22.8 C
Chania
Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026

«Καϋμένοι Δροσουλίτες, ούτε οι σκιές σας δεν βρίσκουν πιά, γή να περπατήσουν»

Ημερομηνία:

Αρχές του Μάη, με την πρωϊνή δροσούλα οι Δροσουλίτες ζωντάντευαν. Έβγαιναν απ’ το Κάστρο, σκιές πιά, χωρίς ύλη, χωρίς σάρκα, αλλά το πνεύμα τους, αυτό που υπερασπίστηκε μέχρι θανάτου τη γη τους συντεταγμένο σε λόχο, σκιές περπατούσε πάνω στον κάμπο του Φραγκοκάστελλου.

Δεν είναι μύθος. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για το φαινόμενο. Πολλοί επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να αιτιολογήσουν το φαινόμενο «Δροσουλίτες».

Πάντα, τις ημέρες που έγιναν οι σκληρές μάχες με τα Σφακιανά παλληκάρια και αρχηγό τους τον Χατζή Μιχάλη Νταλιάνη απ’ την Ήπειρο και τον τουρκοαιγυπτικό στρατό, οι σκιές των πεθαμένων περπατούν στον τόπο της σφαγής τους.

Επιστημονικά, είπαν πως είναι αντικατοπτρισμός από μονάδα στρατού της Αιγύπτου. Που κάνει γυμνάσια. Αλλά, πώς; Μόνο τον Μάη; Μόνο ξημερώματα!

Ο λαός είπε, πως είναι οι ψυχές των σκοτωμένων, γι’ αυτό περπατούν πάνω στον κάμπο συντεταγμένες σε λόχο.

Τώρα όμως, δεν θα ξαναβγούν οι Δροσουλίτες. Οι ψυχές τους δεν έχουν γή να πεπατήσουν. Ό,τι υπερασπίστηκαν, ό,τι και πεθαμένοι συνέχιζαν να το «κρατούν» δεν υπάρχει πιά.

Δεν υπάρχει κάμπος! Τους τον άρπαξαν για δεύτερη φορά.

Τώρα, η αχαριστία και η απληστία και η αξιοποίηση!

Μια επίσκεψή σας στο Φραγκοκάστελλο θα σας πείσει πως δεν θα ξαναβγούν οι Δροσουλίτες!

 

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

3 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το modus operandi της μαφίας που λυμαίνεται τις παραλίες φιλέτα

Με κοινή αφετηρία λογιστικό γραφείο στην Αθήνα, η «μαφία...

Στην τελική ευθεία οι πρυτανικές εκλογές στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Στην τελική της ευθεία εισέρχεται η διαδικασία ανάδειξης νέας...

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Η σύνδεση ΒΟΑΚ – Αεροδρομίου Χανίων κολάει στα πολεμικά συμφέροντα των Νατοϊκών της Βάσης της Σούδας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης καταγγέλλει ότι η σύνδεση ΒΟΑΚ-Αεροδρομίου Χανίων «θυσιάζεται» για νατοϊκά συμφέροντα. Ερώτηση στην περιφερειακή αρχή για τις καθυστερήσεις.

«Όταν η επιστήμη επιστρατεύεται» – Αντιπολεμική εκδήλωση στο Πολυτεχνείο

Εκδήλωση με θέμα «Όταν η επιστήμη επιστρατεύεται: Έρευνα για...