15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: «Εάν κάνω το λάθος να μιλήσω η μητέρα μου ίσως πεθάνει»

Ημερομηνία:

Μια νέα μαρτυρία του στενού φίλου του 19χρονου που έμελλε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για τις επόμενες καταγγελίες παρουσίασε η εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία» στο OPEN.

«Τον γνώρισα από έναν φίλο. Ήρθε μια μέρα έξω από το σχολείο, γνωριστήκαμε μέσω κοινού γνωστού. Ήταν χειμώνας, δεν είχαμε έρθει και πάρα πολύ κοντά όσο ήρθαμε φέτος το καλοκαίρι», είπε αρχικά ο κολλητός φίλος του 19χρονου.

«Όσο περισσότερο γνωριζόμασταν μου έλεγε διάφορα, έμμεσα, σαν να ήθελε να μου πει κάτι, άμεσα όχι. Κάποια στιγμή τον έχασα για ένα διάστημα περίπου στις δύο εβδομάδες, δεν είχα ακούσει νέα του, δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και πήγα να τον βρω στο σπίτι στο οποίο έμενε. Ήταν εκεί σε άθλια κατάσταση, δεν είχε ρεύμα, δεν είχε φαγητό. Η πρώτη του κουβέντα μόλις με είδε, “ένα μπουκαλάκι νερό, έχω να πιώ νερό δύο ημέρες”», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Ήταν εκείνο το βράδυ που μου εκμυστηρεύτηκε ότι θα φύγει για Αθήνα, να πάει στη μητέρα του και μου λέει ότι ήρθε η ώρα να κάτσω να σου πω κάποια πράγματα».

«Ξεκίνησε να μου εξιστορεί ότι ήταν πάρα πολύ κοντά στον (…), ήταν κοντά του σε όλα τα ταξίδια, δηλαδή σε κάθε δομή που πήγαινε ο (…) πήγαινε μαζί του. Δηλαδή, πήγαινε Βόλο τον είχε μαζί του, Καλαμάτα μαζί του. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι τον έβαζε να ξαπλώνει μαζί του και ότι σιγά σιγά, δειλά δειλά, περνούσε το χέρι του κάτω από το παντελόνι, τον χάιδευε αισθησιακά, καταλαβαίνετε» επεσήμανε.

Η αντίδραση του 19χρονου

Όσον αφορά για την αντίδραση του 19χρονου, σε όλο αυτό που γινόταν, απάντησε: «Υπήρχε ο φόβος, ότι μπορεί να κόψουν το επίδομα της μητέρας του. Η μητέρα του έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Φοβόταν ότι μπορεί να την διώξουν από τη στέγη η οποία είναι της “Κιβωτού”. Υπήρχε αυτός ο φόβος και επίσης ο (…) του έπαιρνε και ακριβά δώρα. Μου είπε ότι δεν του έλειπε τίποτα. Από ακριβά ρούχα, μέχρι κινητά τελευταία μοντέλα, πάρα πολλά πράγματα, αλλά και κάποια στιγμή, έσπασε αυτό. Διότι μου είπε ότι παρόλα αυτά που μου έπαιρνε δεν άντεχα να γίνεται όλο αυτή η κατάσταση. Τον συμβούλεψα αμέσως να μιλήσει, αλλά η πρώτη του κουβέντα ήταν όχι, όχι, η μάνα μου εξαρτιέται από αυτό. Εάν κάνω το λάθος να μιλήσω η μητέρα μου ίσως πεθάνει».

Οι 7 καταθέσεις και οι κλήσεις νέων μαρτύρων

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις γύρω από τις αποκαλύψεις που συγκλόνισαν, και αφορούν σε ασελγείς πράξεις, κακοποιητικές συμπεριφορές, καταναγκαστική εργασία και υποσιτισμό παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε και βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελικών αρχών, περιέχει 7 καταθέσεις μεταξύ των οποίων του 19χρονου που κατήγγειλε ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο, ενός ακόμα παιδιού και αυτόπτη μάρτυρα καθώς και εργαζομένων.

Αναμένεται η κλήση συγκεκριμένων ατόμων έτσι ώστε να προχωρήσει όσο πιο άμεσα η διερεύνηση αυτών των καταγγελιών, να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Ήδη στο κάδρο των ερευνών για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, έχουν μπει τέσσερα βασικά πρόσωπα και συγκεκριμένα το διευθυντικό στέλεχος του οργανισμού και ακόμα τρία πρόσωπα που χαρακτηρίζονται ως άτομα της απόλυτου εμπιστοσύνης του.

Τα ταξίδια και τα βραδινά μπάνια

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται, όπως αναφερουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης σε ταξίδια του εν λόγω στελέχους σε δομές της περιφέρειας οπως σε αυτή της Καλαμάτας αλλά και της Χίου, παίρνοντας μαζί του συγκεκριμένα παιδιά.

"google ad"

Ο 19χρονος καταγγέλλων, που περιγράφεται από εργαζόμενους ως ένα ευαίσθητο παιδί, πανέξυπνο, συνεργαζόμενο χωρίς παραβατικές συμπεριφορές, φέρεται να γύρισε σχεδόν όλες της δομές της κιβωτού όπως αυτή της Χίου, του Βόλου αλλά και τα Γιάννενα, μέσα σε διάστημα περίπου δυο ετών.

Βασικός στοχος είναι να αποσαφηνιστεί εάν πίσω από αυτή την επιλογή των συγκεκριμένων παιδιών στα ταξίδια, εξυπηρετούνταν προσωπικά συμφέροντα του βασικού αυτού στελέχους της κιβωτού του κόσμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, ταξίδια φέρονται να πραγματοποιούνταν και στο εξωτερικό όπως για παράδειγμα στην Κωνσταντινούπολη, τα οποία και θα ερευνηθούν.

Ερωτήματα προκαλούν αναφορές για…. τα βραδινά μπάνια με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το κεντρικό στέλεχος της ΜΚΟ φέρεται να έφευγε με συγκεκριμένα παιδιά αργά τη νύχτα από μια από αυτές τις δομές και επέστρεφαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εάν κάποιος από τους εργαζόμενους που δεν ανήκαν στον κλειστό πυρήνα του βασικού στελέχους της ΜΚΟ, έλεγε την άποψη του ή έκανε κάποιο παράπονο, έπειτα από λίγο καιρό απολυόταν.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