13.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Κλήση σε Σημίτη, Βενιζέλο, Παπαντωνίου και Β. Παπανδρέου για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Ημερομηνία:

Τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ επί θητείας του κατηγορούμενου άλλοτε Υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχαζτόπουλου αποφάσισε να καλέσει στις 29 Απριλίου 2015 το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις χρυσές μίζες.

Συγκεκριμένα οι δικαστές κάνοντας δεκτή την πρόταση των εισαγγελέων της έδρας ,αλλά και το πάγιο αίτημα του κατηγορούμενου πρώην υπουργού αποφάσισε να καλέσει να καταθέσουν ως μάρτυρες ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου.

Το αίτημα είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού υποστηρίζοντας οτι η κατάθεση τους είναι σημαντική. Την ίδια ώρα το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις για αναστολή εκτέλεσης ποινής που θα τις οδηγούσε εκτός φυλακής της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκυς Σταμάτη και της λογίστριάς του Φρόσως Λαμπροπούλου

Τα Νέα

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...