ίδρυσε, βλέποντάς το σήμερα να γίνεται φυτώριο στελεχών της ΝΔ;

Κάνουν το αγροτικό τους στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ύστερα πάνε και γίνονται υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του Μητσοτάκη».

Τόνισε ότι «αυτό δεν είναι η προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα» καθώς «η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν ήταν ποτέ συμπλήρωμα της Δεξιάς».

Βέλη για τους «πρώην»

Ακολούθως επιτέθηκε στη Νέα Αριστερά, λέγοντας πως οι πρώην σύντροφοι αναλώνονται σε επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα μέσω του ΣΚΑΙ. Έκανε λόγο για «αυτοεξευτελισμό» και χαρακτήρισε «παράδοξο» τον ισχυρισμό τους πως οι έδρες ανήκουν στην Αριστερά, ζητώντας και οι βουλευτικοί τους μισθοί να πηγαίνουν σε κάποιο ίδρυμα ή κάποιο κοινωφελή σκοπό και όχι στα πορτοφόλια τους. «Αυτό που τους ενώνει δεν είναι η Αριστερά αλλά το μίσος» ανέφερε ενώ παρέπεμψε σε σενάρια και δημοσιεύματα για επικείμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως δεν τα διαψεύδουν. Συνεχίζοντας να εκτοξεύει βέλη, είπε «Τους κατανοώ. Εκτός πολιτικής, εκτός κομματικού σωλήνα, θα ήταν δύσκολα γι’ αυτούς: θα έπρεπε να δουλέψουν».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πως «όταν δύο κόμματα εναγκαλίζονται την ώρα που πέφτουν στον γκρεμό» τότε 1+1 δεν κάνει δύο αλλά μηδέν.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ» το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και η γενιά της Πρώτης Φοράς Αριστερά διεμήνυσε στην συνέχεια. Και κάλεσε τους πολίτες σε ψήφο που δεν θα κάνει «κομματάκια» την κεντροαριστερά αλλά θα συμβάλει στη διαμόρφωση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά την προεκλογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα μέτρα για την ακρίβεια και τη φορολογία, κοστολογημένα πλέον, είπε, από το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα οποία θα δώσουν ανάσα στους πολίτες.

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής:

1. 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, για όσο χρόνο διαρκεί το κύμα ακρίβειας.

2. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή που προβλέπει η ΕΕ.

3. Ουσιαστικοί έλεγχοι, όχι για τις κάμερες. Και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται, θα εισπράττονται.

4. Δημιουργία «Τειρεσία» για όσες εταιρείες αισχροκερδούν.

5. Έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών.

Και επιπλέον, να πείτε στη γιαγιά των 440 ευρώ -μακάρι να μπορούσα να τη βρω και να δεσμευτώ μπροστά της- ότι η 13η σύνταξη επιστρέφει. Αρκετά η κοροϊδία με τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που, επειδή ψηφίζουν κατά πλειοψηφία ΝΔ, τους έχουν παραπεταμένους στα αζήτητα της ζωής.

Η 13η σύνταξη επιστρέφει, κι ας ψηφίζουν ΝΔ. Δεν είναι θέμα ψηφοθηρικό. Είναι θέμα αξιοπρέπειας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μία δέσμη μέτρων που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, διότι κάνει κάτι πολύ απλό αλλά αναγκαίο σήμερα: Μεταφέρει χρήμα από τις τσέπες των πολύ λίγων στις τσέπες όλων των άλλων.

-Σημαντικές φοροελαφρύνσεις για το 99% των φυσικών προσώπων, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κλπ

-Σημαντική μείωση φόρου για το 97% των επιχειρήσεων, στις οποίες πάμε τον συντελεστή από το 22% στο 17%.

Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τεκμαρτού υπολογισμού εισοδήματος/φόρου.

-Σημαντική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με κέρδος και για τους εργοδότες και για τους εργαζόμενους.

-Σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ για 5,8 εκατομμύρια φορολογούμενους.

«Ο Μητσοτάκης να καταθέσει το Πόθεν Έσχες για το 2023»

Αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα της περιουσιακής του κατάστασης λέγοντας ότι έκανε μια ηθικά επιβεβλημένη κίνηση, παρουσιάζοντας τα στοιχεία του για όλο το 2023 την ώρα που ο πρωθυπουργός «έχει μείνει στο 2021». «Δεν έχει την ευθιξία από μόνος του να σας πει πώς έχει αλλάξει η περιουσιακή του κατάσταση» τόνισε και πρόσθεσε πως το Μαξίμου εξέπεμψε πανικό μετά τις συγκρίσεις, από τη μία ένας επιχειρηματίας που δούλεψε στην Αμερική και από την άλλη ένα πολιτικός «που έπιασε κληρονομικό στασίδι στη βουλή, και με τον μισθό του βουλευτή απέκτησε 39 ακίνητα – χωρίς το σπίτι του Βολταίρου μέσα».

«Προκαλώ τον Πρωθυπουργό της χώρας» τόνισε «να ανοίξει αύριο το πρωί την ηλεκτρονική πλατφόρμα να πάμε να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για το 2023. Φοβάται κάτι;».

Μίλησε δε για «κατασκευασμένα» πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, που «αρχειοθετήθηκαν παράνομα», όπως όλα τα μεγάλα σκάνδαλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε «θα παλέψει για μία δικαιοσύνη που δε θα αρχειοθετεί τους ισχυρούς και θα καταδικάζει τους φτωχοδιάβολους».

