30.8 C
Chania
Friday, September 22, 2023

Κεδρόδασος, Μπάλος, Λαφονήσι μεταξύ των 18 περιοχών στα Χανιά που θα ισχύσει προληπτική απαγόρευση διέλευσης

Ημερομηνία:

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων γνωστοποίησε, στις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2023 (δηλ. έως και 31 Οκτωβρίου 2023, ή και περαιτέρω, εφόσον παραταθεί η διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με απόφαση των αρμοδίων οργάνων).

Πιο αναλυτικά στην Απόφαση αναφέρονται τα εξής:

«Εφαρμογή του μέτρου προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση για τις ημέρες εκείνες που ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) & 5 (κατάσταση συναγερμού) καθ΄όλη την διάρκεια του 24ώρου, όπως ο παρακάτω πίνακας:

 

Περιοχή NATURA Δήμος περιοχή Κατηγορία κινδύνου
Φαράγγι Σαμαριάς Σφακίων- Πλατανιά- Σέλινο 5
Διαδρομή προς Λιμνοθάλασσα Μπάλου Κισσάμου 5
Φαράγγι Ίμπρου Σφακίων 5
Φαράγγι Αράδαινας Σφακίων 5
Φαράγγι Τοπολίων Κισσάμου 5
Κεδρόδασος Καντάνου Σελίνου 5
Φαράγγι Ανύδρων Καντάνου Σελίνου 5
Φαράγγι Αγίας Ειρήνης Καντάνου Σελίνου 5
Δρόμος προς καταφύγιο Καλέργη- Ποριά Πλατανιά 5
Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 Μπάλος Φαλάσαρνα Κισσάμου 4+5
Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 Κριός- Ελαφονήσι Καντάνου Σελίνου 4+5
Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 Σούγια- Γυαλισκάρι Καντάνου Σελίνου 4+5
Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 Σούγια- Αγία Ρουμέλη Καντάνου Σελίνου & Σφακίων 4+5
Πάρκο ανεμόμυλων Καθιανά Χανίων 4+5
Πρεβαντόριο- Πεύκα Χανίων 4+5
Περιαστικό δάσος Άγιος Ματθαίος Χανίων 4+5
Άγιος Ιωάννης- Δάσος Γαύδος 4+5
Δάσος Κόρφου Γαύδος 4+5

Οι παραπάνω περιοχές απεικονίζονται στους επισυναπτόμενους χάρτες που συνοδεύουν την παρούσα απόφαση και θα δημοσιευτούν, για λόγους ενημέρωσης του κοινού, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης και στην Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Περιφέρειας Κρήτης (GISCRETE).

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα – οχήματα έκτακτης ανάγκης, οχήματα και προσωπικό των Υπηρεσιών και Δήμων που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και ασχολούνται με συντήρηση της εν λόγω περιοχής, μέλη εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα εκτελούν χρέη περίπολου πυρασφάλειας, oi κάτοικοι που δραστηριοποιούνται σε κτηνοτροφικές και αγροτικές ή μελισσοκομικές  δραστηριότητες ή μένουν σε αυτές τις περιοχές.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι αλλάζει στα νοσοκομεία της Κρήτης – «Σκανάρονται» εισαγωγές και νοσηλείες

«Οδηγός» για τη διαμόρφωση του Χάρτη Υγείας, που είναι...

Τους επισκέπτες στο Φόδελε «καλωσορίζει» ο Γκρέκο

Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία του Ελ Γκρέκο καλωσορίζει πλέον τους επισκέπτες του Φόδελε. Η...