28.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Καταθέτει πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη ο Πολάκης – «Δεν έλεγε βρείτε αντίπαλο να πάμε σε εκλογές; Ε, βρέθηκε αντίπαλος»!

Ημερομηνία:

Αποφασισμένος να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην επικείμενη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής είναι ο Παύλος Πολάκης, προκαλώντας παγωμάρα και αμηχανία στην Κουμουνδούρου, που επιχειρεί να αντιμετωπίσει ψύχραιμα την πρόκληση.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το topontiki.gr, ο Χανιώτης βουλευτής λέει σε συνομιλητές του ότι θα καταθέσει και την πολιτική του πρόταση, όπως την περιέγραψε σε πρόσφατη ανάρτησή του αλλά και πρόταση μομφής, προσθέτοντας παράλληλα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία, εάν και όταν ανοίξει η διαδικασία.

«Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να σταθεί, αμφισβητείται από παντού», λέει ο κ. Πολάκης. Και αναρωτιέται με νόημα: «Δεν έλεγε βρείτε αντίπαλο να πάμε σε εκλογές; Ε, βρέθηκε αντίπαλος»!

Απάντηση από Κεχαγιά  

Απέναντι στην πίεση Πολάκη, η Κουμουνδούρου προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της, να μην αντιπαρατεθεί ευθέως με τον άλλο βασικό σύμμαχο του κ. Κασσελάκη και να ζυγίσει τα δεδομένα ενόψει της κεντρικής επιτροπής το σαββατοκύριακο και ενώ υπάρχει διάθεση να αναληφθούν πρωτοβουλίες επαναπροσέγγισης μαζί του.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά χαρακτήρισε θεμιτές τις «προσωπικές φιλοδοξίες», όταν κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κλήθηκε να σχολιάσει την χθεσινή ανάρτηση του κ. Πολάκη, που περιείχε και βαριές αναφορές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ο Χανιώτης βουλευτής υποψήφιος αρχηγός σε μία εκλογική διαδικασία.

Όπως έχει ειπωθεί και από τον πρόεδρο, σημείωσε, είναι «ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε πρωτοβουλία εντός των κομματικών και συλλογικών οργάνων, το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή, είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες, εμείς θα κινηθούμε θεσμικά με βάση το γράμμα του Καταστατικού του κόμματος». Κοινώς, επιχείρησε να απομειώσει τις κινήσεις του βουλευτή Χανίων, αποδίδοντάς τους προσωπικά κίνητρα.

Στο ερώτημα αν η ηγεσία θα θεωρήσει ότι έχει πολιτικό πρόβλημα εφόσον και πρόσωπα πέραν των 87, όπως οι Φαραντούρης και Φάμελλος, συγκλίνουν στην άποψη ότι υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας, η κ. Κεχαγιά απάντησε ότι «όλα τα θέματα θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή» όπου όλοι θεσμικά και καταστατικά, αν έχουν ενστάσεις και αντιρρήσεις μπορούν να τις καταθέσουν στο όργανο. Από κει και πέρα, είπε, «πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα άλλο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο διαφωνίας ή κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση γιατί δεν έχουμε ακούσει να υπάρχει ένα άλλο σχέδιο σε σχέση με το σχέδιο που εκφράζει η ηγεσία του κόμματος».

Στο σχετικό ερώτημα πού αποδίδει η Κουμουνδούρου την αμφισβήτηση που υπάρχει για τον πρόεδρο, αν της αποδίδεται ζήτημα προσωπικών φιλοδοξιών η κ. Κεχαγιά απάντησε πως «πριν από ενάμιση μήνα η ΚΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου και την επανασυνεδρίασή της για να επικυρώσει την εξέλιξη του συνεδρίου και να περάσουν οι καταστατικές αλλαγές» επομένως, διερωτήθηκε «τι μεσολάβησε ώστε να έχουμε αυτή την αναταραχή;».

«Αν δεν υπάρχει ουσιώδης πολιτικός λόγος, πολιτική διαφωνία, ένα άλλο σχέδιο», πρόσθεσε, «τότε η συνεδρίαση της ΚΕ επιβεβαιώνει σε απόλυτο βαθμό την αναγκαιότητα να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς όλες οι αναγκαίες αλλαγές στο κόμμα».

Ερωτηθείσα για το αν έχει υπάρξει ή θα υπάρξει επικοινωνία Τσίπρα – Κασσελάκη απάντησε «δεν έχει υπάρξει επικοινωνία εξ όσων γνωρίζω».

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...