«Μόνο με ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα στη ΝΔ»

Περιγράφοντας τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναφέρθηκε εκ νέου στα Τέμπη με κατηγορίες περί συγκάλυψης.

Είπε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα «θα ξαναγίνει μία ευρωπαϊκή χώρα που δε θα εγκαλείται για το κράτος δικαίου, για τη δημοσιογραφία, για σκάνδαλα υποκλοπών. Που δε θα περνάει ο Πρωθυπουργός στις συνόδους κορυφής και από πίσω θα γελάνε δείχνοντας τον υποκλοπέα. Που δεν θα υποκλίνεται στον Ερντογάν  και δε θα σκύβει το κεφάλι στις προκλήσεις του Ράμα. Που δε θα πιάνει και θα αφήνει την περικεφαλαία υπολογίζοντας το φτηνό κομματικό συμφέρον, αλλά θα έχει μία στιβαρή και ψύχραιμη εξωτερική πολιτική».

Ενώ σε ό,τι αφορά την Δημόσια Υγεία σημείωσε:

«Δε θα αφήσουμε το ΕΣΥ, την ιστορική κατάκτηση του Γιώργου Γεννηματά, του Παρασκευά Αυγερινού και των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου να γίνει εμπόρευμα για την οικογένεια Μητσοτάκη».

Σε όλα αυτά, τόνισε «πρέπει να μπει ένα ανάχωμα» την προσεχή Κυριακή στην κάλπη των ευρωεκλογών. Και για να μην ακολουθήσει μια «έρημος αλαζονείας» οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε αυτόν που φοβάται η κυβέρνηση, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ας μην κοροϊδευόμαστε: Κανένα μήνυμα δεν στέλνεις στη Νέα Δημοκρατία, αν δεν ενισχύσεις αυτόν που φοβάται. Και η ΝΔ έχει μόνο έναν αντίπαλο που φοβάται: Τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί δεν μας κρατάει κανείς.
Γιατί δεν με κρατάει κανείς.

Και γιατί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία θετική ατζέντα για το αύριο των πολιτών».

Κλείνοντας ανέφερε πως τα λόγια του δεν είναι προεκλογικά αλλά «συμφωνία τιμής» με τον λαό της Κρήτης και ζήτησε οι πολίτες με την ψήφο τους να γυρίσουν σελίδα από τον φόβο στην ελπίδα και την αναγέννηση της Ελλάδας.

Αναλυτικά η ομιλία του Σ. Κασσελάκη

 

“Δημοκρατικοί Πολίτες του Ηρακλείου,
Της Κρήτης,
Συμπατριώτες μου,

 

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τον αγώνα σας, την αγάπη, την εμπιστοσύνη σας.

Όταν σε χτυπάνε ανελέητα, καθημερινά, οι άρχοντες ενός σάπιου συστήματος, αυτός εδώ είναι ο λόγος που τα αντέχεις όλα: Η επαφή μαζί σας, η αγκαλιά με τον άνθρωπο, το να σκύβεις και να ακούς τον πολίτη.

Γιατί αυτό συνέβη με τους επαγγελματίες πολιτικούς της χώρας: Ξέχασαν να ακούν.
Ξέχασαν να ακούν τον μόνο που έχουν υποχρέωση να ακούν. Τον ελληνικό λαό.

Δημοκρατικέ λαέ της Κρήτης,

Στις περασμένες διπλές εκλογές συνέβη κάτι που πολλούς από εμάς, μας έκανε να σφιχτεί το στομάχι μας.

Η Κρήτη βάφτηκε μπλε.

Η Κρήτη των μεγάλων αγώνων, της δημοκρατικής παράταξης, του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Ανδρέα Παπανδρέου βάφτηκε μπλε.

Πρέπει να διορθώσουμε τώρα όλοι μαζί αυτό το λάθος.
Διότι δεν το χρώμα λάθος. Είναι λάθος ζωή.

Είναι ζωή που περιμένει προεκλογικά ψίχουλα για να ζήσει.

Είναι ζωή που χάνεται περιμένοντας σε μια καρότσα για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Είναι ζωή που παίζεται στα ζάρια μπροστά σε ένα αστυνομικό τμήμα όπου δεν υπάρχει ασφάλεια.

Είναι ζωή που αγωνιά κάθε εβδομάδα και περισσότερο για να αγοράσει τα βασικά αγαθά.

Είναι ζωή που βλέπει τον μισθό του μήνα να φτάνει για μισό μήνα.

Είναι η μισή ζωή που ο Πρωθυπουργός τη μετράει στο μισό κιλό φέτα, στο μισό κιλό ψωμί, στο μισό λίτρο βενζίνη, μπας και εξαπατήσει κανέναν ότι το ακριβό είναι φτηνό.

Είναι η μισή ζωή που αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΝΔ, για να πηγαίνουν όλα σε λίγους.
Είναι η μισή ζωή που δεν μας αξίζει.

Αυτό συμβολίζει η Κρήτη βαμμένη στα χρώματα της ΝΔ.
Και είναι ζήτημα τιμής για τον δημοκρατικό λαό της Κρήτης να επιστρέψει το νησί μας στα δημοκρατικά του χρώματα.

