“Κι όμως δεν είναι ανίκητοι…”: Η Επιτροπή Αγώνα του Εμπορικού συλλόγου Χανίων για τη μη εφαρμογή του απελευθερωμένου ωραρίου

Κανένα σχόλιο

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Αγώνα του Εμπορικού συλλόγου Χανίων χαιρετίζει τους εμπόρους που δεν εφάρμοσαν την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για πιλοτική εφαρμογή απελευθερωμένου ωραρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η επιτροπή αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων χαιρετίζει την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων της πόλης μας που γύρισαν την πλάτη τους στην προσπάθεια του προεδρείου του εμπορικού συλλόγου να εφαρμόσει «πιλοτικά» ένα απελευθερωμένο ωράριο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των πολυεθνικών και των μεγάλων μαγαζιών.

"Sponsored links"

Το προεδρείο του συλλόγου μας με τις ενέργειες του δείχνει ότι είναι σταθερά αγκαλιασμένο στο άρμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Πηγαίνουν χέρι -χέρι με τις πολιτικές της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΕΕ, και προωθούν ΜΑΖΙ το επόμενο βήμα για την «εξυγίανση» της αγοράς προς όφελος των πολυεθνικών .Μαζί προωθούν το επόμενο βήμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ που δεν είναι άλλο από την πλήρη απελευθέρωση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων ,την οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Αυτό επιτάσσουν οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια στο χώρο του εμπορίου αυτή είναι η προωθούμενη «κανονικότητα» για «βιώσιμη» ανάπτυξη ,μια ανάπτυξη όμως που δεν αγγίζει την καθημερινή αγωνία της πλειοψηφίας των συναδέλφων.

Όπως πέτυχαμε με την αποφασιστικότητα μας να τους αναγκάσουμε να πάρουν πίσω το προτεινόμενο ωράριο που θα άνοιγε τον δρόμο στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου , βασική στρατηγική επιδίωξη των πολυεθνικών. Έτσι σας καλούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο κτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης που ετοιμάζουν να φέρουν το επόμενο διάστημα στη βουλή προς ψήφιση.

Για την επιτροπή αγώνα του Εμπορικού συλλόγου Χανίων

Βουρλακης Νίκος
Ζωγραφακης Νίκος
Κανδιλιερακης Γιώργος
Μπινια Ιωάννα
Μπελωνη Πηγή

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις