Κηδεία Γλύξμπουργκ: Γιατί μνημονεύτηκε ως “βασιλέας ημών” στη Μητρόπολη

Κανένα σχόλιο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη σύμφωνα με το πρωτόκολλο, κατά την οποία προεξήρχε της Εξοδίου Ακολουθίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έχοντας δίπλα του τους 12 συνοδικούς μητροπολίτες.

Η εξόδιος ακολουθία, όπως έχει γίνει γνωστό «τελείται κατά το βυζαντινό τυπικό» ενώ κάθε φορά που αναφέρονται στον εκλιπόντα, τον αποκαλούν «Αξιομακάριστε δούλε του Θεού ημών σε αποχαιρετούμε» συνεχίζοντας με το «Βασιλέως ημών γενόμενος», που εννοώντας ότι εκπορεύεται από βασιλιά και ότι είναι βασιλικής γενιάς.

Εκτός από την παρουσία των 12 συνοδικών μητροπολιτών στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, ενδεικτική της επισημότητας που θέλησε να προσδώσει η Ιεραρχία στην κηδεία, είναι και τα άμφια που επέλεξαν να φορέσουν.

"Sponsored links"

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live