Συμπατριώτες μου Κρητικοί,

Ξέρω τους ισχυρούς δεσμούς που έχει το νησί μας με την παρακαταθήκη και την ιστορική μορφή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Κι ίσως σε αρκετούς από τους φίλους σας, τους γνωστούς σας, να φτάνει η παρουσία του ήλιου του ΠΑΣΟΚ σε ένα ψηφοδέλτιο για να τους ξυπνήσει μνήμες και συναισθήματα.

Όμως ποιο ΠΑΣΟΚ, φίλες και φίλοι;
Για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε σήμερα;

Πιστεύετε ότι αν έβλεπε από μια μεριά ο Ανδρέας Παπανδρέου τον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, παρακολουθούμενο από την ΕΥΠ, να σιωπά και να ζαρώνει μπροστά στον Μητσοτάκη, θα ήταν ευχαριστημένος;

Ο Ανδρέας όχι μόνο θα είχε κάνει τη μήνυση που ο Ανδρουλάκης φοβάται να κάνει, αλλά με όχημα την παρακολούθησή του θα είχε γκρεμίσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Ή μήπως ο Ανδρέας Παπανδρέου θα ήταν περήφανος για το ιστορικό κίνημα που ίδρυσε, βλέποντάς το σήμερα να γίνεται φυτώριο στελεχών της ΝΔ;

Κάνουν το αγροτικό τους στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ύστερα πάνε και γίνονται υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του Μητσοτάκη.

Αυτό δεν είναι η προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα.
Γιατί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν ήταν ποτέ συμπλήρωμα της Δεξιάς.

Κι από την άλλη,
Βλέπω τους πρώην συντρόφους μας να έχουν πιάσει στασίδι στον ΣΚΑΪ και να διαθέτουν απεριόριστο χρόνο. Με μία προϋπόθεση: Μη χτυπάτε Μητσοτάκη. Όλα τα βέλη προς τα εδώ, προς τους πρώην συντρόφους σας.
Άραγε τόσος αυτοεξευτελισμός αξίζει για μια έδρα στην Ευρωβουλή;

Και άκουσα και το εξής παράδοξο: «Μα οι έδρες δεν ανήκουν σ’ εμάς, ανήκουν στην Αριστερά».
Τότε, παρακαλώ, οι βουλευτικοί μισθοί σας στο τέλος κάθε μήνα όχι στα πορτοφόλια σας. Σε κάποιο ίδρυμα, σε έναν κοινωφελή σκοπό, σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Αυτό είναι Αριστερά.
Αλλά δυστυχώς, αυτό που τους ενώνει δεν είναι η Αριστερά, είναι το μίσος.

Διαβάζω μάλιστα διάφορα δημοσιεύματα για επικείμενη συνεργασία των επαγγελματιών της κλεμμένης έδρας με ό,τι θα έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά τις Ευρωεκλογές.

Χωρίς να διαψεύδουν ότι έγιναν συζητήσεις, αιφνιδιάζονται όπως ο Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε πρώτη φορά για τις υποκλοπές είπανε: «Τι να έχουμε συμφωνήσει. Εντάξει.»

Και αμέσως μετά, παραδέχονται βεβαίως ότι θα υπάρξει σύμπραξη μετά τις εκλογές.

Τους κατανοώ.
Εκτός πολιτικής, εκτός κομματικού σωλήνα, θα ήταν δύσκολα γι’ αυτούς: θα έπρεπε να δουλέψουν.

Θα ήθελα όμως να παρατηρήσω κάτι:

Στην πολιτική 1 + 1 δεν κάνει δύο. Όταν δύο κόμματα εναγκαλίζονται την ώρα που πέφτουν στον γκρεμό, 1 + 1 ίσον ΜΗΔΕΝ.

Σε κάθε περίπτωση, μεγάλοι άνθρωποι είναι, ας κανονίσουν την πορεία τους. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι η πορεία της δημοκρατικής παράταξης.

Διότι, φίλες και φίλοι, για να παραφράσω το ιστορικό σύνθημα:
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι Εδώ.
Αλλά και το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.
Στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου
Εδώ είναι η ιστορική αλυσίδα των μεγάλων αγώνων.
Η γενιά της εθνικής αντίστασης.
Η γενιά του Πολυτεχνείου.
Η γενιά της Αλλαγής.
Ή γενιά της Πρώτης Φοράς Αριστερά.
Η γενιά της οικολογικής συνείδησης και των δικαιωμάτων για όλους.
Οι κεντρώοι πολίτες που θέλουν αξιοκρατία και κράτος δικαίου.
Οι νέοι που έχουν σιχαθεί την πολιτική, αλλά βλέπουν εδώ σ’ εμάς κάτι να κινείται, κάτι να γίνεται, κάτι να αχνοφέγγει.

Αυτή είναι η μαγιά, μέσα από την οποία θα πλάσουμε τη νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα κυβερνήσει τη χώρα με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνική του προστασία.

Τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ τη βλέπετε.
Επιλέξτε αν αξίζει μία ψήφος που θα συνεχίζει να κόβει την κεντροαριστερά σε κομματάκια, ή αν θέλετε η ψήφος σας να γίνει η αρχή για μια μεγάλη προοδευτική αντεπίθεση, ώστε η ΝΔ να αποκτήσει επιτέλους ισχυρό αντίπαλο.

Γιατί αν η ΝΔ αποκτήσει ισχυρό αντίπαλο την Κυριακή, πολλά αλλάζουν.
Μπορεί τα «κάφροι» και «ανθρωπάκια» να λιγοστέψουν.
Μπορεί ο Πρωθυπουργός να μη φέρεται με την ίδια απαξίωση στην αδερφή των δύο κοριτσιών που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη. Και είδατε την στάση τους στην Κέρκυρα.

