ΚΚΕ κατά Έλενας Ακρίτα: Άθλιοι, ψευδείς και συκοφαντικοί οι χαρακτηρισμοί κατά του κόμματος – Τι απαντά η Ακρίτα

Κανένα σχόλιο

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ προς το News247 για το περιεχόμενο του podcast της Έλενας Ακρίτα σχετικά με τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει άθλιους, ψευδείς και συκοφαντικούς τους χαρακτηρισμούς που «εξαπέλυσε» η δημοσιογράφος κατά του κόμματος του Περισσού.

Στο επίμαχο απόσπασμα η κ. Ακρίτα είπε:

"Sponsored links"

“Όταν ο Σπύρος ο Μπιμπίλας βγήκε πρόεδρος στο Σωματείο Ηθοποιών, το ΚΚΕ τότε που κατά παράοδοση είχε δικό του άνθρωπο σε αυτό το πόστο τον είχε κτυπήσει πάρα πολύ άσχημα. Και να τα λέμε. Και μάλιστα με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι γκέι, το ότι είναι το ένα, το ότι είναι το άλλο, γιατί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα, πραγματικά είναι ξεκάθαρα ομοφοβικό κόμμα. Πράγμα που είναι περίεργο γιατί έχει και άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να το εκπροσωπούν στη Βουλή.”

Το ΚΚΕ στην επιστολή του απαντά:

«Προς το News247

Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την οργή και τη διαμαρτυρία μας για το πλήθος άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε κατά του ΚΚΕ η κα Έλενα Ακρίτα, στο podcast της για το News247, στις 15/2.

Στο συγκεκριμένο podcast κι ενώ αναφερόταν στις κινητοποιήσεις των ηθοποιών της τρέχουσας περιόδου, η κα Ακρίτα υποστήριξε τα εξής ψευδή και συκοφαντικά:

“Όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το ΚΚΕ τότε -που κατά παράδοση είχε δικό του άνθρωπο σε αυτό το πόστο- τον είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα και να τα λέμε… Και μάλιστα και με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι gay, ότι είναι το ένα, είναι το άλλο, γιατί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα, πραγματικά, να μην κρυβόμαστε είναι ξεκάθαρα ομοφοβικό κόμμα”.

Τα παραπάνω δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αλήθεια, ούτε φυσικά με τις θέσεις και την πολιτική αντιπαράθεση του ΚΚΕ. Κι αυτό είναι πασίγνωστο.

Άλλωστε, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει συναντηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα με τον κ. Μπιμπίλα, ως Πρόεδρο του ΣΕΗ, κι έχει εκφράσει τη στήριξη του Κόμματος σε κινητοποιήσεις και αιτήματα των ηθοποιών.

Πέραν αυτών, η κα Ακρίτα προχώρησε και σε μια πρωτοφανή κυριολεκτικά αθλιότητα, αναφερόμενη σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την προσωπική ζωή βουλευτών του ΚΚΕ. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η κα Ακρίτα την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων του καθενός και της καθεμιάς!!!

"Sponsored links"

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Ακρίτα προβαίνει σε τέτοιες αθλιότητες και συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ σχετικά με το πρόσωπο του κ. Σπ. Μπιμπίλα -κι όχι μόνο- και για τις οποίες υπήρξε σχετική απάντηση.

Ασφαλώς το ΚΚΕ δεν θα παρακολουθήσει τον κατήφορο και τις αντιΚΚΕ εμμονές της κας Ακρίτα.

Ωστόσο, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι σχετικές αναφορές στο συγκεκριμένο podcast πρέπει να αποσυρθούν από το site σας και από όλες τις πλατφόρμες που το αναπαράγουν, ζητώντας ταυτόχρονα τη δημοσίευση της επιστολής μας».

Ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου Τύπου της ΚΕ με την αρχισυνταξία του news247.gr το επίμαχο απόσπασμα αποσύρθηκε από την εκπομπή.

Σημειώνεται ότι η Έλενα Ακρίτα είχε αναφέρει ξανά πριν τρία χρόνια τους παραπάνω ισχυρισμούς.

