29.4 C
Chania
Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2026

Κοζάνη: Αγωγή 800.000 ευρώ κατά των ιδιοκτητών των ροτβάϊλερ που σκότωσε το παιδί

Ημερομηνία:

Αγωγή ύψους 800.000 ευρώ, κατά των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ, που προκάλεσαν τον φρικτό θάνατο του 5χρονου Στάθη, κατέθεσε η πλευρά της μητέρας.

Σύμφωνα με το kozan.gr η αγωγή κατατέθηκε χθες Τετάρτη 31/8, ενώ, με προσωρινή διαταγή,  ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Κοζάνης έκανε δεκτό το αίτημα της μητέρας για δέσμευση της κινητής κι ακίνητης περιουσίας των ιδιοκτητών των σκυλιών.

Να σημειωθεί ότι, από το ποσό της αγωγής που θα επιδικασθεί, επιθυμία της μητέρας είναι, το 1/3 των χρημάτων να δοθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού και το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας του άτυχου Στάθη, κ. Ζήση Βρίκο, τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στις 27 Σεπτεμβρίου (μέχρι τότε απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβίβαση περιουσιακού στοιχείου σε τρίτους), ενώ άλλα δύο αιτήματα που κατέθεσε η πολιτική αγωγή προς τον Εισαγγελέα, αφορούν τη διερεύνηση τυχών ποινικών ευθυνών της γυναίκας, συζύγου του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ, καθώς κι αλλαγή του κατηγορητηρίου για τον 72χρονο ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ και μετατροπή του αδικήματος της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, σε ανθρωποκτονία από δόλο.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με μπροστάρη τον Χανιώτη Σκουμπάκη η Εθνική Πόλο πρωταθλήτρια ολόκληρου του κόσμου

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών έπειτα από πέντε χαμένους τελικούς, έφθασε στη στιγμή...

Σύλληψη 36χρονου αλλοδαπού για ναρκωτικά στη Μεσσαρά

Σύλληψη 36χρονου αλλοδαπού στο Δήμο Φαιστού για κατοχή κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων χωρίς συνταγή. Η επιχείρηση του ΤΑΕ Μεσσαράς.

Εκτός λειτουργίας το SeaTrac Αγίου Ονουφρίου στα Χανιά λόγω ζημιάς από τον καιρό

Ο Δήμος Χανίων ανακοίνωσε προσωρινή διακοπή λειτουργίας του SeaTrac Αγίου Ονουφρίου λόγω ζημιάς από έντονο κυματισμό. Εναλλακτικά λειτουργεί το σύστημα στο Μαράθι.