Κεδρόδασος, ομορφιά και χάλι

Κανένα σχόλιο

Σε διάβαζα τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού Πιτσιρίκο μας, όταν είχες τσακίσει τα σπίτια των φίλων σου στην απαλλοτρίωση. “Καλή φάση”, σκεφτόμουν… Ήρθε λοιπόν η ώρα και για τις δικές μου διακοπές. Στα χνάρια σου λοιπόν, απαλλοτρίωσα κι εγώ το σπίτι του θείου μου στο χωριό.Κι όχι απλά το απαλλοτρίωσα, αλλά κουβαλούσα και τους φίλους μου, που έφθαναν κατά κύματα. Και κάθε κύμα, το πήγαινα στο κεδρόδασος.

Το βράδυ πριν την μικρή εκδρομή τους ζάλιζα για το πόσο μοναδικό είναι το μέρος και τι σπάνιας ομορφιάς η παραλία, πολύ διαφήμιση γενικά. Ας μην πω παραπάνω για να μην μαζέψει περισσότερο κόσμο. Όσους κι αν πήγα λοιπόν, το πρώτο σχόλιο ήταν ίδιο:

“Πω πω, ελπίζω να μην έχει τόσα σκουπίδια και η παραλία γιατί όσο ωραία και να ‘ναι…”

"Sponsored links"

Εκεί που ξεκινά το μονοπάτι λοιπόν για να κατέβει ο τουριστάκος στην παραλία, ο δήμος Ινναχωρίου (έτσι λέει τουλάχιστον η πινακίδα, γιατί με τον “Καποδίστρια” έχω χάσει τον μπούσουλα) έχει τοποθετήσει “κάδους απορριμάτων”, σκανδαλίζοντας τους επισκέπτες να αφήσουν εκεί τα σκουπίδια τους φεύγοντας, με ήσυχη συνείδηση.

Μετά βέβαια δεν σκέφτηκε κανείς ότι οι κάδοι δεν αδειάζουν μόνοι τους. Η μάλλον αδειάζουν, με την βοήθεια του αέρα και των ζώων. Το αποτέλεσμα φαίνεται στις φωτογραφίες που επισυνάπτω.

Σημείωσε απλά ότι αυτό το θέαμα συναντά κανείς σε μια προστατευόμενη περιοχή “Natura”, εφάμιλλου, αν όχι μεγαλύτερου κάλλους με τις παραλίες Μπάλος και Ελαφονήσι του ίδιου νομού (Χανίων).

Δεν ξέρω με ποιόν είμαι πιο εκνευρισμένος. Με τον δήμο που έχει βάλει ακατάλληλους κάδους που δεν αδειάζει, ή τους “ευσυνείδητους” που βλέπουν το χαμό και αφήνουν την τσαντούλα τους διακριτικά δίπλα του.

Είπα να σου γράψω μπας και το πεις δυο λόγια και ιδρώσει κάνα αυτί. Οι ελπίδες βέβαια είναι λίγες. Το κεδρόδασος, ούτε μπιτσόμπαρο έχει, ούτε ομπρελίτσες. Δεν είναι ανεπτυγμένο δηλαδή…

Φιλικά,

Νίκος

(Αγαπητέ φίλε, ο τελευταίος που φταίει για τα σκουπίδια είναι ο τουρίστας. Είναι γνωστό, παγκοσμίως, πως οι τουρίστες είναι αρουραίοι που αφήνουν σκουπίδια πίσω τους. Αν και το σωστό θα ήταν να τα παίρνουν μαζί τους στην πατρίδα τους και να τα πετάνε εκεί. Το θέμα λοιπόν είναι τι κάνουν οι δήμοι με τα σκουπίδια. Το ωραίο είναι πως η ελληνική κυβέρνηση ονειρεύεται 30 με 35 εκατομμύρια τουρίστες. Θα γίνει η Ελλάδα μια απέραντη χωματερή. Πάντως, αν και τα σκουπίδια στολίζουν όλη τη χώρα, η Κρήτη έχει τα πρωτεία. Όποιος πάει στην Κρήτη, σου λέει το εξής: «Πανέμορφο νησί αλλά πολύ σκουπίδι, ρε παιδί μου». Εγώ αποδίδω το πολύ σκουπίδι στο πολύ ΠΑΣΟΚ. Πάνε παρέα. Με την ευκαιρία, το κεδρόδασος είναι ωραίος γαμιστρώνας. Γενικά, όπου έχει κέδρους, μαζεύονται όλοι οι καυλοπυρέσσοντες και όλες οι καυλοπυρέσσουσες. Το πρόβλημα είναι πως και τα πρόσκαιρα ζευγαράκια του καλοκαιριού αφήνουν τα «ενθύμιά» τους στους κέδρους, με αποτέλεσμα το κεδρόδασος είναι τίγκα στην καπότα και στα χαρτιά με τα ψωλοχύματα. Βέβαια, αυτό θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε τουριστικά και να το κάνουμε αξιοθέατο. Να είστε καλά.)

pitsirikos.net/

"Sponsored links"

Σ.Σ.: Να σημειώσουμε εμείς από την πλευρά μας, ότι η περιοχή του Κεδρόδασους άνηκε διοικητικά στο δήμο Καντάνου – Σελίνου και όχι στο Δήμο Ινναχωρίου όπως κακώς αναγράφεται. Η αλήθεια είναι ότι την περιοχή καθάριζε συνεργείο του Δήμου Ινναχωρίου, παρά του ότι δεν ήταν αρμοδιότητά του. Πλέον δήμος Ινναχωρίου δεν υπάρχει αφού με τον Καλλικράτη συγχωνεύτηκε στο Δήμο Κισάμου. Και η κατάσταση βεβαίως και είναι άθλια. Αυτά, για να είμαστε ακριβείς.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live