19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Καταγγελία «βόμβα» για την Υπηρεσία Ασύλου: 3.500 ευρώ η «ταρίφα» για διαβατήριο και άδεια παραμονής σε έναν μήνα

Ημερομηνία:

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του Γενικού Γραμματέα Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος Ανουάρ Μπάκρι στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση, ότι «η ταρίφα για να πάρει κάποιος διαβατήριο και άδεια παραμονής μέσα σε ένα μήνα είναι 3.500 ευρώ»

Μιλώντας στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου, ο Ανουάρ Μπάκρι διευκρίνισε ότι υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις από την Υπηρεσία Ασύλου στην έκδοση των ειδικών ταξιδιωτικών εγγράφων για τους Σύρους πρόσφυγες που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα. Ωστόσο, κατήγγειλε τις περιπτώσεις διεφθαρμένων υπαλλήλων στην υπηρεσία που με «άλλες» μεθόδους συμβάλλουν στην επίσπευση της όλης διαδικασίας.

Επίσης, ο γγ του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος κατηγόρησε την Υπηρεσία Ασύλου τονίζοντας ότι ενώ έστειλε εγγράφως τις καταγγελίες του περί χρηματισμού προκειμένου «να γίνει περαιτέρω έρευνα», το αποτέλεσμα ήταν ότι «μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Μπάκρι άσκησε δριμύ κατηγορώ εναντίον της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Κομισιόν για τους χειρισμούς στο προσφυγικό ζήτημα ενώ υποστήριξε πως πρέπει να αλλάξει πολιτική η παρούσα κυβέρνηση στο συγκεκριμένο πρόβλημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να κλείσει αλλά και να σφραγίσει τα σύνορα».

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...