Κοινοτική πηγή: Η Τουρκία «δεν μπορεί να εκβιάσει» την Ελλάδα με το βέτο στο ΝΑΤΟ

Κανένα σχόλιο

Η Τουρκία δεν μπορεί να εκβιάσει για παραχωρήσεις από την Ελλάδα στο πλαίσιο του «παζαριού» που κάνει στο ΝΑΤΟ με το βέτο για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας, είπε στη EURACTIV Ελλάδος κοινοτική πηγή κοντά στο θέμα.

«Η Τουρκία έχει επιδοθεί σε ένα ανατολίτικο παζάρι όλο αυτό το διάστημα και κάνει μια ύστατη προσπάθεια να πάρει ό,τι μπορεί με το να ασκεί βέτο στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», είπε η πηγή.

Στην περίπτωση της Ελλάδας συγκεκριμένα, όμως, η πηγή ξεκαθάρισε: «Η Τουρκία δεν μπορεί να ζητήσει τίποτα ως αντάλλαγμα στους εκβιασμούς της για τον απλούστατο λόγο ότι και Ελλάδα και Κύπρος έχουν την στήριξη ολόκληρης της ΕΕ».

"Sponsored links"

Η πηγή τόνισε ότι ναι μεν Φινλανδία και Σουηδία επίσης αποτελούν μέλη της ΕΕ, ωστόσο «το παιχνίδι αυτή τη στιγμή παίζεται στο πεδίο του ΝΑΤΟ που δεν ελέγχουν οι Ευρωπαίοι αλλά οι Αμερικανοί».

«Για αυτό το λόγο οι δυο χώρες είναι ευάλωτες και θεωρούμε ότι η Ουάσιγκτον θα λύσει το θέμα».

Υπογραμμίζουν πάντως ότι οι επιδιώξεις Ερντογάν σχετίζονται περισσότερο με τα F-16 των ΗΠΑ παρά με τους γκιουλενιστές των δυο σκανδιναβικών χωρών.

Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η δήλωση της κοινοτικής πηγής ότι «δεν υπάρχει περίπτωση Σουηδία και Φινλανδία να κάνουν πίσω στο θέμα της έκδοσης γκιουλενιστών στην Τουρκία διότι και οι δυο χώρες έχουν υψηλότατο επίπεδο προστασίας του κράτους δικαίου».

Τέλος, η ίδια πηγή παρομοίασε για ακόμη μια φορά την στάση Ερντογάν απέναντι στην ΕΕ με αυτή του Πούτιν, λέγοντας ότι με τις πράξεις τους και οι δυο ηγέτες θέλουν να δουν «μέχρι πού μπορεί να φθάσει η ευρωπαϊκή αντίδραση».

Βρυξέλλες, Σαράντης Μιχαλόπουλος

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live