16.8 C
Chania
Wednesday, January 21, 2026

Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου: Μνήμη Γρηγορόπουλου και διεκδικήσεις για καλύτερες συνθήκες

Ημερομηνία:

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου βρέθηκε σήμερα υπό κατάληψη από τους μαθητές, σε ένδειξη μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και τον Βασίλη Μαγγού, αλλά και για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες σπουδών.

Οι μαθητές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι η κατάληψη αποτελεί μια πράξη τιμής προς τη μνήμη των δύο νεαρών που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και ένα μέσο για να εκφράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές καταγγέλλουν την έλλειψη χώρου, την απουσία αίθουσας συναυλιών και την έλλειψη προσωπικού. Επισημαίνουν ότι οι συνθήκες στις οποίες λειτουργεί το μουσικό σχολείο δεν είναι κατάλληλες για τη μουσική εκπαίδευση και ζητούν από την πολιτεία να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.

Με την κατάληψη, οι μαθητές στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και ζητούν λύσεις.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση του το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου αναφέρει:

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου σήμερα είναι κλειστό/έχει κατάληψη από τους μαθητές με αφορμή την επέτειο 16 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τον βασανισμό και την δολοφονία του Βασίλη Μαγγου. Ως μαθητές νιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση να τιμήσουμε τη μνήμη τους και να φροντίσουμε να μην ξεχαστούν από κανέναν μας ενημερώνοντας τους μαθητές και κάνοντας δράσεις κάθε χρόνο καθώς και να προσπαθήσουμε με κάθε μέσο να μην διαπράττονται τέτοια εγκλήματα πια, έτσι ώστε να εξελιχθούμε σαν κοινωνία και να νιώθουμε ασφαλής ως μαθητές και ως μελλοντικοί πολίτες.

Και επειδή η κατάληψη είναι επίσης ένα μέσο να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας, σήμερα θέλουμε να τα εκφράσουμε. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα με το κτίριο εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχουμε αρκετές αίθουσες, με αποτέλεσμα να μη χωράμε. Είμαστε μουσικό σχολείο δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε μια αίθουσα συναυλιών και να τις κάνουμε στην αυλή! Δεν έχουμε κάποια αίθουσα για να τρώμε οι μαθητές με αποτέλεσμα να τρώμε όρθιοι ή στις τάξεις μας.

Έχουμε ελλείψεις στο προσωπικό ακόμη και τώρα! Κάθε χρονιά οι μαθητές κάνουν προγραμματισμένα κενά σε βασικά και υποχρεωτικά μαθήματα μουσικής.

Είναι καιρός πια η πολιτεία να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