15.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Κατηγορώ για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Ημερομηνία:

Προς βουλευτές, πολιτευτές, κυβερνητικά και κομματικά όργανα του νομού Χανίων

Όλα εμείς τα παιδιά που πάσχουμε από χρόνιες ανίατες ασθένειες οι οποίες προκλήθηκαν και από την ταλαιπωρία που υπεστήκαμε κατά την μεταφορά μας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών σε μακρινές αποστάσεις από τον τόπο της γέννησής μας, σας θεωρούμε συνυπεύθυνους και σας κατηγορούμε επειδή:

1)      Καταργήθηκε υπό την ανοχή σας η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών που υπήρχε στο Παιδιατρικό τμήμα του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων. Καταργήθηκε πριν την λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου σύμφωνα με δηλώσεις του τότε και νυν διοικητή του.

2)      Επιτρέπετε την διαιώνιση του εγκλήματος της μεταφοράς νεογνών σε μακρινές αποστάσεις παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά την μεταφορά και ταλανίζουν εμάς και τους γονείς σε όλη μας την ζωή

3)      Οδηγήσατε σε παραίτηση τους δύο (2) από τους τρεις (3) νεογνολόγους που είχαν προσληφθεί στον Ενδιάμεσο Σταθμό Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ο οποίος δημιουργήθηκε το 2008 στο Νοσοκομείο και προσέφερε πολύτιμη βοήθεια και υγεία σε εκατοντάδες νεογέννητα στα χρόνια της λειτουργίας του.

4)      Οδηγήσατε στην ουσιαστικά κατάργηση του Σταθμού Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών επειδή κανένας νεογνολόγος δεν ενδιαφέρεται να καλύψει τις κενές θέσεις των παραιτηθέντων ιατρών εάν πρώτα δεν δημιουργηθεί η Μονάδα.

5)      Αγνοείται επειδεικτικά τις προσπάθειες που γίνονται από γονείς, συγγενείς, φίλους και πολίτες για την λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος.

Για τους λόγους αυτούς σας θεωρούμε συνυπεύθυνους των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε εμείς, οι γονείς και ο τόπος μας και ζητούμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ερευνήσει:

Α) Ποιοι και γιατί κατήργησαν την Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών που υπήρχε στο Παιδιατρικό τμήμα του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων

Β) Ποιοι και γιατί δεν αφήνουν να δημιουργηθεί Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων

Γ) Τον αριθμό των παιδιών στον νομό Χανίων που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα τα οποία δεν θα είχαν εάν είχαν νοσηλευτεί αμέσως σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Ζητούμε επίσης από τον Υπουργό Υγείας αφού δεν έχει την θέληση ή την δυνατότητα να λύσει το πρόβλημα, να μας ενημερώσει για το κόστος των εργασιών που απαιτούνται για να διαμορφωθεί σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών η αίθουσα που είχε προγραμματιστεί για να γίνει η Μονάδα, προκειμένου να προχωρήσουμε σε έρανο για την άμεση δημιουργία και λειτουργία της.

Για την αντιγραφή

Θεόδωρος Χατζηπαντελής

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