Και κυρίως, μπορεί να φάει ένα γερό χαστούκι από τον ελληνικό λαό η φράση «41% έχω, ό,τι θέλω κάνω».
Σας καλώ να σημάνουμε το τέλος της αλαζονείας αυτής. Όλοι μαζί!
Να οριοθετήσουμε από την αρχή τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας.

Φίλες και φίλοι, υπερήφανοι Κρήτες, αγαπημένοι μου Συμπατριώτες,

Χθες έκανα μία ηθικά επιβεβλημένη για μένα κίνηση μπροστά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

«Μου λέτε συνεχώς να καταθέσω το πόθεν έσχες μου και έχετε κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα;».
Ορίστε λοιπόν. Μπροστά στον ελληνικό λαό όλη μου η περιουσιακή κατάσταση.

Βγαίνουν τώρα διάφορα ΜΜΕ και λένε: «Είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την ΑΡΧΙΚΗ δήλωση. Μπορεί να την καταθέσει».

Ποια αρχική;
Σοβαρά μιλάνε;

Να κατέθετα δηλαδή τη δήλωση ως τον Σεπτέμβριο που ανέλαβα Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Για να έβγαιναν μετά να λένε «κρύβει τρεις μήνες» και «κρύβει τον Τάιλερ διότι ο γάμος έγινε Οκτώβριο;»

Όχι κύριοι της ΝΔ.
Κρατάτε την πλατφόρμα του 2023 κλειστή, ζητάτε να καταθέσω τα μισά στην παλιά, για να βγαίνετε να λέτε «τι κρύβει ο Κασσελάκης»;

Και νομίζετε ότι θα πέσω στην παγίδα σας!
ΟΛΑ.
ΟΛΟ ΤΟ 2023.
Όλο το έχετε!

«Μα σε excel;». Ναι, σε excel.
Το θέλετε επίσημο;

Προκαλώ τον Πρωθυπουργό της χώρας: Να ανοίξει αύριο το πρωί την ηλεκτρονική πλατφόρμα να πάμε να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για όλο το 2023. Σας οφείλει δύο χρόνια.

Όχι παιχνιδάκια μαζί μου, κ. Μητσοτάκη.

Είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει δημοσιοποιήσει την περιουσιακή του κατάσταση για το 2023, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας έχει μείνει στο 2021.

Δεν έχει την ευθιξία από μόνος του, με δική του πρωτοβουλία, να σας πει πως έχει αλλάξει την περιουσιακή του κατάσταση.
Δεν έχει την ευθιξία να πει ότι δε θα αμνηστεύσει τον Κώστα Καραμανλή στην Βουλή, όταν ξέρει το κατηγορητήριο μας.
Γιατί για εκείνον όλα είναι ένα παιχνίδι. Οι ζωές σας είναι ένα παιχνίδι. Είστε αριθμοί ενώ για εμένα είστε ψυχές, είστε οι συμπολίτες μου, το επίκεντρο της πολιτικής μου πρότασης.

Και τη σύγκριση με το πόθεν έσχες του  Πρωθυπουργού την είδατε.
Από τη μία, ένας επιχειρηματίας που έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων για τους επενδυτές του στην Αμερική μετά από ιδρώτα και ρίσκο. Κι από την άλλη ο πολιτικός, που έπιασε κληρονομικό στασίδι στη βουλή, και με τον μισθό του βουλευτή απέκτησε 39 ακίνητα – χωρίς το σπίτι του Βολταίρου μέσα.

Διότι ο Βολταίρος αγνοείται.
Η off shore των Paradise Papers αγνοείται.
Κυρίως όμως αγνοούνται τα δύο τελευταία χρόνια της περιουσίας του Πρωθυπουργού.

Γι’ αυτό, ξαναλέω: Ανοίξτε την πλατφόρμα τώρα και για τους δυο μας. Πάμε

Φίλες και φίλοι,

Παρακολουθούσα χθες την αμηχανία του Μαξίμου, μετά τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων.
«Πώς;», θα πείτε.
Όχι, δεν έχω σύστημα παρακολούθησης όπως ο Πρωθυπουργός.

Παρακολουθούσα τον πανικό του Μαξίμου μέσα από το πληρωμένο πιστόλι τους, το Πρώτο Θέμα.
Άλλαζε κάθε 15 λεπτά τίτλο προσπαθώντας να βρει από πού θα με πιάσουν, ανάλογα με το τι τους έδινε εντολή κάθε φορά το Μαξίμου να πουν.

Έτσι, κατά τις 11 το βράδυ ήμουν ζάπλουτος, ως τις δωδεκάμισι όμως είχα γίνει φτωχός. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα ανησύχησε ότι σε δύο χρόνια δεν θα έχω να φάω!

Ας μην ανησυχεί ο υπουργός των αδιευκρίνιστων και της υγρασίας, που αρχειοθετήθηκε με μία φράση την οποία δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ: «Αν έχει δωροδοκηθεί, είναι άτομο χαρακτηριστικής κουφότητας που δεν αντιλαμβάνεται τι πράττει και γιατί το πράττει». Έτσι αρχειοθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σκεφτείτε! Σε αυτό το άτομο που «δεν αντιλαμβάνεται τι πράττει» έχει εμπιστευτεί ο Πρωθυπουργός τις ζωές των γονιών μας, των παππούδων μας, των παιδιών μας. Τις δικές μας ζωές!

