22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Κατάληψη Rosa Nera: Για τις συλλήψεις μελών μας και την δημιουργική μας απάντηση στους τραμπούκους

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η κατάληψη Rosa Nera καταγγέλει συλλήψεις που έγιναν καθώς και σεξιστική συμπεριφορά.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η Κατάληψη Rosa Nera, η οποία παραμένει ανοιχτή και σας περιμένει, καταγγέλει την χυδαία και σεξιστική επίθεση κατά της συντρόφισσας μας και την σύλληψη δύο μελών μας.

Οι ενέργειες αυτές έγιναν από κουκουλωμένα υποκείμενα των ΤΑΕ και της ΟΠΚΕ, τα οποία μπήκαν σήμερα στη Αυλή της Ρόζας με τις έγγραφες πλάτες της Ελένης Παπαδοπούλου, υπεύθυνης της Αρχαιολογίας στα Χανιά, η οποία λειτουργεί ως φορέας ποινικοποίησης της πολιτικής έκφρασης και ως φερέφωνο της Μενδώνη και της ιδιωτικοποίησης του Λόφου Καστέλλι.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι, εισέβαλλαν στην αυλή κάποιοι ένστολοι κουκουλωμένοι τραμπούκοι, με παραλλαγμένες τις στολές τους με σύμβολα που παραπέμπουν σε νεοφασιστικές οργανώσεις. Στην συνέχεια επιτέθηκαν σε συντρόφισσα. Αφού προσέβαλλαν την οικογένεια της, γνωστός ένστολος τραμπούκος της δεξιάς αρπάζοντας την συντρόφισσα της είπε: “Τώρα που σε κρατάω εγώ, δεν νιώθεις πιο γυναίκα;…” Ανάλογες χυδαίες συμπεριφορές ακολούθησαν κατά την προσαγωγή της συντρόφισσας και του συντρόφου στην Ασφάλεια Χανίων.

Οι κατηγορίες κατά του συντρόφου και της συντρόφισσας είναι η απείθεια, η βλάβη μνημείου (για τοποθέτηση πολιτικού πανό) και η διέγερση του πλήθους (…των αστυνομικών προφανώς, αφού δεν υπήρχε άλλο πλήθος μεσημεριάτικα στην αυλή.)

Για να σοβαρευτούμε. Οι πολιτικές και κοινωνικές απαντήσεις που αναλογούν στην υπόθεση θα δοθούν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες της Rosa Nera και των κινηματικών ομάδων με τις οποίες συνεργάζεται, στον χρόνο και με τον τρόπο που πρέπει.

Η μεγάλη ανταπόκριση στην βραδινή παράσταση, την ίδια μέρα, στην Αυλή των Ρόδων, στις 9.30 ως μία πρώτη δημιουργική απάντηση ενάντια στους εχθρούς της ζωής.

Η συμμετοχή σε μια θεατρική παράσταση, η οποία έχει ως θέμα την κρατική διαφθορά στα ζητήματα της ζωής στην πόλη, είναι η καλύτερη πρώτη απάντηση στις προκλήσεις των κατασταλτικών μηχανισμών των κυκλωμάτων, εκμεταλλευτών και φασιστοειδών με τους οποίους η Ρόζα βρίσκεται σε σύγκρουση εδώ και 20 χρόνια.

Επίσης:

Σήμερα Τετάρτη 24/7, η  “Βιβλιοθήκη 451” της κατάληψης Rosa Nera και το “Αναγνωστήριο Όλων” στη πρώην Πρυτανεία, σας καλούν και αυτήν την Τετάρτη στις 20:30 στην αυλή των Ρόδων σε μια ακόμα βραδιά συλλογικο-Ποίησης.

Θα διαβάσουμε συζητήσουμε και (παρ)ερμηνεύσουμε μ α ζ ί ποιήματα από τις συλλογές των προηγούμενων βραδιών, που δεν τα δώσαμε την ευκαιρία να μας παρουσιαστούν.

* Πέραν των ποιημάτων που θα προτείνουμε, φέρτε και κάποιο που θα θέλατε πολύ να διαβάσουμε

**Όταν τεχνικής φύσεως ζητήματα το επιτρέπουν, θα εξορμούμε και πάλι στις πλατείες

Κατάληψη Rosa Nera

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...