ΚΚΕ: Καταγγέλλει ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για «θάψιμο» των «συνακροάσεων» στον Περισσό – «Ναι» στο αίτημα Ράμμου

Κανένα σχόλιο

Για «άθλια συμπαιγνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο το ΚΚΕ καταγγέλλοντας τα δύο κόμματα για προσπάθεια να «θαφτεί» η υπόθεση των παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, η οποία ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο Περισσός στρέφει τα βέλη ιδιαιτέρως προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή αποχώρηση από την Επιτροπή, την οποία χαρακτηρίζει «προσχηματική». Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής Θεσμών κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για «σόου», σημειώνοντας επιπλέον πως η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ότι «δεν έχει καμία διάθεση η υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ να φτάσει μέχρι τέλους».

Ανεξαρτήτως αυτού πάντως, τόσο, ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος πήρε το λόγο στην Επιτροπή μετά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και κεντρικά ο Περισσός στην ανακοίνωσή του, επισημαίνουν ότι είναι σωστό το αίτημα για την πρόσκληση στην Επιτροπή του Προέδρου της ΑΔΑΕ.

"Sponsored links"

Αναλυτικά στο σχόλιό του για τα όσα έγιναν το πρωί το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αναφέρει:

«Σήμερα, ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ την περίοδο 2016-2022, με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων.

Πρόκειται για την υπόθεση εκείνη που, αν και αποτέλεσε αντικείμενο της πρόσφατης Εξεταστικής Επιτροπής, “θάφτηκε” στην κυριολεξία με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων.

Το ΚΚΕ επανήλθε με νέο αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κάτι το οποίο στηρίχτηκε και από τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του Μέρα25, βεβαίως υποκριτικά όπως αποδεικνύεται σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ενώ σήμερα έπρεπε να συζητηθεί η υπόθεση για να δοθούν επιτέλους απαντήσεις στα πολλά αναπάντητα ερωτήματα της υπόθεσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα το -σωστό- αίτημα για την πρόσκληση στην Επιτροπή του Προέδρου της ΑΔΑΕ και αξιοποιώντας τη στάση της ΝΔ, αποχώρησαν από την Επιτροπή.

Αποχώρησαν δηλαδή από μια επιτροπή με συγκεκριμένο και προγραμματισμένο αντικείμενο, επικαλούμενοι ζητήματα άλλης συνεδρίασης.

Ο στόχος είναι προφανής: Να θαφτεί για ακόμη φορά η υπόθεση των συνακροάσεων – υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, με την άθλια συμπαιγνία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ήθελαν ποτέ να συζητηθεί και κυρίως να φωτιστεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

Νέα επιστολή από τον Ράμμο ζήτησε ο Μπούρας
Νωρίτερα, το μέλος της Επιτροπή και βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν για προσχηματικούς λόγους από τη συνεδρίαση που αφορά τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ.

Σημείωσε πως ζήτησαν να κληθεί ο νυν πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος με βάση την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα, ο οποίος απέρριψε το αίτημα ζητώντας νέα επιστολή όπου να αναφέρονται συγκεκριμένα θέματα προς συζήτηση. Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της κλήσης του Χρ. Ράμμου, ωστόσο κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως με αφορμή αυτό το θέμα, που δεν αφορούσε τη σημερινή συνεδρίαση, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση επιχειρώντας να στρέψουν αλλού τη σημερινή συζήτηση. Έκανε λόγο για «σόου», κι εκτίμησε πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει «ότι δεν έχει καμία διάθεση η υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ να φτάσει μέχρι τέλους».

"Sponsored links"

Αναφορικά με το θέμα της συνεδρίασης ο Μανώλης Συντυχάκης σημείωσε πως συγκεκριμένα ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις από το 2016 για την υπόθεση των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Επιτροπή είχαν κληθεί κληθεί ο πρώην πρόεδρος της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας και τα μέλη τωνΟμάδων Ελέγχου της Αρχής για τις «συνακροάσεις» – υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν μέχρι τώρα την υπόθεση και οι υπεύθυνοι από την Κρατική Ασφάλεια, η οποία ενήργησε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση του ΚΚΕ. Ωστόσο, ο κ. Χρήστος Ζαμπίρας, δεν παραβρέθηκε στην συνεδρίαση καθώς ενημέρωσε τον πρόεδρο της επιτροπής ότι είναι ασθενής.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live