27.8 C
Chania
Thursday, July 18, 2024

Κασσελάκης προς Τσίπρα: Aνάλαβε και θα είμαι στρατιώτης, αλλιώς στήριξέ με χωρίς παιχνίδια

Ημερομηνία:

Δραματικές είναι οι ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η σύγκρουση φτάνει πλέον σε οριακό σημείο, και δεν υπάρχει γυρισμός.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τη μεταμεσονύχτια ανάρτησή του από τις ΗΠΑ έριξε ευθέως το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον εγκάλεσε για «υπονόμευση» λέξη που ανακάλεσε με νέα ανάρτηση:

«Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια». Αρχικώς είχε αναφέρει «σταμάτα την υπονόμευση και στήριξέ με να κάνω την προσπάθειά μου».

Το κείμενο των 87 αλλά και η οργισμένη απάντηση κύκλων του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των συνδρομών, με την αναφορά σε «εργαλειοποίηση» των εργαζομένων της Αυγής φαίνεται να είναι τα στοιχεία που πυροδότησαν την νέα εκρηκτική ανάρτηση Κασσελάκη.

Τώρα, το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι αν ο πρώην πρωθυπουργός θα απαντήσει άμεσα σε αυτή την απευθείας πρόκληση του διαδόχου του, και με ποιο τρόπο.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, λόγω προγραμματισμένης ομιλίας στο Πανεπιστήμιο Koç (11 π.μ.) και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Κυριακή.

Το μανιφέστο της Δευτέρας

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον πόλεμο με τον προκάτοχό του με την ανάρτηση – μανιφέστο της Δευτέρας όπου σε ένα κείμενο 2.000 λέξεων περιέγραφε τις αλλαγές στο κόμμα, δείχνοντας ουσιαστικά την έξοδο στο στελεχιακό δυναμικό του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ, με πλείστες αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, όπως «τοτέμ», «δήθεν σωτήρας», «ρεζέρβα του Μητσοτάκη» και κυρίως με τις αναφορές στο μαύρο χρήμα.

Σε αναβρασμό βρίσκεται όλο το κόμμα όμως και πρωτίστως τα στελέχη που αντέδρασαν με το κείμενο κριτικής των «87» εν όψει της συνεδρίασης των οργάνων τα οποία διαβεβαιώνουν με κάθε ευκαιρία ότι δεν αμφισβητούν τον πρόεδρο, όμως πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης τραβάει το σχοινί στα άκρα, στενεύοντας τα περιθώρια ελιγμών για τους ίδιους.

Άπαντες πια θεωρούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κάνει επιλογή ρήξης. Επιλογή που δεν μαζεύεται και δεν κατευνάζεται από όσους πιστεύουν, ακόμη και κοντά στην ηγεσία, ότι οδηγεί σε διάλυση και όχι απλώς ένα ξεκαθάρισμα από όσους θεωρεί «βαρίδια» που δεν τον στηρίζουν και του θέτουν εμπόδια με τις συνεχείς δημόσιες αμφισβητήσεις.

Όλοι πλέον έχουν το “μαχαίρι στο λαιμό” και καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις που σχετίζονται με το μέλλον του κόμματος και την προσωπική πολιτική τους επιβίωση.

Η νέα ανάρτηση:

«Συμμερίζομαι τις πληγές του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω τις ίδιες ακριβώς.

