21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων με «έναν νόμο και ένα άρθρο» αποφασίζει η Κεραμέως

Ημερομηνία:

Τον νέο νόμο – πλαίσιο για τα ΑΕΙ παρουσίασε η Νίκη Κεραμέως, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων. Κι αυτό λίγες μέρες μετά την ήττα της ΔΑΠ στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές.

Η απόφαση να μπουν στον «πάγο» οι φοιτητικές παρατάξεις δεν είναι κάτι που ακούγεται και γράφεται για πρώτη φορά. Σε ακριβώς αυτό είχε αναφερθεί προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκεκριμένα το 2018, συναντώντας όμως αντιδράσεις και εντός της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει στη σχετική νομοθετική ρύθμιση μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Και αποφάσισε να ανάψει το «πράσινο φως» για να γίνει αυτό τώρα, μετά την πρόσφατη ήττα της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι εκλογές των φοιτητών θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και θα δημιουργηθούν Συμβούλια Φοιτητών σε κάθε ΑΕΙ.

Ο σχεδιασμός έχει συναντήσει ήδη τεράστιες αντιδράσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα κι αυτό γίνεται αντιληπτό από τα εκατοντάδες σχόλια κατά της υπουργού Παιδείας ακριβώς για το ζήτημα στα social media και πολύ περισσότερο στο twitter.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...