21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κοινή δήλωση Σταθάκη, Πολάκη, Βαγιωνάκη υπέρ των τριών συλληφθέντων των επεισοδίων της 25ης Μαρτίου 2012

Ημερομηνία:

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά η δίκη των τριών συλληφθέντων για τα επεισόδια της 25ης Μαρτίου 2012. Κοινή σχετική ανακοίνωση εξέδωσαν οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγιωνάκη, Πολάκης και Σταθάκης.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

Αφήνουμε πίσω μας μια πενταετία αντιλαϊκών μέτρων, περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων, καταστολής και ποινικοποίησης συνδικαλιστικών και κοινωνικών δράσεων. Όλο αυτό το διάστημα στήθηκε μια βιομηχανία διώξεων που τραυμάτισε βαθιά τη Δημοκρατία μας, αφήνοντας δυσεπούλωτες πληγές στο κοινωνικό σώμα και τα δικαιώματα των πολιτών.

Την Τετάρτη πραγματοποιείται στην πόλη μας ακόμα μια δίκη, αυτή τη φορά τριών πολιτών, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων. Οι πολίτες αυτοί διώκονται με ένα καταφανώς κατασκευασμένο κατηγορητήριο, στην ουσία γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2012.

Η νίκη της Αριστεράς στις εκλογές του Ιανουαρίου σηματοδοτεί την κραυγή της κοινωνίας για απαλλαγή από τις πολιτικές των μνημονίων, καθώς και το τέλος της ανοχής και της νομιμοποίησης τέτοιου είδους πρακτικών. Είναι βαθιά κοινωνική ανάγκη να στηθεί ξανά η Δημοκρατία στον τόπο και να διευρυνθούν τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Η πολιτική ηγεσία του τόπου δεν έχει δείξει κανένα ίχνος ρεβανσισμού και για αυτό το λόγο μπορεί να τοποθετείται με ειλικρίνεια απέναντι σε τέτοιες πρακτικές.

Θεωρούμε αυτονόητο λοιπόν πως οι κατασκευασμένες και πολιτικά μεροληπτικές διώξεις σε βάρος αγωνιστών της προηγούμενης περιόδου, δεν μπορεί να δικαιώνονται. Η συμμετοχή στις διαδηλώσεις αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα όλων.

Είναι δεδομένη η συμπαράσταση μας στον αγώνα των διωκόμενων σε αυτήν και σε όσες άλλες δίκες θα ακολουθήσουν. Η υπεράσπιση των συλλογικών δικαιωμάτων μέσα από τους καθημερινούς αγώνες για εργασία, δικαιώματα και Δημοκρατία είναι κάτι που συνεχίζουμε να το έχουμε ανάγκη.

Βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Βάλια Βαγιωνάκη
Παύλος Πολάκης
Γιώργος Σταθάκης

Συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη

Υπενθυμίζεται πως σε συγκέντρωση συμπαράστασης καλούν η ΕΛΜΕ Χανίων, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί άλλοι φορείς και οργανώσεις, την Τρίτη 7.00μμ στην πλατεία Αγοράς, καθώς και την Τετάρτη – ημέρα της δίκης – στα Δικαστήρια, με αίτημα την οριστική αθώωση των κατηγορουμένων.

Θυμηθείτε τι έχει συμβεί:

Η «εκτροπή από την οδό Δημοκρατίας» της παρέλασης της πόλης των Χανίων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