Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώνει» τη διοίκηση της ΜΚΟ η κυβέρνηση – Οι ανακοινώσεις Οικονόμου

Κανένα σχόλιο

Στην άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου προχωρά η κυβέρνηση, μετά τη σύσκεψη για το θέμα που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε βιαστικές κινήσεις και συμπεράσματα, αλλά θα περιμένει την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι όλα θα γίνουν με θεσμικό τρόπο, προσεκτικά και με ευαισθησία για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται στις δομές αυτές.

Τόνισε, δε, ότι ο νόμος ισχύει για όλους και δεν υπάρχει καμία εξαίρεση, επισημαίνοντας το έργο που έχουν παράσχει δομές όπως η Κιβωτός, αλλά και υπογραμμίζοντας ότι ως πρόσφατα οι δομές αυτές ήταν ανεξέλεγκτες, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν “ζιζάνια” και προσθέτοντας ότι βασική πολιτική της κυβέρνησης είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε νομικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση αυτή.

"Sponsored links"

Η απόφαση αυτή ελήφθη στη σύσκεψη, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα με παιδιά που έχουν βρεθεί εκτός εστίας για διάφορους λόγους. Χρειάζεται πλήρης διερεύνηση και όχι βιαστικά συμπεράσματα. Η ΕΛΑΣ συνδράμει τις δικαστικές αρχές. Η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό και να έχουν την μέγιστη δυνατή προστασία. Μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού. Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην Κιβωτό του Κόσμου φιλοξενούνται 135 παιδιά ενώ αν προστεθούν οι συνοδοί ωφελούμενοι τότε αυτός ο αριθμός φτάνει τους 400.

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live