Από την ημέρα που ανέλαβα μέχρι σήμερα, αφέθηκα να δώσω τη μάχη χωρίς να δέχομαι καθημερινά εσωκομματικά βέλη μόνο για δύο μήνες (και αυτούς με εξαιρέσεις). Μαζί με τα νέα παιδιά του ευρωψηφοδελτίου μας. Μαζί με τα στελέχη και τους βουλευτές που έδωσαν την ψυχή τους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε από το 9% στο 15%.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στη θέση που λίγο πριν έμοιαζε ανέφικτη: Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Δύο διασπάσεις, προσπάθεια απονομιμοποίησης στο Συνέδριο, τώρα ξανά τα ίδια με υπογραφές για να συγκληθούν όργανα, οι συνεδριάσεις των οποίων είχαν ήδη ανακοινωθεί. Φαγωμάρα, θόρυβος, εσωστρέφεια, που είναι απωθητική και στους ψηφοφόρους μας και στην κοινωνία. Τα στελέχη του κόμματος με θητεία χρόνων γνωρίζουν πολύ καλά τι οικονομικά παρέλαβα.

Πώς το καθημερινό φύλλο της Αυγής θα έκλεινε το 2022 με τη διπλάσια χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να μείνει τώρα ανοιχτό με τη μισή;

Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα;

Συνέβαλα δίνοντας το ανώτατο ποσό που μου επιτρέπει ο νόμος (20.000 ευρώ). Συγκεντρώθηκαν από εισφορές φίλων και στελεχών άλλες 7.000 ευρώ. Κι όμως, αντί να πάνε στα χέρια εργαζομένων της Αυγής, πήγαν σήμερα στο Κράτος προκειμένου να μη χάσουμε τη ρύθμιση των χρεών που έχουμε για την Αυγή και το Κόκκινο. Αυτό και μόνο δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Δεν ήρθα στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και χρειάζεται έναν ηγέτη που θα μπορέσει απερίσπαστος να ασκήσει το λειτούργημά του και να βοηθήσει την πατρίδα να βγει από το νεοφιλελεύθερο τέλμα και τη δεξιά παρακμή.

Αλέξη, γνωρίζεις τον σεβασμό που είχα για σένα από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για να ρευστοποιηθεί σε ένα κεντρώο σχήμα με συμφωνίες κορυφής έξω από την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται την ευκαιρία να διεκδικήσει να κυβερνήσει και επιτέλους να δικαιώσει τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών.

Και γι’ αυτό λέω ξεκάθαρα και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια.

-Με εξυγίανση που είναι επιβεβλημένη τώρα, γιατί το καράβι πέφτει οικονομικά στα βράχια.

-Με καταστατικό συνέδριο.

-Με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία χωρίς επετηρίδες και μέλη δύο ταχυτήτων.

-Με ανανέωση στελεχών αντίστοιχη αυτής του ευρωψηφοδελτίου.

-Με δύναμη, εξουσία και εμπιστοσύνη στη βάση του κόμματος.

-Με έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δε θα συρθεί πίσω από άλλους, αλλά θα ηγηθεί της προσπάθειας για μία μεγάλη Κεντροαριστερά ξεκινώντας από το κοινωνικό πεδίο.

Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα – άλλωστε δεν πρόλαβα και να καθήσω. Έτρεχα από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη δίνοντας τον αγώνα. Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο.

Αλέξη, πάμε;»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δέσποινα Βανδή: Ακύρωσε συναυλία της στην Τουρκία λόγω αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ

Τη φιλανθρωπική συναυλία της στο Τσεμέ της Τουρκίας ακύρωσε η Δέσποινα Βανδή καθώς...

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα αυξάνονται και «επεκτείνονται» λόγω διακοπών – Πού υπάρχει έξαρση

Αυξάνονται και…. επεκτείνονται λόγω καλοκαιρινών μετακινήσεων τα κρούσματα του κορωνοϊού, όπως...

Δεύτερη θέση για τον Χανιώτη σφυροβόλο Μιχάλη Αναστασάκη στη Λουκέρνη

O Μιχάλης Αναστασάκης αγωνίστηκε στο διεθνές μίτινγκ στη Λουκέρνη...

Θαλάσσια χελώνα δάγκωσε λουόμενη στα Χανιά – Πιθανοί λόγοι της επίθεσης

Μια απρόσμενη επίθεση από θαλάσσια χελώνα σημειώθηκε το βράδυ...