16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

«Κιβωτός του Κόσμου» – Νέα καταγγελία από 19χρονο εναντίον του πατέρα Αντώνιου: «Έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου»

Ημερομηνία:

Δεν σταματάνε να βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, ξυλοδαρμούς αλλά και μαύρη εργασία σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Μάλιστα, εκτιμάται πως στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκονται ήδη δέκα καταθέσεις, που ενοχοποιούν τον πατέρα Αντώνιο, την «ψυχή» της Κιβωτού του Κόσμου.

Η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής» δημοσιεύει μια από αυτές και συγκεκριμένα μια εφτασέλιδη κατάθεση ενός 19χρονου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του: «Στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου».

Στην συγκεκριμένη κατάθεσή γίνεται λόγος και για περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων στην Κιβωτό του Κόσμου. «Για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίσαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο», είπε στους αστυνομικούς ο 19χρονος.

Ο νεαρός υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2021 είχε πέσει στη Χίο θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα, ενώ ανέφερε ότι το σκηνικό το είδε και άλλος ένας φιλοξενούμενος. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εντόπισαν τον νεαρό που επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του πρώτου.

Ξύλο και «βασανιστήρια» για να μαρτυρήσουν παραβάσεις

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ ένα 15χρονος που φιλοξενούνταν σε πρώτη φάση στον Βόλο και πλέον στην Πωγωνιανή κλήθηκε χθες από τον Εισαγγελέα προκειμένου να συνεισφέρει στις έρευνες. Την ίδια ώρα, νέες σοκαριστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και τον Β. Σιώμο, ένας άλλος φιλοξενούμενος στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή -18χρονος σήμερα- προέβη σε καταγγελίες σχετικά με την δομή, στην οποία φοιτούσε όταν ήταν 13 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, στέλεχος της δομής τον είχε χτυπήσει για ασήμαντη -όπως ανέφερε- αφορμή, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο στέλεχος είχε χτυπήσει κι άλλα παιδιά από την δομή.

Όπως υποστήριξε, ο άνθρωπος αυτός τον κλείδωσε σε αποθήκη και τον χτύπησε ζητώντας του να παραδεχτεί ότι κάπνιζε.

Αντίθετα ο 18χρονος μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους παιδαγωγούς που εργάζονταν στην δομή της Πωγωνιανής: Οι συνθήκες διαβίωσης αλλά και το φαγητό στην δομή της Πωγωνιανής ήταν σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τον 18χρονο, ο οποίος όμως ανέφερε πως δύο στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν την ευχέρεια να μετακινούνται από δομή σε δομή και είναι αυτοί που καταγγέλονται πως χτύπησαν παιδιά.

Για τις κατηγορίες της ασέλγειας, ο 18χρονος δήλωσε πως δεν έχει γνώση για σχετικά περιστατικά.

Οι καταγγελίες του 18χρονου που μίλησε στην ΕΡΤ, αφορούν και στην δομή του Βόλου, όπου το ίδιο το στέλεχος που καταγγέλλεται για βιαιοπραγία στην Πωγωνιανή, είχε μεταβεί μετά από μια κλοπή που είχε σημειωθεί εκεί.

Σύμφωνα πάντα με τον 18χρονο, στη δομή του Βόλου άνθρωποι που εργάζονταν εκεί έμπαιναν νύχτα στα δωμάτια και χτυπούσαν τα παιδιά, ζητώντας τους να ομολογήσουν ποιος έκανε την κλοπή. Η έρευνα της αστυνομίας δεν κατέληξε σε προσδιορισμό υπόπτων για την κλοπή. Ο 18χρονος δήλωσε πως είναι πρόθυμος να καταθέσει όσα γνωρίζει, αν κληθεί από τον Εισαγγελέα.

Γυμναστής το είχε καταγγείλει και τον απέλυσαν

"google ad"

Υπενθυμίζεται πως από τον Αύγουστο ο Χρόνης Χλίτσιος είχε καταγγείλει δημοσίως όσα συνέβησαν στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο Διμηνιό του Βόλου. Τότε, ο γυμναστής και αθλητής ελεύθερης κατάδυσης που συνεργαζόταν με τη δομή, έμαθε για τον ξυλοδαρμό τριών παιδιών από εργαζόμενο, που είχε φτάσει στη συγκεκριμένη δομή από την Αθήνα.

Ο ίδιος, παρουσιάστηκε στις 18 Αυγούστου στη διευθύντρια της δομής και την ενημέρωσε ότι σκοπεύει να ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. καθώς ήταν το δεύτερο γεγονός μέσα σε 8 μήνες που εμπλέκετε ο ίδιος άνθρωπος σε κακοποίηση ανηλίκου. Το αποτέλεσμα ήταν να μάθει από το τηλέφωνο, λίγες ώρες αργότερα, ότι απολύεται από την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...