22.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

ΚΕΕΡΦΑ: Παγκρήτιο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο το Σάββατο στα Χανιά

Ημερομηνία:

Στις 22 Μάρτη ξεσηκώνεται διεθνώς ένα μεγάλο κύμα αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη, Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λονδίνο, Γλασκώβη, Παρίσι, Μασσαλία, Νάντη, Λυών, Βαρκελώνη, Μπιλμπάο, Βερολίνο, Κοπεγχάγη, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Βιέννη, Λευκωσία, Βαρσοβία. Απλώνεται στις ΗΠΑ στην Ν.Υόρκη και το Σικάγο, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στη Ν.Ζηλανδία.

Είναι η απάντηση μας στο νέο τραγικό περιστατικό με θύματα επτά μετανάστες στα ανοιχτά της Μυτιλήνης που αναδεικνύει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο πως το Φαρμακονήσι και η Λαμπεντούζα δεν ήταν ατυχήματα, αλλά η άμεση και συστηματική συνέπεια της ρατσιστικής πολιτικής της Ευρώπης φρούριο.

Είναι η απάντηση μας στο συνεχιζόμενο έγκλημα στην Ν.Μανωλάδα, όπου ο  Δένδιας στηρίζει τα αφεντικά των φραουλοχώραφων στη καταστολή των εργατών Γής που κινητοποιήθηκαν ένα χρόνο πριν για να πληρωθούν τα μεροκάματα τους και αντιμετωπίστηκαν με τα όπλα των μπράβων της Βαγγελάτος ΑΕ.

Και πάνω από όλα είναι η κραυγή όλων μας να μπει τέλος στην ασυλία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που ακόμη κυκλοφορούν ελεύθεροι παριστάνοντας το «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου που μαχαίρωσαν εκατοντάδες στις γειτονιές πρέπει να πάνε φυλακή τώρα.

Το Σάββατο 22 Μάρτη διαδηλώνουμε στο παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα Χανιά στην Πλατεία Αγοράς στις 12.30μμ και οργανώνουμε αντιφασιστική συναυλία στις 3μμ.

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ

ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δημοσιοποίηση των πρακτικών του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015

Επιμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο αίτημά της για δημοσιοποίηση των πρακτικών...

Μαρία Καρυστιανού: Επιστολή σε Μέτσολα και Ρέιντερς για το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών

Μέιλ προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και τον...

Αυστρία: Πώς κέρδισε το ακροδεξιό κόμμα που ιδρύθηκε από τους Ναζί υποσχόμενο την μετατροπή της χώρας σε “φρούριο”

Η Αυστρία στράφηκε προς τα δεξιά, στις εκλογές-ορόσημο της Κυριακής, καθώς το...