Κορονοϊός: «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα πανδημίας» – Προειδοποίηση κορυφαίου Αμερικανού λοιμωξιολόγου

Κανένα σχόλιο

Ο νέος κορονοϊός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πρόκληση πανδημίας, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα τοπικής μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, δίχως να υπάρχει γνωστή επαφή με την Κίνα ή με άλλο γνωστό κρούσμα.

Την εκτίμηση αυτή έκανε μιλώντας στο CNN ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, ο Dr Anthony Fauci, διευθυντής στο ομοσπονδιακό Εθνικό Ίδρυμα Αλλεργιών & Λοιμωδών Νόσων (NIAID).

«Η μοίρα μας εξαρτάται από την ικανότητα των χωρών εκτός Κίνας να διαχειριστούν τα κρούσματα που σχετίζονται με τα ταξίδια», είπε.

"Sponsored links"

»Δυστυχώς αρχίζουμε ήδη να βλέπουμε συνεχή μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, δίχως να ανευρίσκεται η πηγή αυτών των περιστατικών».

Και συνέχισε: «Όταν βλέπει κανείς χώρες όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα να έχουν τέτοιου είδους περιστατικά, τότε βλέπει τα πρόθυρα μιας πανδημίας. Όταν οι χώρες αυτές αυξηθούν σημαντικά, τότε η ζημιά θα έχει γίνει και θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάτι».

Ο Dr Fauci πρόσθεσε πως για τις προηγμένες χώρες ο κορονοϊός συνιστά ακόμα έναν κίνδυνο που παραμένει «πολύ χαμηλός». Ωστόσο προειδοποίησε ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ σύντομα». Υπεραμύνθηκε τέλος της απόφασης να εκκενωθεί το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess από τους επιβάτες που βρίσκονταν σε καραντίνα. «Ήταν μια δύσκολη απόφαση», είπε, «αλλά χωρίς αμφιβολία ήταν η σωστή απόφαση».

iatropedia.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις