14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κοντά στους πλημμυροπαθείς της Αγίας Πελαγίας οι Σύλλογοι Γυναικών

Ημερομηνία:

Οι ομάδες και οι σύλλογοι γυναικών της Κρήτης, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και όλων όσων έχασαν τα σπίτια, τις επιχειρήσεις, τα αυτοκίνητα τους, καταστράφηκαν οι περιουσίες τους, από την πλημμύρα της προηγούμενης εβδομάδας.

Από την πρώτη στιγμή οι γυναίκες των ομάδων μας βρεθήκαμε στις περιοχές Αγία Πελαγία, Λυγαριά, Παλιόκαστρο και στη Σητεία, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους, αλλά έχουν την έγνοια και την αλληλεγγύη των γυναικών του ριζοσπαστικού κινήματος. Η οργάνωση μας έχει πείρα από τους περσινούς σεισμούς στο Αρκαλοχώρι, που υψώσαμε φωνή διεκδίκησης για τα δικαιώματα των κατοίκων και σταθήκαμε αλληλέγγυα στις οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.

Η αλληλεγγύη όμως και η ανθρωπιά δεν μπορεί να μετριάσει τα συναισθήματα αγανάκτησης και οργής σε σχέση με τις διαχρονικές ευθύνες και ανεπάρκειες του κράτους σε έργα υποδομών στις πόλεις, στους οικισμούς, στα χωριά ώστε να παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια σε φυσικές καταστροφές.

Είναι υπόθεση όλων όσων επλήγησαν να «βάλουν μπρος τα δυο τους χέρια» και να διεκδικήσουν πίσω την ζωή τους. Δεν χρειάζεται αναμονή, αλλά οργάνωση της διεκδίκησης τώρα.Να ξεσκεπάσουν την ανυπαρξία του κρατικού σχεδιασμού πρόληψης στα πλαίσια της αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής, αντιπυρικής προστασίας, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την ατομική ευθύνη.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ, στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες με αλληλεγγύη για να πάρουν δύναμη και από κοινού να πάρουμε συλλογικές πρωτοβουλίες και να παλέψουμε για 100% αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί, με κρατική ευθύνη καθώς και να λύσουν άμεσα ζητήματα στέγασης, ένδυσης, μετακίνησηςαλλά και όσο αφορά στο εισόδημα τους.

Καλούμε τις γυναίκες των ομάδων μας να μαζέψουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, οργανώνοντας παράλληλα τις αγωνιστικές διεκδικήσεις, για να στηριχθούν άμεσα οι οικογένειες που επλήγησαν από την πλημμύρα. Επικοινωνήστε μαζί μας στα email που δίνονται.

Καμία γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μόνη!

Καμία αναμονή! Τώρα να δώσουμε τη μάχη για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας!

Ομάδες Γυναικών:
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ogeirakliou@gmail.com
ΑΡΧΑΝΩΝ oge.archanes@gmail.com
ΜΟΙΡΩΝ oge.mesaras@yahoo.gr
ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ natasahoustoulaki@ymail.com
ΣΗΤΕΙΑΣ ogeomadagynaikonsitias@gmail.com
Σύλλογοι Γυναικών:
ΡΕΘΥΜΝΟΥ mkabouroudi.84@gmail.com
ΧΑΝΙΩΝ sg.chania@gmail.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...