21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κνωσός: Ιστορικό ρεκόρ μέσα στον Αύγουστο – Πάνω από 8.000 επισκέπτες σε μία ημέρα!

Ημερομηνία:

Με την τουριστική κίνηση στην Κρήτη να βρίσκεται στο αποκορύφωμα της και με τους επαγγελματίες του κλάδου να κάνουν λόγο για επίτευξη του στόχου σε σχέση με τα στοιχεία του 2019, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Κνωσού γνωρίζει ημέρες λαμπρής δόξας.

Καθημερινά χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται το Παλάτι του Μίνωα προκειμένου να δουν από κοντά και θαυμάσουν τον πολιτισμό της Μινωικής Κρήτης που είναι παγκοσμίως γνωστός.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Γιώργου Ι. Παπαδάκη, ο Αρχαιοφύλακας του Αρχαιολογικού Χώρου της Κνωσού, Νίκος Παπαδάκης, ότι την προηγούμενη Τετάρτη 10 Αυγούστου, καταρρίφθηκε το ρεκόρ όλων των εποχών εδώ και δεκαετίες καθώς όπως είπε “κόπηκαν μέσα σε μία ημέρα 8.120 εισιτήρια. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στα 40 χρόνια που είμαι εγώ στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού” είπε ο κ. Παπαδάκης και συμπλήρωσε πως πριν από δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα την προπερασμένη Τετάρτη (3 Αυγούστου) καταγράφηκε επίσης ένα υψηλό ρεκόρ των 7.700 εισιτηρίων σε μία ημέρα.

Τότε λέγαμε ότι δύσκολα θα ξεπεράσουμε αυτόν τον αριθμό όμως ήρθε η επόμενη Τετάρτη (10 Αυγούστου) για να το διαψεύσει καθώς κόψαμε 8.120 εισιτήρια” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης.

Και όλα αυτά την ώρα που στα διεθνή αεροδρόμια καταγράφονται σοβαρά προβλήματα με ακυρώσεις πτήσεων λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως σημειώνει ο κ. Παπαδάκης και συμπλήρωσε πως ο μεγάλος… χαμός στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού γίνεται μεταξύ 11:00 και 11:30 το πρωί οπότε χιλιάδες τουρίστες περιμένουν στην ουρά για να κόψουν ένα εισιτήριο.

Εξαιρετικός μήνας και ο Ιούλιος

Και ο Ιούλιος όμως ήταν ένας εξαιρετικός μήνας για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού καθώς σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη κόπηκαν συνολικά 153.000 εισιτήρια, 320 παραπάνω, σε σχέση  με αυτά που κόπηκαν τον Ιούλιο του 2019.

Όπως εκτιμά, ο Αύγουστος δεν αποκλείεται να κλείσει με περισσότερα από 180.000 εισιτήρια καθώς χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και τις 15 Αυγούστου είχαν επισκεφτεί την Κνωσό 95.000 άτομα.

Και ο Σεπτέμβριος θα πάει καλά εκτίμησε ο κ. Παπαδάκης και πρότεινε σε όλους όσοι θέλουν να επισκεφτούν την Κνωσό, χωρίς να υπάρχει συνωστισμός, να το κάνουν μετά τις 4 το απόγευμα.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...