Αν όμως ισχύουν για μένα όσα λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης, και γενικά αν ισχύουν τα στερεότυπα που έχει στο κεφάλι του, τότε αφού δεν είμαι πλούσιος, επιτέλους μπορώ να πω ότι είμαι Αριστερός! Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Είναι πραγματικά αστείοι. Ή μάλλον, θα ήταν αστείοι αν δεν κυβερνούσαν τη χώρα.
Όταν καρικατούρες κρατούν στα χέρια τους την ανθρώπινη ζωή, τότε τα πράγματα δεν είναι αστεία αλλά δραματικά.

Κοιτάξτε, επειδή εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, όπως σας έχω πει, κι επειδή το μόνο μου όπλο απέναντι στον ελληνικό λαό είναι η αλήθεια μου, θέλω να σας πω το λάθος που έκανα.

Όταν ήρθα από την Αμερική και εξελέγην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι νόμοι στην Ελλάδα θα δίνουν μεν σε έναν απόδημο το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, αλλά αν εκλεγεί θα του απαγορεύουν να έχει την εταιρεία που είχε στη χώρα από την οποία έρχεται!

Δηλαδή αν έχει κάποιος ένα εστιατόριο όπως τόσοι Ελληνοαμερικανοί, του λένε «έλα να πολιτευτείς στην Ελλάδα ως απόδημος, αλλά αν εκλεγείς θα πρέπει να το ξεφορτωθείς σε χρόνο dt!

Σε κάθε περίπτωση, από τα 14 μου εκτός Ελλάδος ζούσα, δεν γνώριζα τον νόμο. Μόλις τον έμαθα, μεταβίβασα αμέσως την εταιρεία μου στην Αμερική. Τυπικά όμως ήμουν εκπρόθεσμος.

Γι’ αυτή μου την αμέλεια, είμαι στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης.
Και αν μου επιβάλλει πρόστιμο, θα το πληρώσω.
Με πολλή χαρά.
Ξέρετε γιατί;

Γιατί στη χώρα της ατιμωρησίας, στη χώρα που ο Καραμανλής των Τεμπών είναι βουλευτής, στη χώρα που ο αδιευκρίνιστος Γεωργιάδης είναι υπουργός, στη χώρα που ο Μητσοτάκης των παρακολουθήσεων, των αδήλωτων ακινήτων και off shore είναι πρωθυπουργός, εγώ με χαρά θα είμαι ο πρώτος πολιτικός ο οποίος θα πληρώσει την ποινή που του επιφυλάσσει ο νόμος. Επιτέλους μια αλλαγή στη χώρα μας.

Γιατί οι νόμοι είναι για όλους. Και πρέπει, επιτέλους, να ισχύουν για όλους.

Ξέρετε τι είπε ο πρωθυπουργός για τα κατασκευασμένα πόθεν έσχες του; «Έχουν ελεγχθεί και αρχειοθετηθεί», είπε.

Αυτό που δεν είπε είναι ότι αρχειοθετήθηκαν παράνομα, μαζί με του φίλου του, του άλλου «μπουμπουκιού», του κ. Πάτση.

Εγώ όμως θέλω να σταθώ στη φράση: «Έχουν αρχειοθετηθεί»! Τι σας θυμίζει;
Όλα τα μεγάλα σκάνδαλα στην Ελλάδα έχουν αρχειοθετηθεί.

Όλοι οι υπουργοί που κατασπατάλησαν τον δημόσιο πλούτο έχουν αρχειοθετηθεί.

Όλοι οι ισχυροί αυτού του τόπου έχουν αρχειοθετηθεί.

Ο Κώστας Καραμανλής έχει αρχειοθετηθεί.

 

Το έγκλημα των Τεμπών θέλουν, πασχίζουν, να αρχειοθετηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θα παλέψει για μία δικαιοσύνη που δε θα αρχειοθετεί τους ισχυρούς και θα καταδικάζει τους φτωχοδιάβολους.

Που θα είναι πραγματικά με δεμένα τα μάτια, ώστε να μην μπορεί από την έδρα της να ξεχωρίσει τον πλούσιο από τον φτωχό, τον επώνυμο από τον ανώνυμο, τα τζάκια από τους κοινούς θνητούς.

Αυτή είναι η δέσμευση μου: Δικαιοσύνη επιτέλους σε αυτή τη χώρα.

Γιατί αν η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη, τότε η πραγματική δημοκρατία θα επιστρέψει στον τόπο μας.

Αν υπάρξει δικαιοσύνη, τότε θα υπάρξει και πραγματική ευημερία στην Ελλάδα μας.

Γιατί αυτό που υπάρχει σήμερα είναι μία ανάπτυξη – φάντασμα που δεν τη βλέπει κανείς.
Δεν τη βλέπει ο εργαζόμενος
Δεν τη βλέπει ο αγρότης.
Δεν φτάνει στον επαγγελματία, στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, στον φοιτητή, στην εργαζόμενη μητέρα.

Ποιοι βλέπουν την ανάπτυξη στη χώρα μας;
Οι κερδοσκόποι, οι πολυεθνικοί κολοσσοί, αυτοί με τις ανεμογεννήτριες που θα γεμίσουν χωρίς τη θέλησή σας τα κρητικά όρη για να πλουτήσουν από ολιγοπώλια, οι πρωθυπουργικοί φίλοι και φυσικά οι τράπεζες.

