13.7 C
Chania
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2026

ΚΚΕ Χανίων: Απάντηση σε δημοσιεύματα για τις θέσεις του κόμματος για τους κινδύνους των βάσεων στη Σούδα

Ημερομηνία:

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, στα οποία απαντά κατηγορώντας «γνωστά για την φιλοκυβερνητική τους στάση τοπικά ΜΜΕ και γραφίδες» ότι έχουν πιάσει «αντικομμουνιστικό παραλήρημα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα εν λόγω δημοσιεύματα ενοχλούνται από τη στάση και τις θέσεις του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν. Το κόμμα καταγγέλλει ότι ορισμένα μέσα φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται πως το ΚΚΕ «σπέρνει την ανασφάλεια» και ότι οι θέσεις του πλήττουν το τουριστικό προϊόν της Κρήτης.

«Πραγματικά θα ζήλευε και η ‘ομάδα Αλήθεια’ μια τέτοια επιχειρηματολογία», σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε υπεύθυνα τον λαό για τους κινδύνους που γεννά η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο και η ύπαρξη των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στη Σούδα και σε όλη τη χώρα, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας όσο και των προηγούμενων.

Η Τομεακή Επιτροπή υπενθυμίζει ότι το ΚΚΕ είχε υπερασπιστεί ξεκάθαρα το κλείσιμο των βάσεων, όταν «κυβερνητικά στελέχη και τοπικές αρχές μας καλούσαν να στρώσουμε κόκκινα χαλιά και μιλούσαν για τα οφέλη του στρατιωτικού τουρισμού». Όπως αναφέρει, «είναι άλλωστε πλέον αυταπόδεικτο ότι οι βάσεις εκτός από ορμητήρια πολέμων ταυτόχρονα αποτελούν στόχο αντιποίνων».

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι η ανησυχία του χανιώτικου λαού προέρχεται από υπαρκτά γεγονότα και στρατιωτικές κινήσεις, όπως:

  • Τις επισκέψεις αμερικανικών αεροπλανοφόρων και της ισπανικής φρεγάτας «Cristobal Colon»
  • Τις καθημερινές πτήσεις μεταγωγικών αεροσκαφών
  • Την ενεργοποίηση της πυροβολαρχίας Patriot
  • Την έναρξη αμερικανικών περιπολιών με μη επανδρωμένα σκάφη στο Μαράθι

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, όλα αυτά «καθιστούν τη Σούδα στρατηγικό κόμβο εφοδιασμού και ενίσχυσης των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών πολεμικών σχεδιασμών και επιχειρήσεων».

«Πλέον γίνεται ξεκάθαρο και στον πιο δύσπιστο πως η ανασφάλεια και η ανησυχία που νιώθει ο λαός μας και τα παιδιά του θα πάψουν να υπάρχουν μόνο αν κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στη Σούδα και σε όλη τη χώρα. Μόνο αν απεμπλακεί η χώρα από το μακελειό», καταλήγει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι αυτό θα συμβεί «όταν ο λαός μας βγει στην αντεπίθεση και βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, ξεμπερδεύοντας μια και καλή με το σύστημα τους, που δε διστάζει να αιματοκυλεί τους λαούς για τα κέρδη».

Το ΚΚΕ Χανίων υποστηρίζει ότι «αυτό είναι που φοβίζει κεφάλαιο, κυβέρνηση και αστικά κόμματα και γι’ αυτό έχουν ξαμολήσει τους μηχανισμούς προπαγάνδας και τα συστημικά ΜΜΕ σε έναν αγώνα εφησυχασμού και επανάπαυσης». Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με τη διαβεβαίωση ότι «το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γιγαντωθεί ο φόβος τους και η λαϊκή οργή να μετατραπεί σε δύναμη ανατροπής που θα τους σαρώσει».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γερμανία: Ρόδος, Κως και η Κρήτη στους κερδισμένους στον τουρισμό λόγω της κατάστασης στον Κόλπο

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί κερδίζουν έδαφος ενόψει της τουριστικής περιόδου, καθώς η...

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση κληρονομιών από τους περιορισμούς ιδιωτικής χρηματοδότησης κομμάτων

Δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση για την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου που εξαιρεί τις κληρονομιές από τους περιορισμούς ιδιωτικής χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων.