15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κατασκευάζουν σταθμό μετρήσεων μαγνητικού πεδίου (Deep Water Degaussing Facility) στο Ναύσταθμο Κρήτης

Ημερομηνία:

Συμφωνία για κατασκευή σταθμού μετρήσεων μαγνητικού πεδίου (Deep Water Degaussing Facility) στο Ναύσταθμο Κρήτης υπέγραψε ο διοικητής του αμερικανικού 6ου Στόλου αντιναύαρχος James Foggo με τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη

Μια συμφωνία για την κατασκευή σταθμού μετρήσεων μαγνητικού πεδίου (Deep Water Degaussing Facility) στο Ναύσταθμο Κρήτης υπέγραψε ο διοικητής του αμερικανικού 6ου Στόλου αντιναύαρχος James Foggo με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.

Ο συγκεκριμένος σταθμός μετρήσεων μαγνητικού πεδίου θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου με κονδύλια που θα διατεθούν από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό και το κόστος υπολογίζεται περίπου στα τρία εκατ. ευρώ και θα χρησιμοποιείται πρωτίστως από τις δυνάμεις των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται ως ένας μανδύας που κρύβει τη μαγνητική υπογραφή του πλοίου, μειώνοντας έτσι τη δυνατότητα υποβρύχιων ναρκών να ενεργοποιούνται όταν βρίσκονται κοντά σε ένα μεγάλο μαγνητικό πεδίο, όπως αυτό που παράγει ένα πλοίο. Πρόκειται λοιπόν για μια πολεμική τεχνολογία.

Οι εργασίες για την κατασκευή του «Deep Water Degaussing Facility» στο ναύσταθμο της Κρήτης αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα προκειμένου οι εγκαταστάσεις του σταθμού μετρήσεων μαγνητικού πεδίου να είναι έτοιμες και λειτουργικές σε περίπου ένα χρόνο.

Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία θα έχουν την πρώτη προτεραιότητα για την χρήση του σταθμού όπου θα γίνεται μέτρηση της «μαγνητικής υπογραφής» των πολεμικών πλοίων. Η συμφωνία αναφέρει ότι δεύτερος προτιμώμενος χρήστης του σταθμού μετρήσεων μαγνητικού πεδίου θα είναι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και ακολούθως τις υπηρεσίες των νέων εγκαταστάσεων θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα πολεμικά πλοία άλλων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

6ou4

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