31.8 C
Chania
Sunday, June 23, 2024

ΚΟΒ και ΕΠΟΦΕΚ Κισσάμου: “Διαχρονικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας”

Ημερομηνία:

Τα σοβαρά προβλήματα του Κέντρου Υγείας Κισσάμου αναδεικνύει με ανακοινώσεις τους, η ΚΟΒ Κισσάμου και η ΕΠΟΦΕΚ Κισσάμου, υπενθυμίζοντας ότι εν έτει 2024, τραυματίες μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων.

Η ανακοίνωση της ΚΟΒ Κισσάμου

Η υποστελέχωση με τις κενές οργανικές θέσεις αλλά και τις μετακινήσεις προς άλλες υπηρεσίες και ο ελλιπής εξοπλισμός του βγάζουν μάτι. Ειδικά την θερινή περίοδο τα προβλήματα αυτά οξύνονται λόγω και του τουρισμού. Στον άξονα Καλουδιανά – Λαφονήσι λειτουργούν, με τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, τρία αγροτικά ιατρεία σε απαράδεκτες συνθήκες, (παλαιά κτίρια, ελλιπής και παλιός εξοπλισμός), στον άξονα Κολένι – Σάσαλο ένα αγροτικό ιατρείο. Οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί (Λαφονήσι, Φαλάσαρνα, Μπάλος) μένουν ακάλυπτοι από ιατρικό προσωπικό. Η υποβάθμιση της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών είναι ο κανόνας τα τελευταία χρόνια.

Εν έτει 2024 μεταφέρονται τραυματίες σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων. Οι προσπάθειες των διοικούντων (7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, Υπουργείο Υγείας), να δίνουν λύσεις στα προβλήματα εκ των ενόντων, με μεταθέσεις και μετακινήσεις προσωπικού από άλλες περιοχές, είναι μόνο κοροϊδία. Οι ευθύνες των κομμάτων εξουσίας ( Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) διαχρονικά, είναι τεράστιες, με το καθεστώς υποχρηματοδότησης και απαξίωσης  της Δημόσιας και Δωρεάν  Υγείας, της σταδιακής ιδιωτικοποίησης της και της μετατροπής της σε εμπόρευμα, για να αποδίδει κέρδος, με τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία επί πληρωμή,  έχουν φέρει τα πράγματα στο απροχώρητο.

Στη τελευταία επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο Κ.Υ. η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική, ενώ στο Κ.Υ. λείπουν βασικές ειδικότητες και προσωπικό, τριγύρω τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια ξεφυτρώνουν  σαν τα μανιτάρια ενώ η δημοτική αρχή παρακολουθεί αδιάφορα.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει ο λαός της Κισάμου, μέσα από τους φορείς του (Αγροτικούς, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Συλλόγους Γονέων κλπ), να πάρει την υπόθεση της υγείας του στα χέρια του. Είναι άλλωστε γνωστή η ευαισθητοποίηση  του πάνω σε αυτό το θέμα.

Στο ζήτημα «τα κέρδη τους ή Ζωές μας» εμείς σαν ΚΚΕ ξεκάθαρα διαλέγουμε τις ζωές μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ. ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ  ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου-Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. , μετά το έκτακτο Δ.Σ. την Δευτέρα 10/6/2024 και με ομόφωνη απόφασή της, επιθυμεί να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κισάμου, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της μεταφοράς νεαρού ασθενή στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, λόγω του ότι στο Κέντρο Υγείας  δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός ασθενοφόρου.

Τέτοια περιστατικά καταδεικνύουν για άλλη μία φορά την εξαθλίωση και έντονη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κισάμου και του Ε.Σ.Υ. βεβαίως γενικότερα, μια  κατάσταση η οποία δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή από εμάς, ιδίως όταν κινδυνεύουν η σωματική ασφάλεια και οι ζωές εν τέλει όλων των συμπολιτών μας.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Κίσαμος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω των διάσημων παραλιών  του Ελαφονησίου, του Μπάλου και της Φαλάσσαρνας. Η έλλειψη οδηγών των ασθενοφόρων του Κ.Υ. Κισάμου και η αδυναμία άμεσης διακομιδής των τυχόν ασθενών, είτε στο Κ.Υ. είτε στο Νοσοκομείο Χανίων θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των επισκεπτών μας και αποτελεί δυσφήμιση για τον τόπο μας.

Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. απαιτεί από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ Κρήτης) , τον Δήμο Κισάμου και την Περιφέρεια Κρήτης να καλυφθεί κάθε ανάγκη που αφορά την δημόσια υγεία των κατοίκων και επισκεπτών της Κισάμου

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χωρίς νερό οι κάτοικοι του κτήματος “Νέα Γη” της Κάινας επειδή… δεν έχει τουρίστες;

Σε μία σημαντική καταγγελια προχωρούν κάτοικοι του κτήματος "Νέα...

Πένθος στον εμπορικό κόσμο των Χανίων για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η συλληπήρια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων...

Συλλυπητήρια ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά...

SYN.KA: Ανανεωμένο κατάστημα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου!

Τα εγκαίνια του καταστήματος θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουνίου Η...