Κι όμως, ο Ζελένσκι έδωσε σε ταξιαρχία «το τιμητικό όνομα Εντελβάις»

1 Σχόλιο

Το κατά Ζελένσκι «τιμητικό όνομα Εντελβάις» έφερε η μεραρχία της Βέρμαχτ που πραγματοποίησε φρικτά εγκλήματα στην Ήπειρο.

ΟΠρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο έδωσε στη 10η ορεινή ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, την επωνυμία «Εντελβάις», την οποία έφερε και η μεραρχία της Βέρμαχτ που κατέσφαξε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 1943 τα χωριά της Ηπείρου Μουσιωτίτσα, Κομμένο Άρτας, Λιγκιάδες Ιωαννίνων και Παραμυθιά και συμμετείχε στο ναζιστικό έγκλημα κατά των Εβραίων των Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει το διάταγμα που υπογράφεται από τον Ζελένσκι, «το τιμητικό όνομα Εντελβάις» αποδίδεται στη συγκεκριμένη ταξιαρχία για την «υποδειγματική εκτέλεση των καθηκόντων που της έχουν ανατεθεί κατά την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας».

"Sponsored links"

Η 10η Ορεινή Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού, συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, και από το 2016 έως και το 2018 συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς.

Τον Μάρτιο του 2016, η 10η ορεινή ταξιαρχία περιλάμβανε δύο νεοναζιστικά ουκρανικά τάγματα, το «Αϊντάρ» και το «Ντονμπάς» τα οποία λίγους μήνες αργότερα αποσύρθηκαν από το οργανόγραμμα της  ταξιαρχίας.

Η ανακοίνωση σχολιάστηκε από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

kosmodromio.gr

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Alexandros Raskolnick

    Θέλει η π… να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει!

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live