ΚΚΕ: Η λύση για την ενέργεια είναι στην αντίθετη κατεύθυνση των Ε.Ε. – Ν.Δ.

Κανένα σχόλιο

Για «εξάρτηση από αμερικανό φυσικό αέριο αντί για ρωσικό» έκανε λόγο το ΚΚΕ που, το Σάββατο (26/03), σχολίασε τα συμπεράσματα της χθεσινής (25/03) Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για την ενέργεια.

Ακόμα, το ΚΚΕ τόνισε πως «ο ελληνικός λαός, όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από σχεδιασμούς που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών».

Επίσης, το κόμμα υπογράμμισε πως η λύση, όσον αφορά στον τομέα της ενέργειας, «βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που υπηρετούν η Ε.Ε. και η κυβέρνηση της Ν.Δ.».

"Sponsored links"

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Οι αποφάσεις της Ε.Ε. για την αγορά του πανάκριβου αμερικανικού LNG και για επιτάχυνση της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης”, φορτώνουν ακόμη μεγαλύτερα βάρη στους λαούς και ρίχνουν περισσότερο “λάδι” στη φωτιά της ενεργειακής φτώχειας, αφού ενισχύουν τις αιτίες που την προκαλούν και την οξύνουν. Ουσιαστικά η “απεξάρτηση” από το ρώσικο φυσικό αέριο μετατρέπεται σε εξάρτηση από το αμερικανικό.

Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός, όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από σχεδιασμούς που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, απότοκο των οποίων είναι και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτοί οι ανταγωνισμοί, εξάλλου, διαπερνούν και την ίδια την Ε.Ε. -εξαιτίας των διαφορετικών συμφερόντων των κρατών μελών- οξύνοντας τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της κι αποκαλύπτοντας ξανά τι κρύβεται πίσω από τις βαρύγδουπες διακηρύξεις περί “κοινοτικής αλληλεγγύης”.

Η λύση βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που υπηρετούν η Ε.Ε. και η κυβέρνηση της Ν.Δ.. Βρίσκεται στη σύγκρουση με τις ευρωενωσιακές δεσμεύσεις, στη διεκδίκηση άμεσων και πραγματικών μέτρων ανακούφισης, στη σχεδιασμένη αξιοποίηση του συνόλου των ενεργειακών πηγών της χώρας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί επάρκεια και φτηνή ενέργεια για το λαό».

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live