24.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Κλείνει και το κατάστημα ΕΛΤΑ στις Μουρνιές – Σε κινητοποιήσεις οι κάτοικοι

Ημερομηνία:

Σωρεία λουκέτων σε καταστήματα ΕΛΤΑ στη χώρα. Μέσα σε λίγους μήνες πάνω από 100 καταστήματα των ΕΛΤΑ έχουν κλείσει με τα Χανιά να μη μένουν ανεπηρέαστα.

Πιο συγκεκριμένα, έχει κλείει το κατάστημα ΕΛΤΑ την Κάντανο ενώ προς “αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας” οδεύει και το Κατάστημα στις Μουρνιές.

Σύμφωνα με την απόφαη το κατάσταση θα είναι κλειστό από 23 Οκτωβρίου 2023.

Όπως ήταν φυσικό, το κλείσιμο του καταστήματος προκάλεσε αντιδράσεις από την τοπική κοινότητα με πολίτες της περιοχής να προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη.

Σε σχετική ανάρτηση αναφέρονται τα εξής:

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!!!!Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στην περιοχή μας , και όχι μόνο, η είδηση ότι η κυβέρνηση κλείνει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στις Μουρνιές…Ένα κατάστημα που εξυπηρετούσε τις ανάγκες χιλιάδων κατοίκων ,όχι μόνο από την Κοινότητα μας , μα από πολλές όμορες περιοχές..Ακόμα και από περιοχές των Χανίων , καθώς οι πολίτες είχαν εύκολη προσβασιμότητα , Λόγω του προβλήματος εύρεσης χώρου στάθμευσης στην πόλη.. Ένα κατάστημα που από ότι ξέρουμε είναι κερδοφόρο..Οι κάτοικοι αγανακτησμενος , μετά το κλείσιμο του ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ από τον τόπο τους , από τον Δήμο , βλέπουν να κλείνει από την πολιτεία μια ακόμα απαραίτητη για αυτούς υπηρεσία , όπως των ΕΛΤΑ.. Και τα ερωτήματα που τίθονται είναι πολλά..Και χρήζουν απαντήσεων……..1ον Γιατί κλείνει ένα κερδοφόρο κατάστημα που είναι απαραίτητο για πολλές χιλιάδες εξηπηρετουμενους.??!!!!!

2ον Που και πως θα βρίσκουν τρόπο να εξηπηρετηθουμ οι συνταξιούχοι, επιχειρηματίες , και όλοι οι πολίτες που έως τώρα με ευκολία είχαν τρόπο να εξυπηρετηθούν στις Μουρνιές??!!!!!.. ..

3ον Γιατί ΣΗΜΕΡΑ ήρθε η εντολή ότι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το κατάστημα πρέπει να κλείσει!!!!!!!!! Αλληθεια πόσο σωστό και δημοκρατικό είναι αυτό???!!!! Και τι έχουν να πουν στον κόσμο που την Παρασκευή , μα και το επόμενο διάστημα θα έρθουν στις Μουρνιές για την εξυπηρέτηση τους???!!!!!!

4ον Τι έκαναν και τι έχουν σκοπό να κάνουν οι Χανιώτες Βουλευτές , καθώς και οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες για αυτήν την ενέργεια???!!!!! Θα αντιδράσουν??? Η’ θα το δεχθούν αδιαμαρτύρητα ???!!!

5ον Πληροφορούμαστε ψάχνοντας στοιχεία ότι 300 περίπου εκατομμύρια έδωσε η κυβέρνηση για ανακεφαλαίωση και εξηγχρονισμο των ΕΛΤΑ..Τα 120 για την εθελουσία έξοδος προσωπικού..Τα 35 για άγονα και μη κερδοφόρα σημεία… Τα υπόλοιπα για την επιβίωση των ΕΛΤΑ.. Και αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι..Τα υπόλοιπο χρήματα που πήγαν???!!!! Κάποιοι μιλούν για «τρύπα εκατό εκατομμυρίων!!!!!!!

6ον Ένα τελευταίο ερώτημα είναι..Οι 4 εργαζόμενοι στις Μουρνιές (δύο εσωτερικοι και δύο εξωτερικοί) και το ενοίκιο,πόσο κοστίζουν στο κράτος??? Άλλωστε οι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να αμοίβονται!!! Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω και το έργο που παράγουν???!!!!! ..

Εμείς σαν Κοινότητα θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την απόφαση..

Και καλούμε όλες τις αρχές του τόπου , (Βουλευτές , εργατικό κέντρο , Δήμο και περιφέρεια) τους εκλεγμένους από την Δ.Ε. Ελ.Βενιζελου , (πρώην και νυν) τους φορείς της περιοχής , μα και όλους τους κατοίκους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19 -10 ου στις 11,30 π.μ. έξω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ..

Το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ δεν αιτιολογείται.. Και δημιουργεί μόνο προβλήματα στους πολίτες του τόπου μας.. Η φωνή μας πρέπει να είναι δυνατή..Μόνο έτσι θα φτάσει εκεί που πρέπει……

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

#ακρίτα: Το twitter δεν «ξεπλένει» την Ακρίτα – Νεοπλουτίστικη ξετσιπωσιά

Η Θάτσερ έλεγε "δεν υπάρχει φτωχοί, υπάρχουν κακοί χαρακτήρες",...

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς...