Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Η Όμικρον κυριαρχεί αλλά δεν έχει εκτοπίσει τη Δέλτα

Κανένα σχόλιο

Αν και η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού κυριαρχεί εντούτοις δεν έχει εκτοπίσει τη μετάλλαξη Δέλτα υποστήριξε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Παρά το γεγονός ότι η Όμικρον κυριαρχεί, δεν έχει εκτοπίσει τη Δέλτα. Ένα σημαντικό ποσοστό από τα κρούσματα που μετρώνται καθημερινά είναι από αυτή τη μετάλλαξη. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εντατική, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πάσχουν από τη μετάλλαξη Δέλτα και αυτό μας προβληματίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Μιλώντας για τη μεγάλη θνησιμότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι «η Δέλτα έχει άλλη δυναμική. Είναι πιο επικίνδυνη από την Όμικρον και αυτό το γεγονός μας δίνει και τις πολλές απώλειες στα νοσοκομεία».

"Sponsored links"

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πώς «σχεδόν όλες οι απώλειες προέρχονται από ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 50 ετών. Αυτό θα είχε αποφευχθεί αν οι συνάνθρωποί μας είχαν ακούσει τις διαρκές εκκλήσεις μας για τον εμβολιασμό». Και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «η δεξαμενή των ανεμβολίαστων, δυστυχώς, μειώνεται καθημερινά με 70 – 80 συμπολίτες μας, οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό».

Σε σχέση με το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που έχει αρχίσει να επιβάλλεται, ζήτησε από τους πολίτες που έχουν καθυστερήσει τον εμβολιασμό τους να πάνε να το κάνουν άμεσα για να μη χρειαστεί να το πληρώνουν. Όσον αφορά τους φόβους που τυχόν μπορεί να έχουν για τα εμβόλια έναντι του κορονοϊού επισήμανε ότι η αποτελεσματικότητά τους φτάνει το 95%.

Με δεδομένο ότι την Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών ο ίδιος δε θέλησε να προκαταβάλει την όποια απόφαση, τονίζοντας ωστόσο ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.

«Το τμήμα της κοινωνίας που καλούμαστε να προφυλάξουμε αρνείται να προστατεύσει τους ίδιους αλλά και την κοινωνία. Ας σκεφτούμε πώς ήμασταν πέρυσι τέτοια εποχή και πώς είμαστε φέτος προφανώς και έχουμε ανακτήσει το μεγαλύτερο αριθμό της ελευθερίας μας», σχολίασε ο κ. Εξαδάκτυλος.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live