Κεγκέρογλου: Να δοθεί προκαταβολή από την φορολόγηση του στοιχήματος στα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας

Κανένα σχόλιο

Με επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να δοθεί προκαταβολή από την φορολόγηση του στοιχήματος στα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

«Μεγάλη ανησυχία διακατέχει τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας και ρευστότητας καθώς επλήγησαν ανεπανόρθωτα όχι μόνο από την πανδημία του Κορωνοϊου αλλά και ελλείψει κρατικής χρηματοδότησης.

"Sponsored links"

Η ανησυχία αυτή εντείνεται από την καθυστέρηση εφαρμογής της υπ’αριθμ. 114021/2021 ΦΕΚ 1075/Β/19-03-2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στον καθορισμό του πλαισίου, όρων και προϋποθέσεων και κριτήριων κατανομής της προβλεπόμενης στο άρθρο 79 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) χρηματοδότησης στις δικαιούχες αθλητικές ομάδες.

Σύμφωνα μάλιστα με επιστολές πάρα πολλών ερασιτεχνικών σωματείων που έχουν περιέλθει σε γνώση μας, είναι αδήριτη η ανάγκη άμεσης προκαταβολής, του 50% τουλάχιστον του εκτιμώμενου ποσού ενίσχυσης που υπολογίζεται από τα έσοδα του στοιχήματος καθώς και η θέσπιση κριτηρίων κατανομής.

Επειδή οι ομάδες επαγγελματικού αθλητισμού έχουν εισπράξει ήδη την δική τους προκαταβολή

Επειδή η βιωσιμότητα των ερασιτεχνικών σωματείων λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία εξαρτάται απόλυτα από την προκαταβολή της προβλεπόμενης χρηματοδότησης

Επειδή εξαιτίας των Κυβερνητικών εξαγγελιών για απόδοση της προκαταβολής τον Σεπτέμβριο του 2021, εύλογα πολλά σωματεία την συμπεριέλαβαν στους προϋπολογισμούς τους και ανέλαβαν αντίστοιχου ύψους υποχρεώσεις, με συνέπεια σήμερα να απειλείται ακόμη και η λειτουργία τους .

Επειδή οι υποχρεώσεις των ερασιτεχνικών σωματείων αφορούν και στην συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

-Θα αναλάβετε πρωτοβουλία , σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταβληθεί άμεσα στα ερασιτεχνικά σωματεία η δικαιούμενη προκαταβολή που έχουν ανάγκη;

-Έχετε επεξεργαστεί το πλαίσιο των κριτηρίων κατανομής της προβλεπόμενης στο άρθρο 79 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) χρηματοδότησης και ποια είναι αυτά;».

"Sponsored links"

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live