Κομισιόν: Mειώστε άμεσα κατά 15% την κατανάλωση φυσικού αερίου

Κανένα σχόλιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι έτοιμη για το χειρότερο: την έλλειψη φυσικού αερίου τον επόμενο χειμώνα.

Καθώς η Ρωσία απειλεί να σταματήσει τις προμήθειες, η Επιτροπή παρουσίασε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που εισάγει στόχους για την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Η Ρωσία μας εκβιάζει, η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο. Και επομένως σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για μερική, είτε για μεγάλη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, είτε για ολική διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη», είπε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

"Sponsored links"

Σε πρώτη φάση θα είναι σε εθελοντική βάση. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 15 % από την 1η Αυγούστου και για 8 μήνες.

Σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να κλείσει εντελώς τη στρόφιγγα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορεί να κηρύξει “συναγερμό της Ένωσης”, πράγμα που σημαίνει ότι οι στόχοι εξοικονόμησης θα γίνουν υποχρεωτικοί.

Εν τω μεταξύ, τα δημόσια κτίρια και οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τη χρήση θέρμανσης και κλιματισμού.

«Πρέπει να έχουμε το φως αναμμένο σε άδεια κτίρια γραφείων ή σε βιτρίνες καταστημάτων όλη τη νύχτα; Πρέπει να έχουμε τον κλιματισμό ρυθμισμένο στους 20 βαθμούς; Φυσικά μπορεί να μειωθεί λίγο η άνεσή μας, αλλά μπορεί επίσης να μειωθεί πολύ η κατανάλωσή μας», συμπλήρωσε ο Φρανς Τίμερμανς, αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

 

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live