19.8 C
Chania
Wednesday, February 28, 2024

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης – Συνεχίζει υπό κατάληψη το ίδρυμα

Ημερομηνία:

Τη συνέχιση της κατάληψης για πέμπτη βδομάδα αποφάσισαν σε συνέλευση στο Αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου Κρήτης οι φοιτητές του ιδρύματος την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου το απόγευμα.

Η κατάληψη θα συνεχιστεί έως τις 13 Φεβρουαρίου όπου και θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση που θα αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι φοιτητές από το Πολυτεχνείου σκοπεύουν να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση της Αθήνας την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Κατά την αποχώρησή τους σήμερα με το πλοίο προς Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική παρέμβαση με κρέμασμα γιγαντοπανό ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το νέο νομοσχέδιο.

Ακολουθεί η απόφαση της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης:

Για τέταρτη συνεχόμενη βδομαδα βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους, αποδεικνύοντας πως τώρα είναι η ώρα μας και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα που οι Γενικές Συνελεύσεις και οι πολυήμερες καταλήψεις αυξάνονται και το νομοσχέδιο ακόμα δεν έχει κατατεθεί! Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, τις δεκάδες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων για πολυήμερες καταλήψεις που ολοένα και αυξάνονται, τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που, μαζί με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα βροντοφώναξαν σήμερα από άκρη σε άκρη της χώρας ότι τα σχέδια της κυβέρνησης ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ! Στο Πολυτεχνείο Κρήτης πραγματοποιούνται οι μαζικότερες συνελεύσεις των τελευταίων ετών με πάνω από χίλιους φοιτητές! Όσο και αν προσπάθησαν με λύσσα, οι αντιδραστικές δυνάμεις να βάλουν φρένο στους αγώνες μας, δεν τα κατάφεραν!

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Ενιαίου απόφασισε για 4η φορά πανηγυρικά να συνεχίσει τον αγώνα, συντονισμένα με τους υπολοιπους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την διάλυση την δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και την παράκαμψη του άρθρου 16. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε! Η συντριπτική ήττα της κυβερνητικής νεολαίας έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα στη κυβέρνηση πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα μας βρουν όλους απέναντι και κάθε προσπάθεια να φέρει αυτό το νομοσχέδιο θα καταπέσει.

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητών, εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας που στέκονται δίπλα στον αγώνα μας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης! Μάλιστα στα Χανιά, έδειξαν την άμεση ανταπόκριση τους, πραγματοποιώντας μαζική εκδήλωση στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο αλλά και με την συμμετοχή τους στις εξίσου μαζικές διαδηλώσεις.

Πετύχαμε την πρώτη νίκη! Συνεχίζουμε! Ο πρωθυπουργός δήλωνε πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι νόμος του κράτους τον Ιανουάριο, όμως ο μήνας τελειώνει και ούτε καν έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση να μην καταθέσει το νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απονομιμοποιήσει τους αγώνες μας, επιστρατεύοντας τα εγκάθετα ΜΜΕ, μέσω της αναπαραγωγής λασπολογιών δεν μας σταματά. Οι προκλητικές δηλώσεις του Μητσοτάκη που εξισώνουν τους φοιτητές με ληστές είναι χαρακτηριστικές. Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των αντιδραστικών διοικήσεων, όπως και της Διοίκησης Ζερβάκη, να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και κόντρα στη ρητορική περί χαμένων εξεταστικών το φοιτητικό κίνημα θα διασφαλίσει πως οι εξεταστικές δεν θα χαθουν. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απειλείται απ’ τις συνεχείς καταλήψεις και επιστρατεύει τις ηλεκτρονικές εξεταστικές, για να υπονομεύσει τους αγώνες μας. Έτσι η κυβέρνηση δημιουργεί εμπόδιο στην αναπροσαρμογή της εξεταστικής για να εκβιάσει τους φοιτητές. Να πάρουν θέση οι πρυτάνεις και το καθηγητικό σώμα και να μην υποκύψουν στις πιέσεις της κυβέρνησης, αντιθέτως συναινούν στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η κυβέρνηση είναι απομονωμένη! Το συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ (πανελλαδικό όργανο των καθηγητών ΔΕΠ) πήρε απόφαση για 24ωρη απεργία την ημέρα της πανελλαδικής πορείας 8/2 στην Αθήνα και συμμετοχή σε αυτήν, καθώς και επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για την επόμενη εβδομάδα, από την Δευτέρα 05/02 μέχρι την Παρασκευή 09/02. Παράλληλα, καταδίκασε τις εισαγγελικές παρεμβάσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση, όπως επίσης δήλωσαν ανυπακοή απέναντι στην διεξαγωγή ηλεκτρονικής εξεταστικής. Ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα στέκεται απέναντι στον αυταρχισμό και κάνει ξεκάθαρο πως δεν θα υποχωρήσει μπροστά στις απείλες και τους εκβιασμούς.