Και, βέβαια: η ίδια η ΝΔ.
Γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη!
Ξοδεύει ασύστολα, κάνοντας μία από τις ακριβότερες διαδικτυακές καμπάνιες στην Ευρώπη -192.000 ευρώ μόνο στη google!-, την ώρα που είναι το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της Ευρώπης με χρέη μισό δισ. στις δικές μας πλάτες. Περισσότερο από οποιοδήποτε κόμμα στην Γερμανία!

Ο κ. Σκέρτσος -ξέρετε, ο υπουργός που νομίζει ότι το ίδιο απορρυπαντικό στην ίδια συσκευασία πωλείται ακριβότερα στην Ελλάδα από τη Γερμανία επειδή έχει καλύτερους κόκκους- ο κ. Σκέρτσος λοιπόν είπε ότι δεν ξέρει πόσα έχει ξοδέψει η ΝΔ αλλά όσα και να είναι, μια χαρά είναι, γιατί η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα. Αυτό είπε.

Ας δώσουν αυτήν την απάντηση σε αυτήν λοιπόν τη γιαγιά που με σύνταξη 440 ευρώ και ενοίκιο 300 ευρώ ρωτάει τον Πρωθυπουργό πώς θα βγάλει τον μήνα. Ας της πουν ευθέως. «Εσείς δεν ξέρουμε πώς θα ζήσετε με τα 140 ευρώ που σας μένουν, αλλά εμείς που χρωστάμε μισό δισ. ευρώ μια χαρά θα ζήσουμε. Σας ευχαριστώ που ήρθατε!»

Κι εσείς οι αγρότες που είδατε τον Πρόεδρου του ΕΛΓΟ να παραιτείται αηδιασμένος από τις πιέσεις για απευθείας αναθέσεις.

Κι επίσης είδατε τον ΟΠΕΚΕΠΕ για πρώτη φορά στην ιστορία του να μπαίνει σε επιτροπεία από την Ε.Ε.

Ποια είναι η κυβερνητική απάντηση; «Σας ευχαριστώ που ήρθατε».

Κι εσείς που περιμένετε τον ΒΟΑΚ χάνοντας 5 χρόνια και «κερδίζοντας» διόδια; «Σας ευχαριστώ που ήρθατε».

Κι εσείς που θα πληρώνετε ως 70% παραπάνω το ρεύμα, επειδή -λέει- δεν φύσηξε αρκετά. «Σας ευχαριστώ που ήρθατε».

Κι εσείς που θα δείτε τις τιμές να ανεβαίνουν λόγω -λέει- αφρικανικής σκόνης, «σας ευχαριστώ που ήρθατε».

Πώς θα φύγετε από το αδιέξοδο δεν ξέρουν, αλλά σας ευχαριστούν που ήρθατε στο αδιέξοδο αυτό, δίνοντάς τους 41%.

Φίλες και φίλοι,
Συμπατριώτες μου Κρητικοί,

Πολιτική δεν είναι ένα χτύπημα στην πλάτη ή μία ελεημοσύνη σε έναν σκυφτό λαό.

Πολιτική είναι να μπορείς να δώσεις λύσεις σε έναν περήφανο λαό.

Με αυτόν τον γνώμονα σχεδιάσαμε τις δικές μας προτάσεις -κοστολογημένες πλέον από το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους- οι οποίες θα δώσουν ανάσα στους πολίτες.

1. 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, για όσο χρόνο διαρκεί το κύμα ακρίβειας.

2. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή που προβλέπει η ΕΕ.

3. Ουσιαστικοί έλεγχοι, όχι για τις κάμερες. Και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται, θα εισπράττονται.

4. Δημιουργία «Τειρεσία» για όσες εταιρείες αισχροκερδούν.

5. Έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών.

Και επιπλέον, να πείτε στη γιαγιά των 440 ευρώ -μακάρι να μπορούσα να τη βρω και να δεσμευτώ μπροστά της- ότι η 13η σύνταξη επιστρέφει. Αρκετά η κοροϊδία με τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που, επειδή ψηφίζουν κατά πλειοψηφία ΝΔ, τους έχουν παραπεταμένους στα αζήτητα της ζωής.

Η 13η σύνταξη επιστρέφει, κι ας ψηφίζουν ΝΔ. Δεν είναι θέμα ψηφοθηρικό. Είναι θέμα ανθρώπινης ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μία δέσμη μέτρων που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, διότι κάνει κάτι πολύ απλό αλλά αναγκαίο σήμερα: Μεταφέρει χρήμα από τις τσέπες των πολύ λίγων στις τσέπες όλων των άλλων.

-Σημαντικές φοροελαφρύνσεις για το 99% των φυσικών προσώπων, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κ.ο.κ.

-Σημαντική μείωση φόρου για το 97% των επιχειρήσεων, στις οποίες πάμε τον συντελεστή από το 22% στο 17%.

-Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τεκμαρτού υπολογισμού εισοδήματος/φόρου, αυτό το οριζόντιο άδικο μέτρο.

-Σημαντική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με κέρδος και για τους εργοδότες και για τους εργαζόμενους.

-Σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ για 5,8 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Λεφτόδεντρα; Όχι!
Απλώς το νερό δε θα ποτίζει μόνο το ίδιο κλαδί. Θα ποτίζει όλο το δέντρο, γιατί έτσι προχωράει μια κοινωνία όλη μαζί, με κοινωνική προστασία, χωρίς να μένει κανένας πίσω.

