15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ημερομηνία:

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη χώρα, καθώς η αφρικανική σκόνη και οι υψηλές θερμοκρασίες “έπνιξαν” σχεδόν όλη την Ελλάδα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης που επηρέασε τη χώρα θα αρχίσει βαθμιαία από το πρωί της Τετάρτης να μειώνεται, όμως αξιόλογη μείωση των συγκεντρώσεων προβλέπεται από το μεσημέρι και μετά, οπότε και θα περιοριστεί στα ανατολικά.

Σημειώνεται πως χθες παρατηρήθηκε αύξηση της προσέλευσης ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία, με τους πνευμονολόγους να συνιστούν προσοχή και περιορισμό των μετακινήσεων για τις ευπαθείς ομάδες.

Ο αμερικανικός δορυφόρος Aqua της NASA που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Τρίτης (23/4), έδειξε σε υψηλή ανάλυση το έντονο κύμα Αφρικανικής σκόνης “Minerva red” που έλαβε χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επηρεάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ελλάδα.

Το αβαθές χαμηλό στην περιοχή της Σύρτης κινούμενο προς την Ελλάδα μετέφερε πολύ μεγάλες ποσότητες Αφρικανικής σκόνης δυσχεραίνοντας κατά πολύ την ποιότητα του αέρα, συνθέτοντας ένα απόκοσμο σκηνικό με κόκκινο ουρανό.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Νότιας Ελλάδας και κυρίως στην Κρήτη, και ιδιαιτέρως στα Χανιά.

Θερμοκρασίες καύσωνα που θύμιζαν καρδιά καλοκαιριού είχαμε στα Φαλάσαρνα Χανίων όπου σημειώθηκε και η μεγαλύτερη θερμοκρασία με τιμή 36.6°C αλλά και στο Κολυμπάρι με 35,8°C. Υψηλότατες θερμοκρασίες και στο κέντρο της πόλης των Χανίων με 35,3°C, στις Βουκολιές και στον Αλικιανό με 35,2°C και 35,1°C αντίστοιχα.

Σήμερα πάντως οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλότερες στο νησί και κυμαίνονται από 15 έως 25 βαθμούς ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα, αλλά προοδευτικά η σκόνη θα απομακρυνθεί ανατολικότερα και θα περιοριστεί πάνω από το Αιγαίο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...