Η κυβερνητική νεολαία επιστρατεύεται μέσα στις σχολές για να σπάσει καταλήψεις είτε με τις γνωστές τακτικές «βίας και νοθείας», είτε σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις της αστυνομίας, όπως η εισβολή των ΜΑΤ στο ΕΜΠ τη Δευτέρα 15.1, ή την περικύκλωση του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διεξαγωγή της ΓΣ στις 25.1. Δεν τα κατάφεραν όμως σε καμία περίπτωση! Είναι μόνοι τους! Στα Χανιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προσπαθεί να διαλύσει τις διαδικασίες των γενικών συνελεύσεων. Σαν να μην εφτανε αυτό, σε προηγούμενη συνέλευση, τόλμησαν να καλέσουν την αστυνομία σε μια απελπισμένη προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της γενικής συνέλευσης. Δεν έχει καμία δουλεία η αστυνομία έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.  Ο φοιτητικός μας συλλογος αντέδρασε άμεσα και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρισαν. Επιβάλλαμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό για τους αγώνες μας! Μάλιστα, μόλις χθες η κυβέρνηση προχώρησε σε εκ νέου κατασταλτική επίθεση στην Νομική ΔΠΘ. Αφού η κυβερνητική νεολαία δεν κατάφερε να σπάσει την κατάληψη, ανέλαβαν τα ΜΑΤ και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές! Αλλά και στο Ηράκλειο η ΕΛ.ΑΣ. παρενόχλησε και τελικά προσήγαγε φοιτητές, επειδή απλά κρεμούσαν πανό του φοιτητικού τους συλλόγου. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ! Συσπειρωμένοι στις συλλογικές μας διαδικασίες μπλοκάρουμε τις όλες τις προσπάθειες να σταματήσει ο αγώνας μας, που μόνο τυχαίες δεν ειναι!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των Φοιτητικών μας Συλλόγων στα Πανεπιστήμια και για ποινικά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεστεί από τις πρυτανικές αρχές για τη μη πάταξή τους! Η κυβέρνηση της ΝΔ που κάνει την αδικία νόμο, την ίδια ώρα παρουσιάζει ως παράνομες τις κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις. Οι φοιτητές που εδώ και 4 εβδομάδες κατά χιλιάδες πανελλαδικά συρρέουμε στις ΓΣ και στις κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια για μία δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση δεν τρομοκρατούμαστε!  Στοχεύει να συγκαλύψει το πραγματικό έγκλημα που διαπράττει η ίδια με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που αποτελεί μια αντιδραστική τομή για την ανώτατη εκπαίδευση! Η κυβέρνηση αίροντας οποιαδήποτε έννοια ακαδημαϊκής ελευθερίας και αυτοδιοίκητου του δημοσίου πανεπιστήμιου επιστρατεύει το δικαστικό μηχανισμό με στόχο τον εκφοβισμό των Διοικήσεων που δεν συμμορφώνονται στις διαταγές της κυβέρνησης για κατασταλτική παρέμβαση στις καταλήψεις. Είναι μία κίνηση πρωτόγνωρη να απειλούνται με ποινικές διώξεις όσες Διοικήσεις και καθηγητές δεν γίνονται καταδότες! Μάλιστα στο ΗΜΜΥ του ΑΠΘ έχει καλεστεί εισαγγελική έρευνα,  εις βάρος των καθηγητών, καθώς αρνούνταν να διεξάγουν διαδικτυακές εξετάσεις.  Θα υπερασπιστούμε τους αγώνες μας και το πανεπιστημιακό άσυλο!

Ήδη εκατοντάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα, μετά από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις συντονίζονται και διεκδικούν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα φοιτητές, πανεπιστημιακοί, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, μαθητές και γονείς απορρίπτουμε το νομοσχέδιο. Να μην κατατεθεί!

Αυτό που θέλουμε είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα.