Δε γίνεται μονίμως στους πολίτες να λες ψέματα «αν γίνει αυτό, θα χρεοκοπήσουμε» και στα ολιγοπώλια να λες «μάλιστα, ό,τι θέλετε». Πρέπει να πάρεις μια πλευρά στην πολιτική, με ποιον είσαι.
Απλά, δε γίνεται.

Φίλες και Φίλοι,

Εδώ στην Κρήτη τη φιλοξενίας, στην πατρίδα του Δία, δυστυχώς πρέπει να πούμε μια σκληρή αλήθεια: Η Ελλάδα σήμερα δεν είναι η χώρα του Δία, αλλά του Κρόνου.

Του Κρόνου που τρώει τα παιδιά του. Όχι μόνο μεταφορικά, στερώντας τους τις ευκαιρίες να χτίσουν μια ζωή ανάλογη με την αξία, το ταλέντο τους, τις σπουδές τους, αλλά και κυριολεκτικά.

Και αυτό αποδείχθηκε με σοκαριστικό τρόπο στα Τέμπη. 57 νεκροί. Όχι από τις «διαχρονικές παθογένειες του κράτους», όπως ισχυρίστηκε ο Πρωθυπουργός.

Αλλά από συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης της ΝΔ σε δύο χρονικές φάσεις:

Πριν από το έγκλημα:

-Δεν επιδιόρθωσαν το σύστημα τηλεδιοίκησης και διόρισαν με παράνομο γαλάζιο ρουσφέτι τον ακατάλληλο σταθμάρχη.

-Ο ίδιος ο υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής λάμβανε αγωνιώδεις επιστολές και εξώδικα από τους σιδηροδρομικούς που του έλεγαν: «Κάντε κάτι, θα θρηνήσουμε θύματα».
Και εκείνος απαντούσε στη Βουλή, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 10 μέρες πριν το έγκλημα: «Δεν ντρέπεστε να αμφισβητείτε την ασφάλεια του σιδηροδρόμου;

Αλλά η δεύτερη φάση του εγκλήματος είναι η πιο σοκαριστική. Είναι η απάνθρωπη, η κυνική, η μητσοτακική.

Τα ρεπορτάζ έχουν γίνει. Τα στοιχεία έχουν βγει. Οι συγγενείς φωνάζουν. Φωνάζουν και δεν τους ακούει κανείς. Σε αυτή τη χώρα δεν τους ακούει κανείς!

Οφείλουμε να γίνουμε εμείς η φωνή τους, από σεβασμό στον πόνο που βιώνουν και στο δικαίωμά τους να γνωρίζουν τι συνέβη στα παιδιά τους. Έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν.

Οφείλουμε να γίνουμε εμείς η φωνή τους:

Για το μοντάρισμα.
Για το μπάζωμα.
Για τη συγκάλυψη.
Για την επιχείρηση να θαφτεί η αλήθεια.
Για να γλιτώσουν τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά τζάκια της χώρας.

Στις δημοκρατίες τα εγκλήματα τιμωρούνται. Στις δημοκρατίες οι ένοχοι πάνε φυλακή. Όποιοι κι αν είναι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Εγκλήματα χωρίς τιμωρία υπάρχουν μόνον στα απολυταρχικά καθεστώτα. Και η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, όπως την αποκάλεσε ο Πρωθυπουργός τη μέρα που παραδέχτηκε ότι η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη. Να το θυμάστε.

Θα ξαναγίνει μία ευρωπαϊκή χώρα που δε θα εγκαλείται για το κράτος δικαίου, για τη δημοσιογραφία, για σκάνδαλα υποκλοπών. Θα γίνει μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα, με αρχή τη δημοκρατική παράταξη, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Κρήτη.

Με ρωτάνε σε κάποιες συνεντεύξεις αν εργαλειοποιούμε το θέμα.

Δε μπορεί η Ελλάδα να είναι μια χώρα όπου θα περνάει ο Πρωθυπουργός στις συνόδους κορυφής και από πίσω θα γελάνε δείχνοντας τον υποκλοπέα.

Μια Ελλάδα που δε θα σηκώνεται και θα κάθεται όποτε πει ο Ερντογάν. Που δεν θα υποκλίνεται στον Ερντογάν ή σε οποιονδήποτε άλλον.

Που δε θα σκύβει το κεφάλι στις προκλήσεις του Ράμα.

Που δε θα πιάνει και θα αφήνει την περικεφαλαία υπολογίζοντας το φτηνό κομματικό συμφέρον, αλλά θα έχει μία στιβαρή και ψύχραιμη εξωτερική πολιτική.

Με οργανωμένη στρατηγική.
Και με ανθρωπιά.
Διότι η σφαγή στην Παλαιστίνη πρέπει να σταματήσει τώρα.
Διότι η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους πρέπει να γίνει τώρα.
Για τη Γάζα, το αύριο είναι αργά.

Φίλες και φίλοι,

Έρχομαι τώρα στα έργα και τις ημέρες του Άδωνι Γεωργιάδη.
Του ανθρώπου που ήθελε όλη τη δόξα δική του όταν έκλεινε νοσοκομεία, επί Τρόικας.
Και που επέστρεψε για να ολοκληρώσει το έργο του.
Ο Νέρωνας της υγείας – μια και του αρέσει η Ιστορία.

