Κι όμως… Οι Έλληνες δεν ξέρουν κολύμπι: Στο 60% το ποσοστό, 300 θάνατοι το χρόνο – Οι περισσότεροι πνιγμοί στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Προβληματισμό και στεναχώρια προκαλούν τα στοιχεία αναφορικά με τους πνιγμούς στις ελληνικές θάλασσες, καθώς πάνω από 300 άνθρωποι χάνουν ετησίως τη ζωή τους, ενώ 60% είναι το ποσοστό των Ελλήνων που δεν ξέρουν κολύμπι.

Η θαλάσσια μορφολογία της χώρας μας εκτείνεται στα 15.000 χιλιόμετρα ακτογραμμών και 6.000 από νησιά και νησίδες, τον περισσότερο καιρό του χρόνου έχουμε ζέστη και ιδανικές συνθήκες για κολύμπι, ωστόσο το 60% των Ελλήνων δεν ξέρει να κολυμπάει.

Το ακόμα πιο άσχημο της υπόθεσης είναι πως στην Ελλάδα αναλογεί κατά μέσο όρο ένας πνιγμός την ημέρα, αφού κάθε χρόνο περίπου 340 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους στη θάλασσα.

"Sponsored links"

Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί συμβουλεύουν τους λουόμενους να τηρούν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, ενώ συστήνουν να μην καθόμαστε πολλές ώρες στον ήλιο καθώς μπορεί να πέσει η πίεση μας και να μας προκαλέσει δυσφορία.

Οι περισσότεροι πνιγμοί στη θάλασσα σημειώνονται:

  • Στις βόρειες ακτές της Κρήτης
  • Στις ανατολικές ακτές του Πηλίου
  • Στην ακτογραμμή της νότιας και βόρειας Κατερίνης
  • Στις δυτικές ακτές του Ιονίου
  • Στις βόρειες ακτές της Ικαρίας.

Το 2021 είχαμε 336 θανάτους στη θάλασσα, εκ των οποίων 70% ήταν άνδρες 30% γυναίκες. Φέτος μέχρι τις 5 Αυγούστου έχουν καταγραφεί 163 θάνατοι μέσα στο νερό.

Την πενταετία από το 2017 έως το 2021 κατά μέσο όρο 342 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ετησίως από θαλάσσιες δραστηριότητες: Το 74% των θανάτων οφείλονταν σε πνιγμό, 10% σε παθολογικά αίτια, 2% ήταν θανάσιμα ατυχήματα και 14% μη προσδιορισμένα αιτία.

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν και οι πνιγμοί ηλικιωμένων ανθρώπων στις ελληνικές θάλασσες αφού μόνο φέτος 8 στους 10 είναι άνω των 60 ετών. Μόνο μέσα σε τρεις μέρες, από 1 έως 3 Ιουλίου, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές της χώρας, την ώρα που έκαναν μπάνιο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live