Τότε μάλιστα ο «Ριζοσπάστης» είχε απαντήσει, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα με άρθρο της στην εφημερίδα “Τα Νέα” επιτέθηκε στο ΚΚΕ ότι προβαίνει σε σεξιστικά σχόλια για τον νέο πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα. Αναρωτιόμαστε, αλήθεια, σε ποια στοιχεία βασίζει η αρθρογράφος το λάβρο κατηγορητήριό της για το ΚΚΕ; “Χτενίζοντας” το διαδίκτυο, δεν βρήκαμε ούτε ένα σχόλιο αυτού του είδους που να προέρχεται από το ΚΚΕ. Άλλωστε η ίδια η ιδεολογία και η στρατηγική του ΚΚΕ για κατάργηση όλων των ταξικών, κοινωνικών, εθνικών, φυλετικών κ.ά. διαιρέσεων το καθιστούν αδιάλλακτο αντίπαλο του ρατσισμού κάθε είδους. Για το ΚΚΕ οι διακρίσεις αυτές είναι τόσο εχθρικές προς τα λαϊκά στρώματα, όσο εχθρική είναι γι’ αυτά και η εκμεταλλευτική κοινωνία που τις γεννά».

Τι απαντά η Έλενα Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα επανήλθε με διαδοχικές αναρτήσεις της στις οποίες απαντά στο ΚΚΕ. Στην ανάρτησή της αρνείται ότι είπε ότι οι χαρακτηρισμοί “γκέι” προς τον νυν πρόεδρο του ΣΕΗ αναφαίρονταν στην ηγεσία του ΚΚΕ, αλλά εννοούσε – λέει – ότι το είπαν ψηφοφόροι του ΚΚΕ.

Λέει η κ. Ακρίτα:

Οπα λίγο εκεί στο ΚΚΕ γιατί πολλά μάς τα ’πατε.

1. Ως κίνηση καλής θέλησης αφαίρεσα το απόσπασμα του podcast περι Μπιμπίλα που – όταν η προεδρία του ΣΕΗ κρίθηκε αναμεσα σε εκείνον και τον υποψηφιο του ΚΚΕ, σπουδαιότατο Δημήτρη Καταλειφό – ψηφοφόροι του κόμματος σας, αναφέρθηκαν σε αυτόν με μειωτικούς (όπως εκείνοι τους θεωρούν) χαρακτηρισμούς. Μεταξύ των οποίων και ‘γκει’ σαν να είναι κάτι ποινικά κολάσιμο. Ουδέποτε είπα ότι αυτό εκπορευτηκε απο την ηγεσία του ΚΚΕ.

2. Ότι το ΚΚΕ είναι ένα ομοφοβικό κόμμα δεν το λέω εγώ: το λεν οι πράξεις σας. Ποτέ δεν στηρίξατε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ποτέ δεν βαδίσατε δίπλα της όταν διεκδικούσε τα ίσα δικαιώματα της στον έρωτα, στο γάμο, στην οικογένεια, στις ίσες ευκαιρίες.

3. «Αφορίσατε» με τον τρόπο σας το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ‘τόνισε τη διαφωνία του με το δικαίωμα των γκέι να υιοθετούν παιδιά διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι τους’.

4. Κανένα προσωπικό δεδομένο δεν έθιξα όταν ειπα στο podcast ότι υπάρχουν ΛΟΑΤΚΙ στην κοινοβουλευτική σας ομαδα. Υπάρχουν. Ούτε όνοματα ανέφερα ούτε τίποτα. Και να προσθέσω εδώ μια εύλογη απορία: τα άτομα αυτά γιατί ποτέ δεν έδωσαν τη μάχη την καλή σε εποχές τόσο άγριες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όσοι οι σημερινές.

5. Αν και δε σας ψηφίζω, χρόνια δίνω μαχες με την πένα μου για την συμβολή του ΚΚΕ στην απελευθέρωση της πατρίδας μας και τις ιστορικές σελίδες που έγραψε με το αίμα του. Αρθρογραφησα επανειλλημένα για τον ΕΑΜ, πρόσφατα μάλιστα μετά την κατάπτυστη δήλωση του πρωθυπουργού.