Εδώ, σ’ εσάς, το ιστορικό Βενιζέλειο Νοσοκομείο, που φτιάχτηκε από  δωρεές αποδήμων και τον θεμέλιο λίθο έβαλε ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος, καταρρέει εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και πόρων.

3.000 μικροί ασθενείς βρίσκονται αυτή την ώρα στη χειρουργική λίστα αναμονής των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, εξαιτίας της έλλειψης  αναισθησιολόγων.

Και σε όλη τη χώρα νοσοκομεία κλείνουν, κλινικές υπολειτουργούν, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δουλεύει διπλοβάρδιες και τριπλοβάρδιες για να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Για έναν κανονικό υπουργό θα ήταν ήρωες. Για τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι «κάφροι» και «ανθρωπάκια».

Γιατί είναι ανθρωπάκια; Επειδή φωνάζουν πολύ.  Και δεν αφήνουν τον Γεωργιάδη να υλοποιήσει την εντολή Μητσοτάκη: Ιδιωτικοποιούμε την υγεία στα μουλωχτά. Μη μας πάρουν χαμπάρι…
Ε, σας πήραν!
Σας πήραμε!

Φίλες και φίλοι,

Δε θα αφήσουμε το ΕΣΥ, την ιστορική κατάκτηση του Γιώργου Γεννηματά, του Παρασκευά Αυγερινού και των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου να γίνει εμπόρευμα για την οικογένεια Μητσοτάκη.

Δε θα αφήσουμε να απολύονται καθαρίστριες που μας κράτησαν όρθιους μέσα στην Πανδημία. Είναι ανήθικο αυτό, πέρα από το γεγονός ότι κοστίζει περισσότερο η εργολαβία τους.

Δε θα αφήσουμε γιατρούς και νοσηλευτές να λιώνουν στα πόδια τους χωρίς ρεπό, με υπερεφημέρευση, ζώντας με μισθούς πείνας σε πανάκριβα τουριστικά νησιά.

Σχεδιάζουν μέχρι και να αγοράζεται και να πωλείται το αίμα!
Δεν σταματούν πουθενά. Δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό γιατί γι’ αυτούς ηθικοί φραγμοί στις μπίζνες δεν υπάρχουν. Αυτή είναι η νοοτροπία τους.

Σε όλα αυτά πρέπει να μπει ένα ανάχωμα.
Και η ώρα είναι τώρα, την Κυριακή 9 Ιουνίου.
Στην κάλπη των ευρωεκλογών.
Μετά: Έρημος αλαζονείας. Τρία χρόνια χωρίς εκλογές, τρία χρόνια χωρίς δικαίωμα να τους στείλετε ένα μήνυμα.

Ηχηρό μήνυμα λοιπόν την Κυριακή.

Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως. Κανένα μήνυμα δεν στέλνεις στη Νέα Δημοκρατία, αν δεν ενισχύσεις αυτόν που φοβάται.
Και η ΝΔ έχει μόνο έναν αντίπαλο που φοβάται: Τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί δεν μας κρατάει κανείς.
Γιατί δεν με κρατάει κανείς.

Και γιατί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία θετική ατζέντα για το αύριο των πολιτών.

Η διαφορά είναι στο δικαίωμα στην ευτυχία.
Διεκδικούμε πίσω το χαμόγελο που χάσαμε.
Διεκδικούμε πίσω την αξιοπρέπεια που χάσαμε, μένοντας μόνοι, αβοήθητοι και αόρατοι.

Η προοδευτική παράταξη της χώρας θα έρθει για να βάλει πάλι στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Κράτος δικαίου ξανά.
Κοινωνική προστασία για όλους.
Ανάπτυξη για όλους.

Ένα κράτος στο οποίο όλα θα χτιστούν από την αρχή. Με τα υλικά της αξιοκρατίας και των ισότιμων ευκαιριών στην πρόοδο.

Για να μπορούν οι πολίτες να ονειρευτούν ξανά τους εαυτούς τους να προκόβουν μέσα στην Κρήτη, μέσα στην Ελλάδα μας.

Για να μην προχωρά μια χώρα χωρίς τους κατοίκους της, τους ανθρώπους της, εμάς.

Για να έρθει πίσω η ελπίδα που χάσαμε.

Σας ευχαριστώ που με υποδεχτήκατε σήμερα στο σπίτι μου.
Στις ρίζες μου.
Στην Κρήτη.
Καθαρές κουβέντες.
Ντρέτα, όπως πάντα.

Όσα σας είπα δεν είναι λόγια μιας προεκλογικής ομιλίας.

Όσα σας είπα είναι συμφωνία τιμής για μένα.
Η ζεστή χειραψία που μας ενώνει.
Το κρητικό αίμα που μας ενώνει.
Για να γυρίσουμε σελίδα από τον φόβο στην ελπίδα.
Και ξέρω ότι η λέξη ελπίδα είναι μια λέξη που έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, και έχει απογοητεύσει πολλές φορές.
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε πεθαίνει τελευταία, ότι δεν μπορεί να ξαναγεννηθεί, με αρχή την Κρήτη μας!

Για την αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια την ποιότητα στη καθημερινή ζωή, την αλληλεγγύη, το φιλότιμο, την εντιμότητα, τη Δημοκρατία.

Για την αναγέννηση της Ελλάδας μας και της ζωής μας.
Για μια καλύτερη ζωή τώρα!”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