Κορωνοϊος: Στο Πακιστάν μπαγλαρώσανε τους γιατρούς επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη εξοπλισμού

Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η διαμαρτυρία των γιατρών ξεκίνησε από το κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, και συνεχίστηκε με πορεία προς την κατοικία του υπουργού Υγείας. Όπως αναφέρεται, η αστυνομία υποστήριξε πως οι γιατροί παραβίασαν τις απαγορεύσεις μετακίνησης που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι γιατροί αφέθηκαν ελεύθεροι αρκετές ώρες αργότερα. Δήλωση εκπροσώπου της τοπικής κυβέρνησης που μεταφέρεται από το ίδιο μέσο αναφέρει πως «οι γιατροί έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να σταματήσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Aljazeera, παρά το γεγονός πως αφέθηκαν ελεύθεροι, αρκετοί γιατροί αρνήθηκαν να το κάνουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Όπως αναφέρει η οργάνωση Young Doctor’s Association (YDA), συνελήφθησαν τουλάχιστον 100 άτομα.

«Δόθηκαν εντολές να αποχωρήσουμε, αλλά αρνούμαστε να το κάνουμε επειδή δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Γιατροί βγαίνουν για να ζητήσουν εξοπλισμό και εσύ τους χτυπάς και τους συλλαμβάνεις. Τι είδους νόμος είναι αυτός» αναφέρει ένας εκ των συλληφθέντων γιατρών.  Σημειώνεται πως μετά από τα γεγονότα της Δευτέρας, οι γιατροί προκήρυξαν απεργία για την Τρίτη.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live