15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κοντονής: «Υπάρχουν ελληνικές… παρεμβάσεις για Grexit»

Ημερομηνία:

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια ημερίδας για την αθλητική βία, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του ΠΣΑΤ, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως εγχώριοι παράγοντες παρεμβαίνουν για να αποκλειστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο…

«Τις τελευταίες μέρες έχουμε διαπιστώσει ότι Έλληνες παράγοντες έχουν λειτουργήσει και παρεμβαίνουν στις διεθνείς ομοσπονδίες για την αποβολή των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα ήθελα να σας πω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως αν συμβεί οτιδήποτε προς αυτήν την κατεύθυνση, οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους είναι αυτοί οι ίδιοι που πλέον θα συζητούν με την Κυβέρνηση χωρίς τη διεθνή προστασία», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Όσον αφορά το αυτοδιοίκητο, ανέφερε: «Η έννομη τάξη αναγνωρίζει το αυτοδιοίκητο σε πληθώρα θεσμών. Πουθενά όμως δεν αναγνωρίζεται το καθεστώς αυτονομίας. Κατά το Σύνταγμα ο αθλητισμός ελέγχεται από το κράτος. Δεν εξαιρείται το ποδόσφαιρο που επέτρεπε την ασυδοσία. Η ΕΠΟ επανέρχεται σε μια κανονικότητα. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αυτοδιοίκητο. Απλώς ενεργεί με βάση την αυτονομία».

Σχετικά με την απάντηση της ΟΥΕΦΑ και το εάν έχει ξεπεραστεί το ενδεχόμενο Grexit:  «Αύριο επίκειται αντίδραση από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου και μια -τελεσιγραφικού τύπου- παρέμβαση θα αποτελέσει προβληματική εξέλιξη. Στο διάλογο δεν μπαίνουν τελεσίγραφα. Εμείς σεβόμαστε το καταστατικό της FIFA, το ίδιο οφείλει να κάνει και αυτή με το Σύνταγμα».

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...