Κορονοϊός: SOS για τα παιδιά – Ανήλικοι τα 805 από τα 2919 κρούσματα

Κανένα σχόλιο

Η καταγραφή των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα την Τρίτη αποκάλυψε αυτό που πολλοί φοβούνται για την εξέλιξη της πανδημίας. Οτι, δηλαδή, προσβάλλει περισσότερο τα παιδιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 2919 κρούσματα την Τρίτη, τα 805, παραπάνω από το 1/4, αφορούν παιδιά. Και αυτό ενώ η σχολική σεζόν διανύει μόλις τη… δεύτερη μέρα της.

Δεν είναι λίγοι, το αντίθετο, οι επιστήμονες που έχουν επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό ότι τα παιδιά θα είναι ο αδύναμος κρίκος της πανδημίας τους επόμενους μήνες. Αλλωστε για τα παιδιά μέχρι 12 ετών δεν προβλέπεται εμβολιασμός ενώ το ποσοστό των παιδιών μεταξύ 12-18 που έχουν εμβολιαστεί παραμένει χαμηλό.

"Sponsored links"

Τα self-test, χωρίς να είναι πάντα αξιόπιστα, αποκαλύπτουν μέρος του μεγέθους του προβλήματος αλλά το μεγάλο ερωτηματικό αφορά τους επόμενους μήνες. Τι ακριβώς θα γίνει όταν οι θερμοκρασίες πέσουν, τα παράθυρα κλείσουν και ο ιός βρει την ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερη διασπορά.

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας έχουν εκφραστεί ουκ ολίγες αμφιβολίες με κυριότερη αυτή που αφορά το μέτρο σύμφωνα με το οποίο ένα τμήμα θα κλείνει μόνο να βρεθούν θετικοί το 50% +1 των μαθητών του.

Επιστημονικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι την πρώτη πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας στα σχολικά περιβάλλοντα θα έχουμε περί τα τέλη του μήνα, όταν δηλαδή συμπληρωθούν 15 ημέρες σχολικής λειτουργίας. Μέχρι τότε δεν αναμένεται καμία αλλαγή στο κυβερνητικό πλάνο αντιμετώπισης.

Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης πάντως είναι να μην κλείσει κανένα σχολείο και η λειτουργία των μονάδων να συνεχιστεί απρόσκοπτα, όσο αυτό βέβαια θα είναι δυνατόν.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live