"google ad"

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις τις ΕΕ, θέλει μέσα στις εξεταστικές μας και με συνοπτικές διαδικασίες να φέρει νομοσχέδιο για να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ. Μαζί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν και τα δημόσια πανεπιστήμια ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα διευρύνεται η αγορά πτυχίων και τίτλων σπουδών. Θα αφεθούν χιλιάδες παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών έξω από τα πανεπιστήμια,  οξύνοντας τις ταξικές ανισότητες στην εκπαίδευση. Αυτές είναι οι τραγικές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, όπως είδαμε στην πανδημία και τα Τέμπη.

Δεν θα δεχτούμε να γίνει η αδικία νόμος! Η πρόσβαση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση θα εξαρτάται ακόμα περισσότερο από το πορτοφόλι κάθε οικογένειας. Για τους πολλούς θα υπάρχει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, πολλαπλές πανελλαδικές εξετάσεις και άλλα εμπόδια-κόφτες για να καταφέρουμε να σπουδάσουμε, ενώ για κάποιους ελάχιστη βάση πληρωμής που θα αγοράζουν σπουδές και ισάξια πτυχία!

Δεν θα ανεχτούμε τη διάλυση των πτυχίων μας! Το πτυχίο μας μετατρέπεται σε ένα ακόμα «χαρτί» στη ζούγκλα της αγοραπωλησίας πτυχίων και τίτλων σπουδών. Θα πρέπει να κυνηγάμε ακόμα περισσότερα, ακόμα και επί πληρωμή πιστοποιητικά και σεμινάρια για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, αφού μεγαλώνει η κατηγοριοποίηση των πτυχίων με τους απόφοιτους να ανταγωνίζονται για μια θέση εργασίας, συμπιέζοντας τα εργασιακά, μισθολογικά επαγγελματικά δικαιώματα όλων προς τα κάτω, έτσι ώστε να έρθει στην χώρα το μοντέλο της πολιτικής της «Μπολόνια», που μεθοδεύεται εδώ και δεκαετίες από την ΕΕ.

Μέσω του ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά θα έρθουν δίδακτρα στα προπτυχιακά και θα υποβαθμιστούν τα δημόσια πανεπιστήμια! Θα είναι απαγορευτικό για τους περισσότερους να σπουδάσουν, εκτός εάν καταφύγουν σε φοιτητικά δάνεια που θα ξεχρεώνουν για μια ζωή! Μέσω της αξιολόγησης θα προχωρήσουν στις εξαγγελθείσες συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων και θα επιβάλλουν τη μείωση των εισακτέων. Παράλληλα, τα δημόσια ΑΕΙ θα υποχρηματοδοτηθούν περαιτέρω υποβαθμίζοντας – μεταξύ άλλων και τη φοιτητική μέριμνα- με τις κρατικές δαπάνες να βρίσκονται ήδη στον πάτο. Σε αυτό το πλαίσιο, για να μπορέσουν να επιβιώσουν τα δημόσια θα αναζητήσουν πόρους από τα δίδακτρα, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα. Τα προγράμματα σπουδών θα αναδιαρθρωθούν στις ανάγκες τις αγοράς και στα πρότυπα των ιδιωτικών (ρυθμοί σπουδών, αλυσίδες, ροές, κατευθύνσεις).

Νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδέψουν με ψέματα πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια «είναι θετικά για την κοινωνία»! Ποιον θα ωφελήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Την κοινωνική πλειοψηφία που με δυσκολία πληρώνει τους λογαριασμούς και ζει στα όρια της φτώχειας; Οι κολλεγιάρχες θέλουν να βρουν πελατεία για να πουλάνε τα «πτυχία» τους. Αυτοί που μιλάνε για «αριστεία» και για δήθεν ακαδημαϊκή ποιότητα είναι αυτοί που δημιουργούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στα οποία «με 10 μπαίνεις.. αρκεί να ναι χιλιάρικα». Οι κολλεγιάρχες, το κράτος και οι εργοδότες δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με μας! Δαπανούν όλο και λιγότερα για την εκπαίδευση, θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Όχι μόνο κανένα όφελος δεν θα έχουμε, αλλά το δημόσιο πανεπιστήμιο που ήδη στενάζει από την υποχρηματοδότηση θα υποβαθμιστεί. Όποιοι δεν έχουν να πληρώσουν δεν θα σπουδάζουν ή θα πνίγονται από τα φοιτητοδάνεια. Επιβεβαιώνεται ότι δεν λογαριάζουν τις σπουδές μας ούτε τις ζωές μας για όφελος των κερδών τους.

