15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κατέκτησε την πρωτιά ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ημερομηνία:

Την πρώτη θέση, σε επίπεδο Ευρώπης, στον διαγωνισμό της Credit Suisse Coding Challenge κατέκτησε ο προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνος Ανεμοζάλης. Σε επίπεδο κόσμου, κατέλαβε την 16η θέση.

Το Credit Suisse Coding Challenge είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που οργανώνει η Credit Suisse με προβλήματα αλγοριθμικού τύπου (graphs, dynamic programming, etc.). Ο Κωνσταντίνος Ανεμοζάλης κατάγεται από το Ίλιον Αττικής και μόλις ολοκλήρωσε το 4ο έτος των σπουδών του στο Ηράκλειο.

Σε συνέντευξή του στην «Π», είχε αναφέρει πως «στον τομέα της έρευνας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το ΙΤΕ, πετυχαίνουν αξιοθαύμαστα αποτελέσματα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα περισσότερα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Κατά τη γνώμη του, «για να κατανοήσει κάποιος σε βάθος μία επιστήμη και να αυξήσει το ενδιαφέρον του σε αυτή, πρέπει να την εφαρμόσει, και η συμμετοχή σε τέτοιους διαγωνισμούς πετυχαίνει ακριβώς αυτό. Είμαι ωστόσο πολύ αισιόδοξος, γιατί τα τελευταία χρόνια μια τέτοια φοιτητική ομάδα, ο Δαίδαλος, έχει ιδρυθεί με την βοήθεια του καθηγητή μας κ. Μαρκάτου.

Η ομάδα αυτή, αποτελείται από πολύ ταλαντούχους και εργατικούς φοιτητές και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς Capture The Flag, μιας και ασχολείται περισσότερο με κυβερνοασφάλεια.

Επιπλέον, αναλαμβάνει δράσεις όπως η οργάνωση του Google HashCode Hub και φροντίζει να ενημερώνει τους νέους φοιτητές πάνω σε σχετικά θέματα».

patris.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...