14.8 C
Chania
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026

Κορυφαίος προορισμός η Κρήτη για επενδύσεις σε εξοχικές κατοικίες – Περιοχές με θέα το Νότιο Κρητικό Πέλαγος στο επίκεντρο

Ημερομηνία:

Αυξημένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον ξένων αγοραστών για εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα, με συγκεκριμένες περιοχές να συγκεντρώνουν φέτος τη μερίδα του λέοντος της ζήτησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Elxis – At Home in Greece, η Κρήτη, η Πελοπόννησος και τα νησιά του Ιονίου πρωταγωνιστούν στις προτιμήσεις των επενδυτών από το εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Την ίδια στιγμή, ενισχύεται η τάση για αγορά κατοικιών «από τα σχέδια» (off-plan), καθώς όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι επιδιώκουν να εξασφαλίσουν χαμηλότερες τιμές αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στη διαμόρφωση του ακινήτου τους. Η επιλογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές να παρέμβουν σε υλικά και σχεδιασμό κατά τη φάση της κατασκευής, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα έτοιμα ακίνητα.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η κινητικότητα στην Κρήτη, η οποία αναδεικνύεται σε κορυφαίο προορισμό για επενδύσεις σε εξοχικές κατοικίες. Όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Γαβριηλίδης, περίπου ένας στους τρεις ξένους επενδυτές στρέφεται πλέον προς το νησί, με το ποσοστό ενδιαφέροντος να αυξάνεται στο 35,15% από 29,42% το προηγούμενο έτος.

Στο επίκεντρο της ζήτησης βρίσκονται κυρίως περιοχές στη νότια πλευρά της Κρήτης, ιδιαίτερα στους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων, όπου οι κατοικίες με θέα προς το Νότιο Κρητικό Πέλαγος αποτελούν βασική επιλογή για τους ξένους αγοραστές.

Η ελκυστικότητα της περιοχής δεν περιορίζεται μόνο στο φυσικό τοπίο, αλλά επεκτείνεται και στις επενδυτικές προοπτικές που προσφέρει.

Η Κρήτη συνδυάζει ήπιο κλίμα, μεγάλη διάρκεια τουριστικής περιόδου και ανταγωνιστικές τιμές, στοιχεία που ενισχύουν την απόδοση των επενδύσεων σε ακίνητα. Επιπλέον, η βελτιωμένη προσβασιμότητα λειτουργεί καταλυτικά, καθώς υπάρχουν πλέον πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από χώρες όπως η Ολλανδία προς το Ηράκλειο.

Καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς θεωρείται και η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις αερομεταφορές στο νησί, ενισχύοντας τις προοπτικές τόσο στον τουρισμό όσο και στο real estate. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η επιβατική κίνηση εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 11,5 εκατομμύρια επιβάτες κατά τον πρώτο πλήρη χρόνο λειτουργίας, ξεπερνώντας τα σημερινά επίπεδα.

Η αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό αποτυπώνεται και στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το 2025 εκδόθηκαν άδειες για 3.319 νέες κατοικίες στην Κρήτη. Από αυτές, οι περισσότερες εντοπίζονται στα Χανιά και στο Ηράκλειο, ενώ σημαντική δραστηριότητα καταγράφεται και στο Ρέθυμνο και το Λασίθι. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειονότητα των νέων κατοικιών αφορά μεγαλύτερες και ποιοτικότερες κατασκευές, γεγονός που αντανακλά τη στροφή της αγοράς προς υψηλότερα standards.

newsbeast.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μανόλης Χνάρης: Αναγκαία η πλήρης αποζημίωση των αγροτών για τη φωτιά του 2022 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης ζητά πλήρη αποζημίωση των αγροτών για τη φωτιά του 2022 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, μετά από επιστολή του δημάρχου για προβλήματα στον ΕΛΓΑ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Χανιά για το 17ο Ιστορικό Circuit

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Χανιά την Κυριακή 3/5/2026 λόγω του 17ου Ιστορικού Circuit. Απαγόρευση κυκλοφορίας στις οδούς Τζανακάκη, Ανδρέα Παπανδρέου και Ι. Σφακιανάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης στη Διαπεριφερειακή Συνάντηση του έργου Interreg Europe – Digital Rural για τα «Έξυπνα Χωριά»

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Διαπεριφερειακή Συνάντηση του έργου Interreg Europe – Digital Rural στη Βάλμιερα Λετονίας, για τα Έξυπνα Χωριά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της υπαίθρου.

Με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα ΠΟΠ η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 6η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση AREPO στις Βρυξέλλες

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην 6η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση AREPO στις Βρυξέλλες, αναδεικνύοντας προϊόντα ΠΟΠ όπως Γραβιέρα, Ξυνομυζήθρα, Πηχτόγαλο και Πευκοθυμαρόμελο.