23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κατερινόπουλος για Πέραμα: «38 κάλυκες, έλεος – Δεν είχαμε τρομοκράτες απέναντι»

Ημερομηνία:

Καταπέλτης ο Θανάσης Κατερινόπουλος για τα όσα συνέβησαν στο Πέραμα. «Οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τον συνοδό τους παρά από τους κακοποιούς απέναντι».

Την έντονη διαφωνία του με όσα διαδραματίστηκαν στο Πέραμα, όπου σκοτώθηκε ένας 20χρονος από αστυνομικά πυρά, εξέφρασε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Αρχικά, ο κ. Κατερινόπουλος είπε πως το πρώτο λάθος των αστυνομικών ήταν ότι το Κέντρο έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη και τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί εντοπίζουν κλεμμένα αυτοκίνητα.

«Τα καταδιώκουν, τα εγκαταλείπουν ή τα χάνουν στη διαδρομή. Αν αυτό έγινε, αν αυτό ισχύει, ήταν το πρώτο λάθος» είπε, μιλώντας στο Star.

Το δεύτερο λάθος, συνέχισε, «κατά τη δική μου εκτίμηση πάντα, είναι οι πυροβολισμοί. Βεβαίως εδώ είδαμε ότι οδηγούνται ενώπιον του εισαγγελέα για υπέρβαση του ορίου αμύνης, ενδεχόμενο δόλο κτλ. Αυτά θα φανούν στην πορεία από τη δικαιοσύνη, αλλά δεν δέχθηκαν επίθεση από όπλο. Δεν υπάρχει το ανάλογο μέσο. Να δεχθούμε ότι έκαναν όπισθεν με το αυτοκίνητο και κινδύνευσε η σωματική τους ακεραιότητα και επ’ ουδενί λόγο η ζωή τους. Άρα λοιπόν, ήταν πολύ τραβηγμένο και δεν τράβηξε όπλο ένας, τράβηξαν περισσότεροι από ό,τι ακούσαμε. 38 κάλυκεςΈλεος, εδώ δεν είχαμε τρομοκράτες απέναντι που μας σημάδευαν με ένα όπλο».

«Εδώ υπάρχει απώλεια ψυχραιμίας, πάνω απ’ όλα. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν δείχνει επαγγελματισμό. Βέβαια, προσωπικά δεν μπορώ να έχω διαφορετική άποψη για την περιβόητη ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία βεβαίως και προσφέρει παρά πολλά πολλά αλλά όπως είδαμε, το τελευταίο εξάμηνο προσλάβανε ανθρώπους, τους εκπαίδευσαν ένα μήνα, τους έβαλαν στην ομάδα ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί τους που επιβαίνουν στα ίδια δίκυκλα, οι εκπαιδευμένοι, να κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τον συνοδό τους παρά από τους κακοποιούς απέναντι. Εκεί χάνεται η ψυχραιμία, χάνεται ο έλεγχος και έχουν προβλήματα. Αυτά πρέπει να τα δει η Πολιτεία, πρέπει να τα μαζέψει» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το πότε οι αστυνομικοί μπορούν να «τραβήξουν» όπλο απάντησε πως: «Στα πλαίσια της άμυνας, της δικής τους άμυνας ή στα πλαίσια της άμυνας υπέρ τρίτου. Το μέσο πρέπει να είναι ανάλογο ή τέτοιο που να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα. Και το ερώτημα εδώ είναι το εξής: Όντως κινδύνευε η ζωή τους; Κι αν κινδύνευε, κινδύνευε όλων; Πυροβόλησαν όλοι; Από ό,τι ακούσαμε από τη βαλλιστική και οι εφτά. Ε, εντάξει μην τρελαθούμε».

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...