Κορονοϊός: Εξαπλώνεται σε τουλάχιστον 80 σημεία του σώματος – Τι έδειξε μελέτη

Κανένα σχόλιο

Mελέτη αμερικανών επιστημόνων σε 44 άτομα που δεν είχα εμβολιαστεί και πέθαναν από Covid – 19, δείχνει οτι ο κορονοϊός εξαπλώθηκε σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου.

Όπως κατέδειξε η έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature, ο ιός παρέμεινε στο σώμα για σχεδόν 8 μήνες ενώ μολύνθηκαν κυρίως οι αεραγωγοί και ο πνευμνικός ιστός. Ωστόσο οι επιστήμονες ανακάλυψαν ιικό RNA σε 84 άλλα σημεία του σώματος και σωματικά υγρά.

Αποδείχθηκε επίσης ότι το RNA του ιού παρέμεινε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και σε μία περίπτωση ανιχνεύτηκε 230 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.

"Sponsored links"

Οι ερευνητές βρήκαν ιικό RNA και πρωτεΐνη SARS-CoV-2 στον υποθάλαμο, στην παρεγκεφαλίδα και στο νωτιαίο μυελό ασθενούς. Παρ’ όλα αυτά βρήκαν μικρή βλάβη στον εγκεφαλικό ιστό “παρά το σημαντικό ιικό φορτίο”.

Επίσης οι επιστήμονες απομόνωσαν τον ιό από διάφορους ιστούς εντός και εκτός της αναπνευστικής οδού, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των λεμφαδένων, του γαστρεντερικού σωλήνα, των επινεφριδίων και του οφθαλμού.

Οι συντάκτες της μελέτης τονίζουν ότι η έρευνά τους δεν είναι πρωτοποριακή, αλλά παρόλα αυτά είναι σημαντική.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Daniel Chertow, είπε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα “η βιομηχανία έκρινε ότι ο SARS-CoV-2 είναι κυρίως ένας ιός του αναπνευστικού”. Κι εξήγησαν οτι περύσι μικροβιολόγοι και παθολόγοι ανέφεραν για πρώτη φορά ότι ο ιός είχε ανιχνευθεί σε όλο το σώμα. Έτσι, οι επιστήμονες στράφηκαν σε έρευνες για τη σχέση μεταξύ των μολυσμένων ιστών του σώματος και του “long covid” και των συμπτωμάτων που επιμένουν για εβδομάδες και μήνες μετά τη μόλυνση.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Stephen Hewitt, θα ακολουθήσουν αυτοψίες εμβολιασμένων που μολύνθηκαν με διάφορες παραλλαγές του κορονοϊού.

news247.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live