17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κι επισήμως, δεν αναλαμβάνει την έδρα Βολουδάκη ο Δημήτρης Φραγκάκης

Ημερομηνία:

Πρώτος επιλαχών ώστε να αναλάβει την θέση του εκλιπόντος βουλευτή (που είχε έρθει πρώτος με 12.816 σταυρούς) είναι ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης (είχε λάβει 5.126 σταυρούς το 2019), ο οποίος ωστόσο τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε γνωστοποιήσει μέσω ανάρτησης στο Facebook, πως μετά από συνεννόηση και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν θα είναι υποψήφιος στις εθνικές και δημοτικές εκλογές του 2023, αλλά αντίθετα θα βοηθήσει το κόμμα του από τα μετόπισθεν.

Με σημερινή δήλωσή του ο Δημήτρης Φραγκάκης έκανε απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν αναλαμβάνει την έδρα του Μανούσου Βολουδάκη:

«Στέκομαι με σεβασμό στο πένθος της οικογένειας του Μανούσου Βολουδάκη, οφείλω όμως θεσμικά να ξεκαθαρίσω την στάση μου σχετικά με την βουλευτική έδρα στο νομό Χανίων.

Παρόλο που στις εκλογές του 2019 ήμουν πρώτος επιλαχών, δεν θα αναλάβω την έδρα στο νομό Χανίων λόγω των σημαντικών υποχρεώσεών μου στον ΕΟΤ, της ανάθεσης συγκεκριμένων καθηκόντων από τον Πρωθυπουργό ενόψει εθνικών εκλογών αλλά και την ήδη δεδηλωμένη απόφαση να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής.

Για το σκοπό αυτό απέστειλα σήμερα σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα».

Υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές που είχαν πραγματοποιηθεί τον Ιούλη του 2019 εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας πρώτη σε ψήφους είχε έλθει η Ντόρα Μπακογιάννη με 16.464 ψήφους, δεύτερος ήταν ο Μανούσος Βολουδάκης με 12.816, τρίτος ο Βασίλης Διγαλάκης με 7.039, τέταρτος ο Δημήτρης Φραγκάκης με 5.126 και πέμπτος ο Ιωάννης Κασσελάκης με 3.797 ψήφους. Πέμπτη στη διαδικασία είχε έλθει η Ελβίρα – Χριστίνα Στασσινού με 1.604 ψήφους.

Ο γιατρός Γιάννης Κασσελάκης αναμένεται να ορκιστεί βουλευτής την ερχόμενη εβδομάδα.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