14.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Κατάντια: Γονέας στα Χανιά επιτέθηκε σε καθαρίστρια σε σχολείο

Ημερομηνία:

Έχουμε ακούσει για επιθέσεις ασθενών σε γιατρούς, γονέων σε καθηγητές και δασκάλους, τώρα ακούσαμε και για περιστατικό βίας εις βάρος καθαρίστριας σε σχολείο.

Πιο συγκεκριμένο, το περιστατικό συνέβη στο ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου με την καθαρίστρια του σχολείου να δέχεται επίθεση από τους γονείς μαθητή. Μάλιστα, εξαιτίας της επίθεσης η καθαρίστρια – μέλος του πρωτοβάθμιου Σωματείου Καθαριστριών – χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χανίων για να δεχθεί ιατρική φροντίδα.

Με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων στηλιτεύει το γεγονός τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να αποτρέπονται τέτοια περιστατικά.

Αναφέρει πιο αναλυτικά:

Το Eργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από γονείς μαθητή, καθαρίστρια του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, μέλος του πρωτοβάθμιου Σωματείου, η οποία και διακομίστηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Χανίων.

Τέτοια περιστατικά βίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβαίνουν μέσα στα σχολεία και μάλιστα όταν αυτά αφορούν εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα βοηθητικό προσωπικό όπως είναι η συνάδελφος καθαρίστρια η οποία εργάζεται για ένα μεροκάματο, με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για 9 μόνο μήνες και μάλιστα μπροστά σε άλλους μαθητές.

Δυστυχώς τα περιστατικά βίας στα σχολεία όλου του κόσμου, όπως πρόσφατα αυτό στην Σερβία, με θύματα νεκρούς μαθητές πρέπει να μας αφυπνίσουν.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κυβέρνηση να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα όπως οι προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων) και βοηθητικού προσωπικού, τα οποία θα αποτρέψουν την εκδήλωση παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Το οφείλουμε στο μέλλον της χώρας μας.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών και Ιδιωτικών Κτιρίων Ν. Χανίων:

Το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών και Ιδιωτικών Κτιρίων Ν. Χανίων καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από γονείς μαθητή, συνάδελφος καθαρίστρια του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, μέλος του Σωματείου μας, η οποία και διακομίστηκε τραυματισμένη, στο Γεν. Νοσοκομείο Χανίων.

Η συνάδελφος εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου για 9 μήνες τον χρόνο.

Καταδικάζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές (χειροδικία) πόσο μάλλον όταν αυτές συμβαίνουν από γονείς μαθητών σε συναδέλφισσες καθαρίστριες που παλεύουν για ένα μεροκάματο προσπαθώντας να κρατήσουν καθαρές τις σχολικές μονάδες που φοιτούν τα ίδια τους τα παιδιά…..»

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη θάλασσα και τις ακτές

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων δημιούργησε και προσφέρει εκπαιδευτικό πρόγραμμα...

Δωρεά ενός περιπολικού αυτοκινήτου από το Δήμο Βιάννου στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου

Παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγου Νικόλαου...

Αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας και τελευταίος εκδότης της εφημερίδας “Η ΤΟΛΜΗ” Σπύρος Καλλέργης

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση της αυτοκτονίας του γνωστού επιχειρηματία, πολιτικού και...