Κεφαλογιάννης, Αυγενάκης, Μιχελογιαννάκης και Κεγκέρογλου ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του Κρητικού Βουλευτή που εμπλέκεται στην υπόθεση Γιακουμάκη

Κανένα σχόλιο

Η επιστολή της κ. Ακρίτα προκάλεσε την παρέμβαση Βουλευτών του νησιού οι οποίοι ζητάνε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Συγκεριμένα παρέμβαση έχουν κάνει οι Βουλευτές κύριοι Μιχελογιάννάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Αυγενάκης και Γ. Κεφαλογιάννης από την Νέα Δημοκρατία και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ

Η παρέμβαση Αυγενάκη – Κεφαλογιάννη

"Sponsored links"

Η υπόθεση της εξαφάνισης του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η οποία περιμένει απαντήσεις. Σε επιστολή (2/3/2015) της δημοσιογράφου Κας Έλενας Ακρίτα προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, ανέφερε «Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. Ένας “πρωτοκλασάτος” Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν ‘τα παιδιά’ από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία.»

Σε απάντηση του κ. Γ. Πανούση στην επιστολή της κας Ελ. Ακρίτα αναφέρεται σχετικά με την εμπλοκή πολιτικού από την Κρήτη ότι «Η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα ώστε θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του να τον αποβάλει από τη Βουλή. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται δημόσια πριν γίνουν καρκινογόνα.»

Κατ’ αρχήν ευχόμαστε όλοι μας ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, να δώσει σημεία ζωής, να είναι καλά στην υγεία του και σύντομα να επιστρέψει στο σπίτι του. Εκείνο όμως που είναι εξίσου σημαντικό είναι ως Πολιτεία να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική «ομπρέλα» προστασίας για όλα τα παιδιά (στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο) από την βία στην παιδεία. Να επανακαθορίσουμε τον σκοπό της και να δημιουργήσουμε εκείνες τις δομές που θα απομακρύνουν τις βίαιες συμπεριφορές μεταξύ των μελών της.

Επίσης, εφόσον αληθεύει η εμπλοκή πολιτικού (για την ακρίβεια Κρητικού Βουλευτή, σύμφωνα με τα γραφόμενα της κας Ακρίτα), ο οποίος με τις πράξεις του άμεσα ή έμμεσα ενεπλάκη στην υπόθεση και μεσολάβησε, άμεσα επιβάλλεται να κατονομαστεί αφενός για να συνδράμει και εκείνος στην έρευνα καταθέτοντας όσα γνωρίζει, εάν γνωρίζει, και αφετέρου να αποδοθούν ευθύνες από τη Δικαιοσύνη και βέβαια από τα όργανα του κόμματος στο οποίο ανήκει.

Η παρέμβαση Μιχελογιαννάκη

Σε συνέχεια της δημόσιας επιστολής της κ. Έλενας Ακρίτα προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «ένας πρωτοκλασάτος Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν τα παιδιά από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία»,  καθώς και σε συνέχεια αιτημάτων πολιτών που ζητούν, «όλοι οι Βουλευτές από την Κρήτη ένας, ένας να διαχωρίσετε την θέση σας ,ώστε εύκολα και απλά να αποκαλυφθεί ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ και ΗΘΙΚΟΣ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΣ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης δηλώνει ότι, ουδεμία ανάμειξη έχει με τα όσα καταγγέλλονται από την κ. Ακρίτα.

Μήνυμα Κεγκέρογλου στην Ακρίτα για την υπόθεση Γιακουμάκη

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην κ. Έλενα Ακρίτα σχετικά με το εμπλοκή Κρητικού Βουλευτή στην υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιαουμάκη.

Ο κ. Κεγκέρογλου στο μήνυμα του ζητάει από την κ. Ακρίτα να γίνει πιο συγκεκριμένη στο θέμα με τον Κρητικό του βουλευτή έτσι ώστε μην λασπολογούνται άδικα οι υπόλοιποι βουλευτές της Κρήτης

"Sponsored links"

Αναλυτικά το ηλεκτρονικό μήνυμα του Βασίλη Κεγκέρογλου στην κ. Ακρίτα:

«Αγαπητή κ. Ακρίτα,

Πολύ καλή η παρέμβαση σας για τον Βαγγέλη αλλά είχε και παράπλευρες απώλειες. Θα σας παρακαλούσα να γίνετε συγκεκριμένη στο θέμα του βουλευτή για να μην λασπολογούνται άδικα οι υπόλοιποι βουλευτές της Κρήτης».

Με εκτίμηση Βασίλης Κεγκέρογλου

koutipandoras.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live