Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών για τη δίκη των 9: Το κλίμα ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων ηττήθηκε – Άμεση παύση όλων των διώξεων

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών σχετικά με τη δίκη 9 πολιτών για συμμετοχή στην κατάληψη της Αντιπεριφέρειας στα γεγονότα της 10 Φεβρουαρίου 2012 κατά τη διάρκεια της διήμερης γενικής απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ενάντια στην υπερψήφιση του 3ου μνημονίου.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης δίνεται βαρύτητα στην προσπάθεια “αποπολιτικοποίησης” των γεγονότων εκ μέρους του δικαστηρίου αλλά και την κατάρρευση του κατηγορητηρίου αφού ο μοναδικός μάρτυρας, αστυνομικός της ασφάλειας Χανίων, απουσίαζε και κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης. Σύμφωνα με το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, η αθώωση των 9 κατηγορουμένων είναι μία πρώτη νίκη όμως τίποτα δε θα έχει λήξει έως ότου παύσουν όλες οι πολιτικές διώξεις που έχουν βασιστεί σε πλαστά κατηγορητήρια.

Πιο αναλυτικά, σημειώνονται τα εξής:

"Sponsored links"

Την Τρίτη 10 Μάρτη, στα Χανιά ξεκίνησε η δίκη των 9 αγωνιστών που κατηγορούνται για την κατάληψη της Αντιπεριφέρειας στο πλαίσιο των μαζικών κινητοποιήσεων ενάντια στη ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 10/2/2012.

Στη δίκη δεν εμφανίστηκε ο ασφαλίτης, μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας , με τη δικαιολογία της ασθένειας. Οι μάρτυρες υπεράσπισης ήταν 9 -ανάμεσά τους δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ καθώς και πρωτοβάθμιων σωματίων της πόλης

Πρόκειται για μια πολιτική δίκη επίθεση στους λαϊκούς αγώνες, στους δίκαιους αγώνες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων, στην εξαθλίωση και υποτίμηση της ζωής μας. Μια δίκη κομμάτι της γενικευμένης καταστολής, με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας, τη φίμωση των αντιστάσεων, τον εκφοβισμό των αγωνιστών. Ενδεικτική της μεθόδευσης είναι η στοχευμένη επιλογή κατηγορουμένων, αφού κατηγορήθηκαν και άνθρωποι που δεν ήταν καν στην πόλη τις μέρες των κινητοποιήσεων.

Μια δίκη με μια αυταρχική έδρα που στόχο είχε την πλήρη αποπολιτικοποίηση της υπόθεσης, εγκαλώντας τους μάρτυρες υπεράσπισης και αφαιρώντας τους ουσιαστικά το δικαίωμα να τοποθετηθούν πολιτικά, θεωρώντας ασήμαντο ό,τι συνέβαινε σε όλη την Ελλάδα εκείνη την περίοδο. Σα να μην άλλαξε τίποτα, η δικαστική εξουσία συνεχίζει να υπηρετεί το δόγμα  “νόμος και τάξη” της προηγούμενης ακροδεξιάς κυβέρνησης, συνεχίζει να φτιάχνει ένα προληπτικό καθεστώς καταστολής για τους μελλοντικούς κοινωνικούς αγώνες.

Μια δίκη με κατασκευασμένα κατηγορητήρια με σκοπό την προληπτική καταστολή κοινωνικών αγώνων, αντίστοιχη με πολλές άλλες που εκκρεμούν στην πόλη μας αλλά και πανελλαδικά. Δίκες που η στοιχειώδης αντίληψη περί Δικαιοσύνης επιβάλει να μην γίνουν.

Η δίκη αυτή  διακόπηκε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 11 Μάρτη

Μετά τις απολογίες των συντρόφων -ισσων, η έδρα αθώωσε και τους 9, αφού το κατηγορητήριο αποδείχτηκε στημένο και κατέρρευσε, ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας φυσικά απουσίασε και πάλι . Οι τσαμπουκάδες της έδρας, η φαστ-τρακ διάθεση και το κλίμα ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων ηττήθηκε!

Οι αγώνες δεν μπορούν να δικάζονται. 

Αυτό που δεν μπορεί να μας κλέψει καμιά εξουσία και κανένα μνημόνιο είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη.

"Sponsored links"

Υπερασπιζόμαστε το δίκιο, τους αγώνες, την ελευθερία και τα δικαιώματά μας .

  Ζητάμε την άμεση παύση των πολιτικών  διώξεων που βασίστηκαν σε αναδρομικά κατηγορητήρια της ασφάλειας Χανίων και  την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις κατηγορίες

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live