6. Έχω 45+ χρόνια στη Δημοσιογραφία. Δυο χρόνια πριν, παραιτήθηκα από τα ΝΕΑ για γιατί λογοκρίθηκε κείμενο μου. Τα μαθήματα δημοσιογραφίας αλλού όχι σε μένα, λοιπόν. Και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί της επιστολής σας, οι άθλιοι και συκοφαντικοί, το ίδιο.

7. Μετανιώνω που ειπα στον διευθυντή του News 24/7 Μάνος Χωριανόπουλος να αποσύρει το ‘επίμαχο’ απόσπασμα. Έπρεπε να το είχα κρατήσει, σκέφτηκα ωστοσο ότι η χρονική συγκυρία δεν ενδεικνυται για να ανοίξουμε ένα ακόμα μετωπο.

Έκανα λάθος.

Αλλά έως εδώ. Εξετάσεις δημοσιογραφικού ήθους δεν δίνω παρά μόνον στους αναγνώστες μου.

Έλα που θα συστηθουμε τώρα, σαράντα χρόνια φουρναραίοι. Έλα σε παρακαλώ πολύ.

Y. Γ. Κοιτάξτε να φέρετε το κόμμα σας στον 21ο αιώνα, ή μείνετε στο 5%.

Edit. Και κάτι ακόμα κύριε Γκιοκα που μού είστε και βουλευτής του ΚΚΕ. Όταν εχουμε θέμα με δημοσιογράφο, δεν τηλεφωνούμε στο ’’αφεντικό’’ να τον κάνει ντα. Στον δημοσιογράφο τηλεφωνούμε.

Δεύτερη ανάρτηση Ακρίτα

Η κ. Ακρίτα όμως δεν έμεινε εκεί αλλά επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση:

ΚΕ και ομοφοβία μέρος β’.

Λέγεσαι Γκιόκας είσαι βουλευτής ενός κόμματος που παραδοσιακά στηρίζει τον εργαζόμενο και συγκρούεται με την εργοδοσία: και παίρνεις το ‘αφεντικό’ για να απειλήσεις με μήνυση κιόλας τον δημοσιογράφο. Καταπατάς όλες τις αρχες που πρεσβεύει η ιδεολογία σου και δε ντρέπεσαι.

Στο μεταξύ με υβρίζουν χυδαιότατα – σε λίγο θα με βγάλουν και πράκτορα των αμερικάνων – αλλά για την ταμπακιερα βλ. ομοφοβία, αλλού βαρούν τα τούμπανα κι αλλού χορεύει η νύφη. Κιχ.

Τους ΞΑΝΑρωτω λοιπόν:

Συμφωνούν ή διαφωνούν με τον ‘αφορισμό’ του ΚΚΕ στο σύμφωνο συμβίωσης για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας;

Συμφωνούν ή διαφωνούν με τη θέση του ΚΚΕ (Συντυχακης στη Βουλή)

«Το ΚΚΕ έχει άλλη αντίληψη και γι’ αυτό εκτιμάμε ότι η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια δε θα πρέπει να προβλέπεται. Αποτελεί ένα ακόμη βήμα και για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια».

Συμφωνούν ή διαφωνούν με την φράση (Συντυχάκης στη Βουλή)

«… [τα παδια] είναι απαραίτητο να μεγαλώσουν μέσα σε ένα πλαίσιο όπου είναι διακριτή η σχέση άνδρα – γυναίκας, πατέρα – μητέρας».

Και τέλος

Συμφωνούν με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπαο ο οποίος ξεκάθαρα διαφώνησε με το δικαιωμα των ‘γκέι’ να υιοθετούν παιδιά;

Δε μιλάμε, δε μιλάμε αλλά όλα έχουν ένα όριο. Εδώ λοιπόν. Να τα πούμε κάποτε όλα ανοιχτά και καθαρά.

Για το ΚΚΕ, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ είναι ο τεράστιος ελέφαντας στο δωμάτιο.

Και κάποιος πρέπει να τούς τον δείξει επιτέλους.

Με όποιο κόστος.

«Ἐμπρὸς λοιπόν. Μια λέξη μόνο.

Εἶστε ὑπὲρ ἢ κατά;

Ἔστω ἀπαντεῖστε μ᾿ ἕνα ναὶ ἢ μ᾿ ένα όχι.

Σκεφθεῖτε το καλά.

Θὰ περιμένω».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live