Η κυβέρνηση ψεύδεται και όταν λέει πως «δεν παραβιάζεται το άρθρο 16». Ρητά το Άρθρο 16 του Συντάγματος κατοχυρώνει τον αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και την απαγόρευση σύστασης και λειτουργίας ανώτατων σχολών από ιδιώτες. Πρόκειται για μια ευθεία παραβίαση του άρθρου 16, που έχει κατοχυρωθεί με αγώνες, και αν περάσει, θα απειλήσει αντίστοιχα κεκτημένα δικαιώματα!

Άλλο ένα αποτέλεσμα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, είναι δημόσια πανεπιστήμια χωρίς φοιτητικούς συλλόγους, με φοιτητές και φοιτήτριες που δεν θα αντιδρούν, με πειθαρχικά, χωρίς ζωντανές διεργασίες και αγωνιστικό κίνημα!

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας, με την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται, την επίθεση στο εισόδημα των οικογενειών μας, την ακρίβεια, την αβάσταχτη φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, σηκώνουμε ανάστημα! Δεν αποδεχόμαστε να δίνονται δισεκατομμύρια για την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, σε πολεμικές συγκρούσεις, για να σφαγιάζεται ο λαός της Παλαιστίνης που δίνει έναν δίκαιο αγώνα, να στέλνεται ελληνική φρεγάτα σε αποστολές εκτός συνόρων.

Τα τελευταία χρόνια το φοιτητικό κίνημα έχει δώσει μεγαλειώδεις αγώνες ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, το νόμο Κ-Χ, και έχει πετύχει μεγάλες νίκες! Το κίνημα του ’06-’07 αποδεικνύει ότι μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις πορείες μπορούμε να εμποδίσουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Ήδη ο αγώνας έχει ξεκινήσει και μαζικοποιείται μέρα με τη μέρα! Μόνο έτσι μπορούμε να δυναμώσουμε ένα μεγάλο πανελλάδικα συντονισμένο κίνημα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε γράφοντας τη δική μας ιστορία για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες.
 • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.
 • Ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σε δύο κύκλους, σύμφωνα με τη στρατηγική της Μπολόνια.
 • Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη δουλειά στο αντικείμενο.
 • Κατάργηση της ισοτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια!
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες.
 • Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση και τηλεξεταστική και αξιοποίησής της για υπονόμευση των δράσεων του συλλόγου
 • Κατάργηση της ΕΒΕ
 • Κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου περί απώλειας εξεταστικής

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 • Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη βδομάδα. Κλιμακώνουμε με γύρο πολυήμερων καταλήψεων σε όλες τις σχολές. Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την Τρίτη 13/2 στη 13:00 στο Α2 (ΞΥΛΙΝΟ)
 • Κατάληψη του ιδρύματος από την Τρίτη 6/2 μέχρι τη Τρίτη 13/2
 • Πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία στην Αθήνα την Πέμπτη 8/2, στις 12:00, στα Προπύλαια
 • Καλούμε όλους τους Συλλόγους να συμμετασχουν στον Πανελλαδικό Συντονισμό Γενικών Συνελέυσεων και Καταλήψεων μετα την κινητοποίηση 8/2, αμέσως μετά την πορεία ώστε να συντονιστούμε από κοινού
 • Οργανώνουμε πολύμορφες δράσεις στο κέντρο της πόλης των Χανίων με στόχο το άνοιγμα στην κοινωνία
 • Οργανώνουμε το επόμενο διάστημα συντονισμό φορέων της πανεπιστημιακής και εκπαιδευτικής κοινότητας

 

Το επόμενο διάστημα εντείνουμε τον αγώνα μας με κινητοποιήσεις και πορείες. Καλούμε όλη την κοινωνία, τους μαθητές και τους καθηγητές, τους φορείς των εργαζομένων να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, τις πορείες και τις δράσεις μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μπλακ-άουτ σε περίπτωση κατάθεσης και εισαγωγής του νομοσχεδίου για ψήφιση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέμπη: Η στιγμή που οι καμπάνες σε όλη τη χώρα ήχησαν πένθιμα 57 φορές

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που...

Τέμπη: Ράγισαν καρδιές στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα

Aνείπωτος πόνος στο τρισάγιο για την ανάπαυση των 57...

Χανιά: Εντοπίστηκε ο δράστης κλοπής μπετονιέρας της ΔΕΥΑΧ

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας υπόθεση κλοπής μηχανήματος, που...